Czas na wyższe interwały

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Czas na wyższe interwały

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

No cóż i stało się.... Wejście na NZD JPY Buy po 84.50. Wejście połowa pozycji ponieważ mam już nzd w portfelu w przeciwnym kierunku co w sumie nic by nie oznaczało gdyby nie nocne dane;-)

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

zaccny pisze:No cóż i stało się.... Wejście na NZD JPY Buy po 84.50. Wejście połowa pozycji ponieważ mam już nzd w portfelu w przeciwnym kierunku co w sumie nic by nie oznaczało gdyby nie nocne dane;-)

NZD JPY jednak zamknąłem na +34 pips.... Nie wiem czy słusznie ale jakoś tak myślę że przynajmniej na razie nie poleci wyżej.

Dodatkowo dorzucilem połowę pozycji na EUR AUD. Na dziś pewnie to tyle.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

NZD CHF zamknięte na +20 pips. Coś nie chciało iść w moja stronę jednak.....
EUR AUD idzie na przód i zastanawiam się co zrobić. Zbliża się do dość ważnego poziomu na monthly. No cóż w ciągu dnia będę dogladal i możliwe zamknięcie

EUR AUD z perspektywy h1

Obrazek

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

pozycję zamknięte z ręki. Podsumowanie jak będę w domu ;-)

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

A wiec przyszedł czas na dzisiejsze podsumowanie. Nie jest źle choć jak wiadomo mogło być lepiej;-) dzisiejsza pozycja na EUR AUD zamknąłem w sumie w dołku.... Poleciało beze mnie jeszcze grubo ponad 100 pips;-) ale to jest właśnie urok forex'u. A więc tak bilans moich dzisiejszych zamkniętych pozycji
NZD CHF +20 pips
EUR AUD +188 pips + (25*0.5-polowa pozycji =12)= +200pips
NZD JPY +34 pips /2 - połowa pozycji = +17 pips

Wynik ogólny na dziś dzień = +237 pips.

Ogólnie jestem zadowolony choć jak spojrzymy na wykresie widać ze mogłoby być dużo lepiej. Kierunek dobry tylko jeszcze zbyt mało wycisniete z pozycji. Ale jak wiadomo lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu:-)

Jeśli chodzi o moje teraźniejsze pozycję to

NZD CHF sell z poziomu 0.7331- ponowilem połowa pozycji ponieważ widzę jednak potencjał. Oczywiście możliwe dokladki jeśli będzie szło w moim kierunku
USD CHF sell z poziomu 0.8898 również połowa pozycji ponieważ mam już w portfelu franka a poza tym sytuacja jest jeszcze nie do końca jasna. To tyle
Pozdrawiam

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Krajanie nigdy nie patrz, że coś poleciało jeszcze bardziej w kierunku, który obrałeś. To wyniszcza. uwierz mi. Ciesz się z każdego zysku, który księgowany jest na twoim rachunku. Później można pójść do Manufaktury i zjeść coś dobrego ze swoją kobietą.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:Krajanie nigdy nie patrz, że coś poleciało jeszcze bardziej w kierunku, który obrałeś. To wyniszcza. uwierz mi. Ciesz się z każdego zysku, który księgowany jest na twoim rachunku. Później można pójść do Manufaktury i zjeść coś dobrego ze swoją kobietą.
Heh oczywiście ze się ciesze i nie mam żalu. Chciałem jedynie pokazać jaki nieprzewidywalny jest forex:-) Jeśli chodzi o manufakture to mam szczerze mówiąc jakieś 200 m wiec jestem tam dość czesto;-)

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

USD CAD Buy z poziomu 1.0648 SL 1.0589

Obrazek

Wejście niby trochę spóźnione ale mimo szerszego sl liczę na większy profit. Zobaczymy co się z tego urodzi

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Przyszedł czas na podsumowanie tygodnia. Będę to robił co tydzień i raz w miesiącu ogólną aktualizacje.

Jeśli chodzi o pierwszy tydzień zostanie on zamknięty z niewielkim minusem;-)

Ilość transakcji: 7
Ilosc transakcji zyskownych :4
Ilosc transakcji stratnych:3

Wynik pipsow - około - 12 pips.

Nie jest dobrze choć nie jest i złe. Wiem ze te statystki po tygodniu nie są wiele warte ale chcę sobie od początku wyuczyc nawyk robienia takich statystyk. Ogólnie gdyby nie mój błąd o którym wspomniałem wcześniej co do SL na GBP JPY byłby plus. No ale gdybać sobie można a jedyne co mogę zrobić to to aby się więcej takie sytuacje nie powtarzały. Testuje ta strategie od ponad miesiąca a raczej buduje ja i konto jest i tak na dużym plusie ale nie biorę tego pod uwagę co było wcześniej zanim założyłem ten dziennik. Czuje potencjał w takiej grze i odpowiada mi ona ze względu na prace na etacie. Jedyne co chciałbym wyeliminować to nie spoglądanie w pracy na wykresy bo robie to dość często i przez to właśnie rodzą się głupie pomysły zamykania pozycji wcześniej po zobaczeniu jakiejś swiecy;-) myślę że nie będzie to trudne. Poza tym wszystko jest ok i patrze z optymizmem w przyszlosc;-) na ta chwile mam jeszcze dwie pozycje otwarte. To tyle;-) czekamy na start rynku
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam w nowym tygodniu:-)
Tydzień zaczął się SLem;-) pozycja na NZD CHF zakończyła się SL na poziomie - 49 pips. Druga pozycja a mianowicie USD CHF narazić w proficie ale dość marnym;-) no cóż czekamy na dalszy rozwój wydarzeń i możliwe okazję rynkowe:-)

ODPOWIEDZ