PA, samouk, konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: PA, samouk, konto real

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Zeziu07 pisze:Fajny setup na S gbyjpy poszedł. Szybkie wejście pod wsparcie na 169.11, wolniejszy retest i można walić na dół z minimalnym stopem rzędu 8-10pip. Ciekawe jak się rozwinie - potraktuję to jako zagranie demo :D TP na 168.75

Btw. znacie inne strony niż inwesting na przeglądanie i możliwość kreślenia w przeglądarce?

EDIT: na "demo" właśnie weszło TP...
https://www.tradingview.com

najlepsze jakie znam :) :564: :564: :564:
powodzenia, dobrze sie czyta
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Dzięki! :564:
Wstępnie zajrzałem i wygląda całkiem przyjemnie - jutro sobie obczaje w robocie dokładnie :wink:
Chociaż nie wiem jak zareaguje na to przeglądarka. Ostatnio chciałem się do playa zalogować i... no zobacz sam :D :D :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Odnośnie tego, że zostawiłem telefon w domu to można jedynie zmodyfikować pewne powiedzenie - "kto nie ma w głowie ten ma w nogach" na "kto nie ma w głowie ten ma mniej w portfelu". Mianowicie:

EJka wysadziło na BE, jak pisałem podciągnąłbym sl'a do 141.75. Na screenie obszar zaznaczony elipsą.
Zeziu07 pisze:Fajny setup na S gbyjpy poszedł. Szybkie wejście pod wsparcie na 169.11, wolniejszy retest i można walić na dół z minimalnym stopem rzędu 8-10pip. Ciekawe jak się rozwinie - potraktuję to jako zagranie demo :D TP na 168.75

Btw. znacie inne strony niż inwesting na przeglądanie i możliwość kreślenia w przeglądarce?

EDIT: na "demo" właśnie weszło TP...
Gbyjpy wszystko widać wyraźnie na screenie co i jak. Aktualnie cena w tym obszarze idzie bokiem. Wybicie w każdą strone może ciekawie wyglądąć. Zarówno na dół jak i do góry jest trochę wolnego miejsca. Wiem, że trochę głupio cytować siebie no ale nie będę pisał dwa razy tego samego :wink:

Aha, no i w tle widać jak ten mój trejd co to mnie tak wkurzył wczoraj, pięknie wszedł w TP :evil:

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Zeziu07 pisze: Czaje się na S na audcad- ale teraz juz musze w kimę a rano może już być po ptakach :?
No i wyczekałem. Będę chciał szybko przestawiać na BE bo cena jest w takim momencie, że każdy powrót do poziomu startu będzie oznaczał przebicie LT.

Jeżeli cena dojdzie do 0.9600 zobaczę jak tam będzie się zachowywała. Wg. trendu fajnie jakby wybili nowy niższy dołek i wtedy dół do 0.9532.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Sl przestawiony na 0.9705 na +3%
Teraz problemy moga byc w okolicy 0.9655.
Na H4 trzy czarne swiece.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Sl przesunalem na 0.9693.
Jak przejda przez knota 0.9649 to przsuwam dalej.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

0.9655 dobre miejsce na dokladke bylo z minimalnym stopem ok 8pip.
Ja narazie nie dokladam bo poki co konto ma za duzy DD. Aktualnie na -23%.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

SL na 0.9665.

Awatar użytkownika
oloxolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oloxolo »

Zeziu07 pisze:0.9655 dobre miejsce na dokladke bylo z minimalnym stopem ok 8pip.
Ja narazie nie dokladam bo poki co konto ma za duzy DD. Aktualnie na -23%.
ładne wejście, zgodne z planem tak trzymaj a wkrótce będzie +23% :564:
Pieniądz robi pieniądz.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

No dobra - trejd się zakończył. Dobra wiadomość to taka, że depo jest na 0 :D Cieszy mnie to niezmiernie.

Jednak mam mieszane uczucia i pewien niedosyt. Z jednej strony to w sumie najlepszy(jeden z dwóch :D ) w tym dzienniku trejd bo dał mi +23%.
Dobrze prowadziłem SLe. Ostatni SL był na 0.9640 i tam powinnien zostać jednak jak cena dotarła do 0.9605 to przestawiłem na 0.9615. Myślałem "depo jest na 0 wiec git, jak wpadnie coś więcej to będzie fajny bonus". Dodatkowo był tam mocny opór a długo nie było korekty i dlatego się trochę wydygałem.

Te negatywne uczucia są dlatego, że cena poleciała jeszcze niżej, gdyby była korekta pewnie cieszyłbym się jak gwizdek :wink:
Pamiętam jak ktoś u siebie w dzienniku po zamkniętej pozycji miał podobne uczucia co ja teraz. Dziwiłem się bo przecież trejd na plus, więc po co się martwić. Teraz widzę o co biega.

R:R wyszło 1:6.
Swoją drogą gdyby ktoś mi kiedyś powiedział, że ma skuteczność na poziomie 6-8% i nie wyzerował jeszcze konta to bym go wyśmiał :oops:

Na czerwono zaznaczyłem miejsca gdzie przesuwałem SLe. Jak widać zawsze dawałem kilka pips zapasu gdyby chcieli zrobić jakieś małe FBO na lokalnych SR.
Na M15 widać elipse gdzie pisałem o możliwej dokładce - good staff :wink:
Wrzucam też screena przed wyjściem do pracy gdzie miałem już wyznaczone SR.

Ale się rozpisałem. Nie musicie tego czytać - ważne, że mi to pomaga :twisted:

ODPOWIEDZ