FW20-milion w dwa lata
Re: FW20-milion w dwa lata
He he, 10 L i 4 S of course... 10L to gra systemem a 4 S to tylko spekuła na podwójny szczyt, stop po 2610 na tych czterech lub ugranie ok 100 pkt,
I właśnie mam pojęcie co robię, na arkusz zleceń FW20 patrzę od 8:45 do 17:00 więc widzę normalną grę i dziwną grę w arkuszu zleceń, a system to system, ma pewne założenia na których jest dochodowy i tych założeń się trzymamy, bo jak zacznę przy nim majstrować typu brać już wypracowany zysk lub stopy stawiać to już nie będzie gra systemem - musi być tzw. i przez ogół graczy nie stosowana KONSEKWENCJA. A jeżeli wynik będzie na minus to znaczy że system był do dupy.
I właśnie mam pojęcie co robię, na arkusz zleceń FW20 patrzę od 8:45 do 17:00 więc widzę normalną grę i dziwną grę w arkuszu zleceń, a system to system, ma pewne założenia na których jest dochodowy i tych założeń się trzymamy, bo jak zacznę przy nim majstrować typu brać już wypracowany zysk lub stopy stawiać to już nie będzie gra systemem - musi być tzw. i przez ogół graczy nie stosowana KONSEKWENCJA. A jeżeli wynik będzie na minus to znaczy że system był do dupy.
Only the Best Trance Music-A State of Trance
Tylko to dziwne masz dwa kierunki w zleceniach czyli na jednym tracisz mniej lub wiecej a np. Na drugim zyskujesz.A te u ciebie S to spekulacja u mnie nie i nie sugerowalem sie podwujnym szczytem 

Polecam w Equity Magazine artykuł "Ukryta gra w arkuszu zleceń
Metody stosowane w tradingu z wykorzystaniem Depth of Market" - sporo gościu wyjaśnia,
A co do tego systemu to podpinam się pod niego opcjami - jak będzie sygnał wystawiam opcje, a dlaczego wystawiam?
Ano dlatego że jak stoimy na pozycji przez długi czas to opcje się starzeją i na tym dodatkowo zyskujemy
P.S. Equity Magazine jest to bezpłatny magazyn o inwestowaniu wiec proszę nie myśleć że to jakaś reklama
Metody stosowane w tradingu z wykorzystaniem Depth of Market" - sporo gościu wyjaśnia,
A co do tego systemu to podpinam się pod niego opcjami - jak będzie sygnał wystawiam opcje, a dlaczego wystawiam?
Ano dlatego że jak stoimy na pozycji przez długi czas to opcje się starzeją i na tym dodatkowo zyskujemy

P.S. Equity Magazine jest to bezpłatny magazyn o inwestowaniu wiec proszę nie myśleć że to jakaś reklama
Gra na podwójny szczyt się udała-100pkt ukręcone zamek po 2525(4200 PLN), ale gorzej z 10 Longami bo dziś system się obkręci a jak tak dalej pójdzie to ze stratą, a było już zysku prawie 120 pkt
Aha dobrałam na godzinowym 4xS po 2581, ciekawe ile da ugrać czy też się obkręci ze stratą

Aha dobrałam na godzinowym 4xS po 2581, ciekawe ile da ugrać czy też się obkręci ze stratą

No właśnie określenie u was stałego Tp jest kiepskie. Jak ja to robię jeśli na wysoki tf-e mam sygnał określam to jako mocny sygnał występujący na d1 i na h4 na short i załózmy że trend po jakimś to okresie czasowym się zmienia i mam tą samą sytuację z d1 i h4 na long to miedzy tymi dwoma sygnałami(s i l) rozciągam fibo z góry na dół na interwale H4 pomiędzy tymi sygnałami występującymi na tym interwale i cenowy zakres u mnie to 261.8 ale co do pipsa to tego nie respektuje. Wada którą to zauważam to to że sygnały generują się naprawdę późno. Przestawiać stopa to fakt wycinka murowana na fw20 dobrze piszesz . Na walutach to na niższym interwale przed ważnymi danymi to robię podobnie z fibo tylko rozciągam go od oporu do sygnału na sprzedaż poniżej ważnego dla mnie wsparcia (od dołu ku górze) i jak mi się coś pokrywa z fibo i to gdzie w okolicach mam tp . Tak więc może pokombinujcie z fibo 

Sygnał sytemu
Transakcja 2 - 15/11/2013
Long 10
Open 2517
Close 2518
Strata -1 pkt
Narastająco wynik -100 Suma 28500
Transakcja 3 - 03/12/2013
Short 10
Open 2518
Było ponad 100 pkt. nie ma 100 pkt.
Nie ma to jak z zyskownej pozycji wpaść w stratną pozycję
Transakcja 2 - 15/11/2013
Long 10
Open 2517
Close 2518
Strata -1 pkt
Narastająco wynik -100 Suma 28500
Transakcja 3 - 03/12/2013
Short 10
Open 2518
Było ponad 100 pkt. nie ma 100 pkt.
Nie ma to jak z zyskownej pozycji wpaść w stratną pozycję

Ja tak to widzę
moim zdaniem to tp2 może wejść . A co do Sl to radził bym przestawiać go. ichimoku na m30 można do tego używać jak jesteśmy w silnym trendzie a ty takie łapiesz patrzysz a to na chmurę brzeg jej poziomy a to na linie czerwoną czy niebieską wypłaszczenie tylko oczywiście przestawiasz jak jesteś po korekcie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
@marcin.in00 - z skąd wziąłeś te poziomy TP1 & TP2? Bardziej mi zależy na poziomie TP2 bo mam trochę krótkich z różnych poziomów
z Fibo. W tym screenie zaznaczyłem czarną linią dokładnie wartości z tego instrumentu. Trochę się to nie pokrywa z wcześniejszym wyrysowaniem odnośnie tp1 ale tu jest pokazane wyrysowany szczyt oczywiście z historii. Jeszcze się uczę używać tego stosuję to od paru dni ale tp2 to 2352 wiec zbliżone są te dwie wartości
wyznaczyłem to z mojego systemu i jest to bardziej wiarygodne niż fibo. WSPARCIE zrobiło się OPOREM. Na dodatek wskaźnik jeszcze potwierdził mi mocny sygnał tego oporu. Ja na tym instrumencie nie gram ale byłem po prostu Ciekaw dlaczego taka reakcja zaszła