freakout pisze:też wyczuwam tutaj zazdrość bo komuś się udało i trzepie dobrą kasę

najważniejsze to robić swoje i nie zwracać na takich ludzi uwagi - malkontenci są wszędzie

Czasami jest tak, że ktoś chciałby tzw. "gotowca za free". jednak takiego gotowce pomimo jasnych założeń w większości nie działają u tych co dostają gift z różnych powodów. Charakter i temperament mają tutaj wbrew pozorom kolosalne znaczenie. Co z tego, że Kubica powie komuś jak jeździ skoro ten drugi będzie miał słabszy refleks lub szybciej będzie podejmował decyzję i zbyt szybko zetnie zakręt. Ten drugi będzie spokojny i adrenalina dla niego mogłaby nie istnieć.

Gdyby to wszystko było takie proste to na allegro kupilibyście setki, jeśli nie tysiące zautomatyzowanych strategii.
Jeśli to wszystko tak łatwo by się dało sprowadzić do jednego mianownika, to na PA zarabiałby prawie każdy. A jednak tak się nie dzieje. Część zarabia a część traci pomimo, że działają na podstawie tego samego wykresu. Widza te same pinbary, widzą te same strefy wsparcia i oporu a jednak wychodzi im inaczej. Czemu ci co wybrali PA nie zarabiają jak nasz forumowy WUZA?
W związku z tym, że w rodzinie mam 4 gości z papierami doradcy inwestycyjnego zastanawiałem się nad stworzeniem spółki akcyjnej, która notowana byłaby na warszawskim parkiecie, która zajmowałaby się inwestowaniem na rynku FOREX. Aby miało to ręce i nogi nie chciałbym pozyskiwać kapitału od inwestorów zewnętrznych, tylko grac swoimi i powiększać je w tempie jakie średnio co roku robię. Tylko przeraża mnie ta ilość obowiązków, regularnych sprawozdań, które przecież kosztują. To chyba jeszcze nie ten czas. Najpierw niech bąki skończą podstawówkę. Może będę miał wtedy więcej czasu. Takie TFI inwestujące na FOREX.