Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Pikej
Uczestnik
Uczestnik

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Pikej »

miałem wysłać wydruk z banku czy tam opalte za rachunek ale jedyny dostepny kwitek a raczej naklejka to z paczki po yerbie zamowionej z neta... chlopaki, czy cos takiego zostanie uznane? jest tam data, nazwisko, cena, itp, itd

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Hehe, nic z tego. Idź do banku i poproś o wyciąg z rachunku lub pismo potwierdzające, że jesteś właścicielem konta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Banki dają wyciąg w PDF, więc nie musisz nigdzie iść... prześlij pierwszą stronę, tam gdzie są dane, tak żeby Ci w transakcje nie patrzyli :wink: . U mnie działało z kilkoma brokerami.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Brokerzy nie zawsze akceptują elektroniczne dokumenty wiec nie zdziw sie jesli je odrzucą. Ale tak, spróbować mozna.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

raposo pisze:Brokerzy nie zawsze akceptują elektroniczne dokumenty wiec nie zdziw sie jesli je odrzucą. Ale tak, spróbować mozna.

Zaczęło się na szczęście to zmieniać.

Natomiast ja zawsze przy okazji wizyty w banku proszę o dokument:

Klient taki i taki zamieszkały tu i tu ma konto w banku

Podpis, pieczątki i jest dokument na 3 miesiące.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Akhh pisze:
raposo pisze:Brokerzy nie zawsze akceptują elektroniczne dokumenty wiec nie zdziw sie jesli je odrzucą. Ale tak, spróbować mozna.

Zaczęło się na szczęście to zmieniać.

Natomiast ja zawsze przy okazji wizyty w banku proszę o dokument:

Klient taki i taki zamieszkały tu i tu ma konto w banku

Podpis, pieczątki i jest dokument na 3 miesiące.
raposo pisze:Hehe, nic z tego. Idź do banku i poproś o wyciąg z rachunku lub pismo potwierdzające, że jesteś właścicielem konta.
O tym właśnie pisałem ;). Czy się to zmienia? Raczej nie, to już indywidualne podejście każdej instytucji, bo te które nie akceptowały elektronicznych wyciągów, dalej ich nie akceptują. Przynajmniej z tych, które są mi znane.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Witam mam pytanie, co według Was z doświadczenia sprawdza się lepiej do dywergencji? Gram Price Action i mam na wykresie tylko 1 oscylator mianowice MACD i zastanawiam się czy nie wpuścić na jego miejsce stocha. Chodzi mi o interwały M1-H1. Jeśli ktoś może mi pomóc będę bardzo wdzięczny
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Snake11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Snake11 »

Przeczytałem artykuł o rozpoznaniu zakończenia trendu i pojawiło się tam takie pojęcie, jak "Setup". Nie bardzo rozumiem, co to oznacza. Czy jest to taka krótka konsolidacja? Czy mógłby mi to ktoś wytłumaczyć jakoś łopatologicznie?;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

forexkiller pisze:Witam mam pytanie, co według Was z doświadczenia sprawdza się lepiej do dywergencji? Gram Price Action i mam na wykresie tylko 1 oscylator mianowice MACD i zastanawiam się czy nie wpuścić na jego miejsce stocha. Chodzi mi o interwały M1-H1. Jeśli ktoś może mi pomóc będę bardzo wdzięczny
Pytanie z serii bardzo subiektywnych. Dywergencja... Ale na czym? W jakim kontekście? Jaka dokładnie dywergencja? Nie da się ot tak udzielić precyzyjnej odpowiedzi. Skoro wg Ciebie w Twoim systemie przy Twoim postępowaniu słabo się spisuje to spróbuj czegoś innego. Ilu traderów, tyle systemów.
Snake11 pisze:Przeczytałem artykuł o rozpoznaniu zakończenia trendu i pojawiło się tam takie pojęcie, jak "Setup". Nie bardzo rozumiem, co to oznacza. Czy jest to taka krótka konsolidacja? Czy mógłby mi to ktoś wytłumaczyć jakoś łopatologicznie?;)
Setup to rodzaj 'sygnału', czy raczej układu na wykresie, który generuje sygnał kupna/sprzedaży.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

forexkiller
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

• Sydney od 22:00 do 7:00 CET
• Tokio od 01:00 do 10:00 CET
• Londyn od 08:00 do 17:00 CET
• Nowy Jork od 13:00 do 22:00 CET

Witam, czy to są poprawne godziny rozpoczęcia i zamknięcia sesji według czasu Polskiego?
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

ODPOWIEDZ