Czas na wyższe interwały
Re: Czas na wyższe interwały
No cóż i stało się.... Wejście na NZD JPY Buy po 84.50. Wejście połowa pozycji ponieważ mam już nzd w portfelu w przeciwnym kierunku co w sumie nic by nie oznaczało gdyby nie nocne dane;-)
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4
NZD JPY jednak zamknąłem na +34 pips.... Nie wiem czy słusznie ale jakoś tak myślę że przynajmniej na razie nie poleci wyżej.zaccny pisze:No cóż i stało się.... Wejście na NZD JPY Buy po 84.50. Wejście połowa pozycji ponieważ mam już nzd w portfelu w przeciwnym kierunku co w sumie nic by nie oznaczało gdyby nie nocne dane;-)
Dodatkowo dorzucilem połowę pozycji na EUR AUD. Na dziś pewnie to tyle.
pozycję zamknięte z ręki. Podsumowanie jak będę w domu ;-)
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
A wiec przyszedł czas na dzisiejsze podsumowanie. Nie jest źle choć jak wiadomo mogło być lepiej;-) dzisiejsza pozycja na EUR AUD zamknąłem w sumie w dołku.... Poleciało beze mnie jeszcze grubo ponad 100 pips;-) ale to jest właśnie urok forex'u. A więc tak bilans moich dzisiejszych zamkniętych pozycji
NZD CHF +20 pips
EUR AUD +188 pips + (25*0.5-polowa pozycji =12)= +200pips
NZD JPY +34 pips /2 - połowa pozycji = +17 pips
Wynik ogólny na dziś dzień = +237 pips.
Ogólnie jestem zadowolony choć jak spojrzymy na wykresie widać ze mogłoby być dużo lepiej. Kierunek dobry tylko jeszcze zbyt mało wycisniete z pozycji. Ale jak wiadomo lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu:-)
Jeśli chodzi o moje teraźniejsze pozycję to
NZD CHF sell z poziomu 0.7331- ponowilem połowa pozycji ponieważ widzę jednak potencjał. Oczywiście możliwe dokladki jeśli będzie szło w moim kierunku
USD CHF sell z poziomu 0.8898 również połowa pozycji ponieważ mam już w portfelu franka a poza tym sytuacja jest jeszcze nie do końca jasna. To tyle
Pozdrawiam
NZD CHF +20 pips
EUR AUD +188 pips + (25*0.5-polowa pozycji =12)= +200pips
NZD JPY +34 pips /2 - połowa pozycji = +17 pips
Wynik ogólny na dziś dzień = +237 pips.
Ogólnie jestem zadowolony choć jak spojrzymy na wykresie widać ze mogłoby być dużo lepiej. Kierunek dobry tylko jeszcze zbyt mało wycisniete z pozycji. Ale jak wiadomo lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu:-)
Jeśli chodzi o moje teraźniejsze pozycję to
NZD CHF sell z poziomu 0.7331- ponowilem połowa pozycji ponieważ widzę jednak potencjał. Oczywiście możliwe dokladki jeśli będzie szło w moim kierunku
USD CHF sell z poziomu 0.8898 również połowa pozycji ponieważ mam już w portfelu franka a poza tym sytuacja jest jeszcze nie do końca jasna. To tyle
Pozdrawiam
-
- Maniak
Krajanie nigdy nie patrz, że coś poleciało jeszcze bardziej w kierunku, który obrałeś. To wyniszcza. uwierz mi. Ciesz się z każdego zysku, który księgowany jest na twoim rachunku. Później można pójść do Manufaktury i zjeść coś dobrego ze swoją kobietą.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Heh oczywiście ze się ciesze i nie mam żalu. Chciałem jedynie pokazać jaki nieprzewidywalny jest forex:-) Jeśli chodzi o manufakture to mam szczerze mówiąc jakieś 200 m wiec jestem tam dość czesto;-)Adrianoforex pisze:Krajanie nigdy nie patrz, że coś poleciało jeszcze bardziej w kierunku, który obrałeś. To wyniszcza. uwierz mi. Ciesz się z każdego zysku, który księgowany jest na twoim rachunku. Później można pójść do Manufaktury i zjeść coś dobrego ze swoją kobietą.
Witam. Przyszedł czas na podsumowanie tygodnia. Będę to robił co tydzień i raz w miesiącu ogólną aktualizacje.
Jeśli chodzi o pierwszy tydzień zostanie on zamknięty z niewielkim minusem;-)
Ilość transakcji: 7
Ilosc transakcji zyskownych :4
Ilosc transakcji stratnych:3
Wynik pipsow - około - 12 pips.
Nie jest dobrze choć nie jest i złe. Wiem ze te statystki po tygodniu nie są wiele warte ale chcę sobie od początku wyuczyc nawyk robienia takich statystyk. Ogólnie gdyby nie mój błąd o którym wspomniałem wcześniej co do SL na GBP JPY byłby plus. No ale gdybać sobie można a jedyne co mogę zrobić to to aby się więcej takie sytuacje nie powtarzały. Testuje ta strategie od ponad miesiąca a raczej buduje ja i konto jest i tak na dużym plusie ale nie biorę tego pod uwagę co było wcześniej zanim założyłem ten dziennik. Czuje potencjał w takiej grze i odpowiada mi ona ze względu na prace na etacie. Jedyne co chciałbym wyeliminować to nie spoglądanie w pracy na wykresy bo robie to dość często i przez to właśnie rodzą się głupie pomysły zamykania pozycji wcześniej po zobaczeniu jakiejś swiecy;-) myślę że nie będzie to trudne. Poza tym wszystko jest ok i patrze z optymizmem w przyszlosc;-) na ta chwile mam jeszcze dwie pozycje otwarte. To tyle;-) czekamy na start rynku
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o pierwszy tydzień zostanie on zamknięty z niewielkim minusem;-)
Ilość transakcji: 7
Ilosc transakcji zyskownych :4
Ilosc transakcji stratnych:3
Wynik pipsow - około - 12 pips.
Nie jest dobrze choć nie jest i złe. Wiem ze te statystki po tygodniu nie są wiele warte ale chcę sobie od początku wyuczyc nawyk robienia takich statystyk. Ogólnie gdyby nie mój błąd o którym wspomniałem wcześniej co do SL na GBP JPY byłby plus. No ale gdybać sobie można a jedyne co mogę zrobić to to aby się więcej takie sytuacje nie powtarzały. Testuje ta strategie od ponad miesiąca a raczej buduje ja i konto jest i tak na dużym plusie ale nie biorę tego pod uwagę co było wcześniej zanim założyłem ten dziennik. Czuje potencjał w takiej grze i odpowiada mi ona ze względu na prace na etacie. Jedyne co chciałbym wyeliminować to nie spoglądanie w pracy na wykresy bo robie to dość często i przez to właśnie rodzą się głupie pomysły zamykania pozycji wcześniej po zobaczeniu jakiejś swiecy;-) myślę że nie będzie to trudne. Poza tym wszystko jest ok i patrze z optymizmem w przyszlosc;-) na ta chwile mam jeszcze dwie pozycje otwarte. To tyle;-) czekamy na start rynku
Pozdrawiam
Witam w nowym tygodniu:-)
Tydzień zaczął się SLem;-) pozycja na NZD CHF zakończyła się SL na poziomie - 49 pips. Druga pozycja a mianowicie USD CHF narazić w proficie ale dość marnym;-) no cóż czekamy na dalszy rozwój wydarzeń i możliwe okazję rynkowe:-)
Tydzień zaczął się SLem;-) pozycja na NZD CHF zakończyła się SL na poziomie - 49 pips. Druga pozycja a mianowicie USD CHF narazić w proficie ale dość marnym;-) no cóż czekamy na dalszy rozwój wydarzeń i możliwe okazję rynkowe:-)