DayTrading: Wtorek 10.12.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 gru 2013, 00:00

Wzrost
13
33%
Bez zmian
4
10%
Spadek
22
56%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 10.12.2013

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Nowy123 pisze:
Benek nie ograniczy vo konczy kadencje :) ale wystarczy slowo o nowym roku i ograniczeniu
ale po co oni mają to ograniczcac, skoro zero inflacji to przynioslo, i w sumie wiecej dobrego niz zlego?! :) generalnie, gospodarka swoje, ludzie swoje, fed swoje, rzad swoje, goldmany swoje... każdy swoje, i wszyscy są hepi :)

nie widze ani jednego racjonalnego argumentu za cieciem qe,... no chyba że spuchnięty jak palec po ukąszeniu szerszenia bilans fedu ;) ale co tam, zrobią w razie czego wariant polski ... przeniosą z powrotem te obligacje na rynek z fedu, skupujac dolary :D rewerse qe ;)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Fed nawijal cos o inflacji, dane o inflacji juz maja, byc moze ograniczenie qe ma zwiazek z upragnionym wzrostem inflacji, stop procentowych narazie nie moga podniesc bo zbyt ryzykowne pozatym dodruk jest uruchomiony. Bedzie wiadomo 17 grudnia, podejzewam ze wtedy bedzie mozna sie zapakowac w tluste L na sp500, eur/usd moze tez wtedy zyskiwac gdyz mozliwe ze tranzakcje carry tade sa zawierane na tej parze. dokladam L na sp, nic nie przemawia za jego spadkami.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 18:20 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

psxor pisze:
Doświadczenie mam spore, depozyt też, takimi pozycjami jakimi gram, nie był bym go w stanie wyzerować, chyba że dośredniał bym edka od 1.20 do 1.40 bez zamykania pozycji, tu nie chodzi o zarobek czy strate, bo ja mam swoj miesieczny zarobek ktory mnie satysfakcjonuje, robie to dla funu, oprocz tego mam firme ktora dobrze prosperuje i nie mam cisnienia ze musze zarobic na forex tyle i tyle bo nie bede mial na kredyt. Tu chodzi o fakt że jest to dla mnie anomalia, dobre dane z usa, edek do gory, slabe dane z usa, eden do gory, dobre dane z europy edek do gory, slabe dane z europy, edek do gory, fakt nie ma tu logiki ;)
moim zdaniem jest. Forex to system naczyń połaczonych - Zamknięty system.

Średki transferowane są z miejsca A do B, równolegle z miejsca B do C..... Ilość kapitału w systemie zawsze jest 100%.
Nigdy nie obserwuję jednej pary. A wyznacznikami dalszych losów sa:
eur/usd, SP 500 i gold. Na podstawie tych trzech można wyciągnąć wnioski, które są następujące:

Sp 500 jest moim zdaniem przegrzane (wzrosty wywindowane kapitałem kredytowanym), jeżeli kapitał z tamtego miejsca zacznie przepływać to będzie lądował w złoto, które jest negatywnie skorelowane z indeksem (a technicznie na miesięcznym - zwłaszcza chopaki od wsparć/oporów coś na ten temat mogą powiedzieć)

Eurodolar także powrócił do starego schematu wzrosty indeksu = wzrosty eurodolara. Stąd gold nie musi być skorelowany z eurodolarem.

Jeżeli SP 500 zacznie spadać powinien pociągnąć za sobą edka

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

psxor pisze:Tu chodzi o fakt że jest to dla mnie anomalia, dobre dane z usa, edek do gory, slabe dane z usa, eden do gory, dobre dane z europy edek do gory, slabe dane z europy, edek do gory, fakt nie ma tu logiki ;)
No to racja, nie ma sensu dyskutować kto i jak zarabia. Skupiając się na Twoich wątpliwościach to na forex nie ma najmniejszego sensu podejmowanie próby zrozumienia co się z czego bierze. W raportach zazwyczaj czyta się że 98% ankietowanych traderów zarabia tylko i wyłącznie na zasadzie stosowania pewnej stałej, określonego schematu akcja-reakcja. Np (głupi przykład) jak będzie 6 sesji spadkowych to zawsze 7. wejdź na wzrost. Jeśli się sprawdza to właśnie to grają. I po co komu dane i polityka.. :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

psxor pisze:
xPabloo pisze:ja mysle ze ogranicza - z tego co pisali to juz prawie go ograniczyli we wrzesniu ale dane byly minimalnie nie teges - teraz maja wszsytko to o czym mowili w czerwcu i czego braklo we wrzesniu. Jeszcze tylko 8 dni niepewnosci :D
Kazdy tak mysli dlatego ograniczenie moze byc juz w cenie ;)
gdyby ograniczenie bylo w cenie to mialbys teraz edka po 1.32
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

yeahman pisze:
psxor pisze:Tu chodzi o fakt że jest to dla mnie anomalia, dobre dane z usa, edek do gory, slabe dane z usa, eden do gory, dobre dane z europy edek do gory, slabe dane z europy, edek do gory, fakt nie ma tu logiki ;)
No to racja, nie ma sensu dyskutować kto i jak zarabia. Skupiając się na Twoich wątpliwościach to na forex nie ma najmniejszego sensu podejmowanie próby zrozumienia co się z czego bierze. W raportach zazwyczaj czyta się że 98% ankietowanych traderów zarabia tylko i wyłącznie na zasadzie stosowania pewnej stałej, określonego schematu akcja-reakcja. Np (głupi przykład) jak będzie 6 sesji spadkowych to zawsze 7. wejdź na wzrost. Jeśli się sprawdza to właśnie to grają. I po co komu dane i polityka.. :)
siła statystyki, tak jak w ruletce jesli 4 razy wypadnie czarne to istnieje 75%'owe(sory istnieje wieksze ale nie chce mi sie tego mnozyc ;) ) prawdopodobienstwo ze wypanie czerwone, jednak zdazaja sie serie 20 czarnych pod rząd ;)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2013, 18:25 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Bemowo to parzy zajebistą herbatkę z dobrego ziola i stąd wie co i jak bez systemu. Ale to rzadkie przypdki. Ja czase też tak miewam że wydaje mi się że kurs zrobi to i to i fakatcyznie tak jest - ale myślę że na dłuższą metę bym na tym nie zarobił w ten sposob :)

Dowodem na to co pisze jest to że gracze manualni zarabiają w mniejszej mierze niż algorytmy - a te właśnei msuzą opierać się na schemacie, onie nie wnikają co powie bernanke no bo nie mają takej możliwości :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

yeahman pisze:
No coz, i na tym mozna zakonczyc dyskusje o logice ;)

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nowy500 pisze:siła statystyki, tak jak w ruletce jesli 4 razy wypadnie czarne to istnieje 75%'owe prawdopodobienstwo ze wypanie czerwone, jednak zdazaja sie serie 20 czarnych pod rząd ;)
Tak tak, to akurat jest zły przykład na tratgię (na edku M5 wychodża straty w różnych konfiguracjach - sprawdzalem to dawno dawno temu). Kluczem jest znalezieni czegoś co się sprawdzi. Taki schemat warty jest kazdych pieniedzy. Taka wiedza jest bezcenna :) Wsyatczy sporo fantazji, sporo zaangażowani, sporo wiedzy i zarwanych nocy.. 8)

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

KIWI,

przebiło EMA 55,100 i 200 na D1, wyjście z flagi i ruch w stronę 0,85?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany