Biały kołnierzyk się zbuntował? Blog.
- Phoenix_phx
- Gaduła
Biały kołnierzyk się zbuntował? Blog.
Przeglądając net wpadłem na blog, którego początek zapowiada się dość ciekawie. Facet pisze że zbuntował się przeciwko systemowi finansowemu.
http://auroratrader.blog.pl/
http://auroratrader.blog.pl/
Re: Biały kołnierzyk się zbuntował? Blog.
Faktycznie zapowiada się ciekawie 

- Phoenix_phx
- Gaduła
Czyta ktoś? Mnie to rozwala.
Widziałem jak to wrzuciłeś i zapomniałem. Blog jest mega
Po cenzurze z chęcią bym to opublikował. A co 

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Fajnie się czyta, dzięki za link! 

- Phoenix_phx
- Gaduła
Czytając to i inne numery mogę uznać ze 90% z tego to fakty. Sam pracowałem kiedyś w DM wiec czytam to z zainteresowaniem i podobne numery się działy u nas. Może nie w takiej skali ale... Z resztą ktoś pisał komentarze i przedstawiał się jako że pracuje u polskiego broka i jest to samo...
Myślę, że do pewnego momentu jest to prawda w 100%, po pewnym czasie (mniej więcej maj 2014) można wyczuć, że autor sfiksował (być może kilka marginów z rzędu), do tego obejrzał jakiś dobry film i teraz bardziej wygląda to na scenariusz filmu.. (swoją drogą chętnie bym taki film obejrzał).
Mimo wszystko szacuneczek dla autora bo opisał szczerze ciężki los początkowującego tradera i do tego brudne i niestety prawdziwe praktyki brokerów.
Mimo wszystko szacuneczek dla autora bo opisał szczerze ciężki los początkowującego tradera i do tego brudne i niestety prawdziwe praktyki brokerów.
Czy pisze on tylko o MM?
Teoretycznie u STP i ECN takie praktyki nie powinny wystepowac czy moze o czyms nie wiem?
Teoretycznie u STP i ECN takie praktyki nie powinny wystepowac czy moze o czyms nie wiem?
Ma ktoś jakieś podejrzenia o jakich firmach pisze autor tego bloga? Przecież takich firm nie ma zbyt wiele na naszym rynku. Może kojarząc pewne fakty ktoś bardziej zorientowany w tego rodzaju firmach ma już pewne podejrzenia. Oczywiście pytam tak z czystej ciekawości.
Ciekawe co pracodawca myśli o jego twórczości.
Ciekawe co pracodawca myśli o jego twórczości.