DayTrading: Poniedziałek 16.12.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 16.12.2013
taka analigia na E J cos pod fed i wiekszy ruch
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
e/u m15 - retest przebitej LT - sell stop 1,3740
-- Dodano: pn 16-12-2013, 19:19 --
g/u odbicie od FE100 (1.64642, 1.63382, 1.64168) - sell stop 1,6278
-- Dodano: pn 16-12-2013, 19:19 --
g/u odbicie od FE100 (1.64642, 1.63382, 1.64168) - sell stop 1,6278
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
na tym polega własnie cała zabawa tego świata , tylko myślący samodzielnie stanowią zagrożeniepsxor pisze:yeahman pisze:1,3760 idealny moment na załapanie się do pociągu. L.Mam nadzieje ze nie macie SLi i edek poleci do piekła razem z Waszym depomolmomas pisze:1.3820musze ograniczyc wglad w to forum, bo znowu bez sensu czasami biore pod uwage za duzo komentarzy i kasuje zyski mniejsze niż powinienem, zamiast 2-3 osob które na prawde wiedzą co piszą i trzymac się moich analiz
pzdr

przykładowo wchodze na 1.3500 i mam TP swoje wymyślone na 1.36 W momencie zaliczenia tego poziomu nie zamykam tej pozycji bo niby jaki to ma sens skoro ona może pracować dalej ? Przesuwam na to miejsce SL i gra toczy sie dalej bez kolejnej prowizji. Chyba , że macie jakies kosmiczne swapy , ale u mnie bardziej sie opłaca trzymać taka pozycje 2 tygodnie niż otwierać ponownie nową po cenie prowizji i spreadu.
Problem polega chyba na tym , że 90% ludzi w ogole nie ma takich założen jak R/Z , przed wejsciem w pozycje nie ustala sobie gdzie jest jest SL i Gdzie jego TP tylko wrzuca pozycje do młyna i czeka co sie wymieli z tego?

mein translator
krinvest pisze:na tym polega własnie cała zabawa tego świata , tylko myślący samodzielnie stanowią zagrożeniepsxor pisze:yeahman pisze:1,3760 idealny moment na załapanie się do pociągu. L.Mam nadzieje ze nie macie SLi i edek poleci do piekła razem z Waszym depomolmomas pisze:1.3820musze ograniczyc wglad w to forum, bo znowu bez sensu czasami biore pod uwage za duzo komentarzy i kasuje zyski mniejsze niż powinienem, zamiast 2-3 osob które na prawde wiedzą co piszą i trzymac się moich analiz
pzdr
Generalnie to nie widze sensu jeżeli ktoś zakalda sobie R/Z na jakims poziomie to ma wyznaczone miejsce SL i TP , jeżeli zalicza mu TP to po cholere je realizować , lepiej przesunąć w jego miejsce SLki i wychodzi darmo bez prowizji jakby następne zagranie.I można sobie zamnąć później, stracić się już na tym przecież nie straci
przykładowo wchodze na 1.3500 i mam TP swoje wymyślone na 1.36 W momencie zaliczenia tego poziomu nie zamykam tej pozycji bo niby jaki to ma sens skoro ona może pracować dalej ? Przesuwam na to miejsce SL i gra toczy sie dalej bez kolejnej prowizji. Chyba , że macie jakies kosmiczne swapy , ale u mnie bardziej sie opłaca trzymać taka pozycje 2 tygodnie niż otwierać ponownie nową po cenie prowizji i spreadu.
Problem polega chyba na tym , że 90% ludzi w ogole nie ma takich założen jak R/Z , przed wejsciem w pozycje nie ustala sobie gdzie jest jest SL i Gdzie jego TP tylko wrzuca pozycje do młyna i czeka co sie wymieli z tego?
Bo pozycje powinno sie otwierać pod stop loss, a nie stop loss ustawiac pod otwarta pozycje.
cały dzień bez wykresów, siadłem sobie, okiem rzucilem co tam... a wszędzie (poza xagusd i xauusd) zmiennosc, jakby wąska
jutro na funcie dużo danych, można poczaic cuś
a jak tam Mariano Czelentano madafaka Goldman Boy?
chyba nic konkretnego nie powiedział, bo na wykresie tylko puls, ledwo wyczuwalny przez dzien caly 
bless,

jutro na funcie dużo danych, można poczaic cuś

a jak tam Mariano Czelentano madafaka Goldman Boy?

bless,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
[quote="cugan"]

tak,
edek ma problem
-- Dodano: 16 gru 2013, 22:43 --
i m 30

tak,
edek ma problem
-- Dodano: 16 gru 2013, 22:43 --
i m 30
A może tak...
kabel, rzuć monetą