DayTrading: Wtorek 17.12.2013
- krzychu3_1989
- Pasjonat
Re: DayTrading: Wtorek 17.12.2013
USDJPY chyba na dół ale do jutro wstrzymuj się od zajmowania nowych pozycji na parach USD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
narazie kurs siedzi na fibo 61,8 wiec wszystko sie moze zdarzyc... ale narazie spokojnie :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
Wetnę się w wątek.szczudlo6 pisze:Nowy 123 jak widzisz usdjpy, bo trzymam eLke od 103,5 i nie wiem czy zamykać ją ze stratą czy czekać na wzrosty, bo poziom 104,60 jest realny...
Dzisiaj o 16 miała miejsce realizacja kontraktów z poziomu 103.
Ponieważ przez dłuższy czas nie mogli podejść do maksimów myślę, że czas na większą, spodziewaną korektę.
Nastąpiło dolne wybicie z klina. Zasięg korekty sięgałby do 102,100 i 101,910 gdzie jest ważne wsparcie.
Tak bym to widział krótkoterminowo. Oczywiście sytuacja taka może nie nastąpić.

Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
ciekawostka, nie reko do graniaTakitam pisze: Zasięg korekty sięgałby do 102,100 i 101,910 gdzie jest ważne wsparcie.
Tak bym to widział krótkoterminowo. Oczywiście sytuacja taka może nie nastąpić.

DOLLAR-YEN: Nomura FX strategists recommend a dollar-yen long around current
levels, targeting a move to Y106 by Q2, with a stop at Y100.75. Dollar-yen holds
currently at Y102.60, on the low side of the day's range of Y102.50 to 103.11.
Profit-taking ahead of Wednesday's Fed decision and given the recent run-up in
dollar-yen to multi-year highs only makes sense, traders say. The pair posted a
high of Y103.92 Dec. 11, the highest level seen since October 6, 2008, when
dollar-yen fell from Y105.42 to Y100.25 in one day on fast-paced carry trade
unwinds in response to the U.S. financial crisis. Light stops seen on a clear
cut break below Y102.50, with larger stops sub Y102.40. Demand at Y102.20 - then
more stops. There may also be some demand around last week's lows near Y102.16
(seen Dec 11). Strong demand seen at Y102.00, with stops below.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
szczudlo6 pisze:Nowy 123 jak widzisz usdjpy, bo trzymam eLke od 103,5 i nie wiem czy zamykać ją ze stratą czy czekać na wzrosty, bo poziom 104,60 jest realny...
to czemu tak wysoko brales a gdzie SL
teraz juz EDKA i KAbla PESJY znowu probuja oslabiac swoja walute
http://stooq.pl/q/?s=es.f&d=20131217&c= ... 1&r=usdjpy
http://stooq.pl/q/?s=es.f&d=20131217&c= ... 1&r=usdjpy
najpierw EUR usd i KAbla podbili teraz carry trade pod E J robia wyciagajac USD JPY w gore

ale ze p otakiej D1 swiecy nie zamknales L nawet z 20 pipsami straty
trudno teraz wykminic co wykombinuja w tym ukladzie i jeszcze fed
sa na wsparciu
-- Dodano: wt 17-12-2013, 21:47 --
http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1387306621
czy go ktos pobije z iloscia wskazników
uczę się grać długoterminowo, był moment że przy 103,5 miałem zysk 4% ale nie złapało mi mojego tp. Dobra ale jeśli jutro fed umocni dolara to USDJPY poleci do góry... i mam nadzieje że przebije ostatnie maksima...:]
Nomura rekomenduje longa na UJ z obecnego poziomu z celem na 106 ale stopem na 100,75.szczudlo6 pisze:uczę się grać długoterminowo, był moment że przy 103,5 miałem zysk 4% ale nie złapało mi mojego tp. Dobra ale jeśli jutro fed umocni dolara to USDJPY poleci do góry... i mam nadzieje że przebije ostatnie maksima...:]
Liczą na jutrzejsze ograniczenie QE i umocnienie dolara.
Ps. Grania długoterminowego. Oduczyłem się grania długoterminowego po tym jak skończyłem na grubym minusie.

Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
a jak nie umocni dolca to lepiej zebys mial gwarantowane sl... to fed ostatnio wszyscy liczyli na umocnienie dolca i z tego co wiem to wiele depo peklo z tej okazji - teraz znowu wielu liczy na to samo tylko ze wiekszosc po cichu, ale Benek wie, a powiedzial ostatnio zeby rynki przestaly liczyc na drapane...
mam SL na 101,90 to ostatnia szansa na USDJPY... ale każdy ma takie same szanse... 50/50 więc obstawiam wg moich analiz i komentarzy rynkowych umocnienie dolca :] jak nie trafie to przełknę gorycz porażki i dalej jazda:]
Zgodzę się z tym umocnieniem ale do tego czasu można stracić depo.szczudlo6 pisze:mam SL na 101,90 to ostatnia szansa na USDJPY... ale każdy ma takie same szanse... 50/50 więc obstawiam wg moich analiz i komentarzy rynkowych umocnienie dolca :] jak nie trafie to przełknę gorycz porażki i dalej jazda:]
Z drugiej strony europa też zmniejszyła stopy nieoczekiwanie choć każdy myślał, że nie obniży. Nie wiemy co siedzi w bańce tych z FOMCu.
Weź też pod uwagę, że większość prognoz jest na prawdę długoterminowa. Niektóre nawet w kategoriach roku. Powiedz co mnie obchodzi, że np EU będzie za rok powiedzmy na 1,32 skoro istnieje możliwość, że zaraz będzie na 1,38. Przez rok zrobię kilkaset lub kilka tysięcy transakcji. W przypadku transakcji długoterminowej mogę utkwić na stracie przez większość czasu trwania inwestycji. To takie przemyślenia.