Ratuję mój bonus w Trading 212

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Karamba

Re: Ratuję mój bonus w Trading 212

Nieprzeczytany post autor: Karamba »

Ramię w ramię z tobą walczyłem na froncie australijskim buy 0,9115 nic się nie działo, wyszedłem po tej samej cenie

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Ciężko tam na tym kangurze. Ale nic to, wszystko na płytkim rynku. Widzę tam niezły bufor jeszcze i sporo miejsca w górę, więc nie mówię hop. Wszyscy czekają pewnie na overlap i jakieś sensowne obroty. Jak się dzienna zamknie pod 9100 to uciekam w korekcie.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Cześć Marcin!

Miło Cię widzieć i czytać. Ja również równolegle bawię się w bonus, ale podchodzę do tego bardziej radykalnie, czyli.... gram złotem. Przy tak małym depo tutaj mam największą dźwignię i można poszaleć. Wczoraj zapodałem L od 1261 z celem na 1269. Oczywiście prawie na maksa :) Zobaczymy.

Good luck!
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Cześć Sildra!

Ciebie też miło widzieć :564:

Widzę, że złoto marudzi niestety :| . Pytanie gdzie poleci kasa z Bitcoinów.

Mały przegląd pozycji z rana:

EUR/NZD strzeliło miodziuśnie w kosmos, ale równie szybko zjechało w ramach korekty. Siedzą teraz w okolicy mocnego wsparcia i choć na niższych jeszcze tego nie widać, to dzienny sugeruje odkupienie i wypełnienie wczorajszych wzrostów najmniej do podwójnego szczytu. Rajdy po 400-500 pips nie są rzadkością na tej parze, więc zakładając, że pozycja jest dobra, szkoda zamykać na +100 czy nawet +200... //edit: tu już jestem na BE..//

AUD/USD wystopowane na SL. Żadne supporty i przekleństwa nie pomogły. Kangur sygnalizuje spadki, ale na ten moment beze mnie.

USD/CAD dzień po dniu spadkowy. Wczoraj widać było podbicie powyżej 1.0600 co jest naturalną reakcją na wsparcie, jednak wciąż niedźwiedzie są górą. Trzymam sell dalej. Jeśli zechcą sprzedać konkretnie, to nawet 200 pips zysku może się tutaj pojawić, choć pierwotnie planowałem tylko 100.

USD/JPY wczoraj kupiłem po 102.57. Wprawdzie musiałem wytrzymać zjazd prawie 50 pips, ale dzisiaj już na plusiku z ładną formacją odwrócenia na H1 między 102.00/50. Celuję w 103.30 z uwzględnieniem szybkiego BE. Na razie ładnie prą w górę. Jak już będę miał UJ na BE to mogę pomyśleć o Kiwi.

NZD/USD jawi się sprzedażowo po wczorajszym zjeździe z 0.8300. Nie podoba mi się tylko "V" z wczorajszego low. Pasowałby już sell, ale może jeszcze podciągną.

Pozdrawiam i wielu pipsów! :mrgreen:

Karamba

Karty zostały rozdane, dziś i jutro zamykane są kontrakty FX na CME. Wczoraj ceny odpowiednio ustawione pod pozycje dużych graczy. Dla kangura rozliczenie powinno wynosić -300 pips. W poniedziałek rusza nowa seria to sądzę, że do końca roku będzie mała zmienność.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Karamba: mógłbyś trochę to rozwinąć? Np. co z tego wynika dla cen spot FX. Dzięki z góry :).

USD/CAD zamknięty. Szukamy sygnałów buy na H1/H4 lub przejścia strefy 550/70 na dziennym.

EUR/USD patrzę czy H4 pozwoli na sell.

USD/JPY zamknięty w okolicach wczorajszego high. Szukam miejsca na rebuy.

NZD/USD sell po 0.8309, SL wstępnie 150 pips... ale jak wyjdą nad 0.8300 na poważnie to zamknę z ręki.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Trochę się podziało dzisiaj.

EUR/NZD wywaliło mnie na BE i poszło 150 pips w górę... pewnie pójdą jeszcze dalej. Plan nie przewidywał takiego szarpnięcia :roll: . Ech, Forex.

USD/CAD wyszedłem prawie na dnie i strzeliło ostro up!!! :shock: Szkoda, że nie miałem sygnału buy.

NZD/USD skasowałem 35 pipsów pozycją 10k i odbiłem sobie choć trochę żalu po E/N.

EUR/USD krótki sell, parę pipsów i zamknąłem.

Tyle na dzisiaj. Ogólnie bonus trochę odrósł. Zobaczymy co będzie jutro po tych dzisiejszych szaleństwach.

Pozdrawiam i wielu pipsów życzę! :564:

Karamba

Dziś było widać wpływ CME, szczególnie otwarcie parkietu o 14,20 na MT4 AUDUSD w przeciągu 5 minut spada w dół o 95 pipsów. W poniedziałek wygasają kwartalne kontrakty FX na serię grudniową. Dwa dni do końca to trzeba wycisnąć jak najwięcej na swoją korzyść i zamknąć pozycje najlepiej jak się tylko da. Trafiłeś na forex z łapanki, czy wcześniej grałeś na koniach WIG20?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To z wczoraj jak się kangur stoczył:
Prev Story | Next Story

XM Specs
RBA's Stevens says Australia needs A$ closer to 85 U.S. cents
From @fxmacro
http://www.forexfactory.com/news.php?do=news&id=462299

Tak ni z tego ni z owego :lol:

Dziś bez pozycji. Nic mi się nie podoba. Kiwi ładne na sell , ale mu nie ufam, bo nie robi tego co chcę.

Na przyszły tydzień coś trzeba pomyśleć o kablu. Może nawet piramidkę sell się uda zrobić. Z tym, że 18 grudnia FOMC jest.
Miłego weekendu wszystkim!

PS. Tydzień kończę na 706 zł, czyli 12% bonusu odratowane :564:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

RBA nic nie robi aby wzmocnić kangura i chyba im na tym nie zależy. Zobaczymy czy spadnie poniżej 0,8800. Tam będzie mocny test strony popytowej i podażowej. Jak ten poziom pęknie to lecą w dół na poziomy z lat 2008-2010. Może być ciekawie.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ODPOWIEDZ