Scalping a Intraday(czas gry)

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Scalping a Intraday(czas gry)

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Hej

Podzielcie się jak możecie swoimi doświadczeniami odnośnie tego które z podejść jest bardziej czasochłonne,bo różne opinie na ten temat słyszałem.
Mówiąc scalping mam na myśli tf max do h1,a mówiąc intraday mam na myśli tfy od m15 do d1.
Zastanawiam się po prostu na którym rozwiązaniu się skupić i które szlifować,bo przez dużo innych obowiązków mój czas na grę to jedynie 1h-2h dziennie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ROA
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Scalping a Intraday(czas gry)

Nieprzeczytany post autor: ROA »

Cena robi takie psikusy, że raz zdejmie TP w minutę, innym razem żeby zrobić 10pips 2h to mało. Tutaj wszystko zależy-zależy. Bardziej w dłuższym terminie bym czegoś szukał, koszta niższe, więcej par ogarniesz i w 2h dziennie spokojnie sie wyrobisz. A jak sie trafi okazja to cos na szybkiego też można w tym czasie skubnąć ;)

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Hmm intraday wygrywa :D w sumie to z jednego powodu-przyjemnosc z trejdowania.Bo generalnie od poczatku forex traktuje jako pasje,a przy scalpowaniu nie czuje tego samego co przy intraday.Fun niby tez jest ale nie ten sam.

W kazdym badz razie ciekaw bylem po prostu jak to dokladnie wyglada bo opinii na ten temat jest mnostwo.

konrado
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: konrado »

Ja skalpuje na wykresach 5-10min, czasem rozgladam sie po wiekszych dla rozeznania.

Jesli chodzi o czas to srednio gram 2-3 godziny max. rano, zawsze o tej samej porze,
jednak nie mam ograniczonego czasu, ograniczeniem jest wynik. Moge grac nawet
10 godzin jesli system tak wskazuje. Jednak troche bałbym sie grac kiedy wiem, że moge
grac tylko 2-3 godziny z powodu presji. Nigdy nie gram jesli wiem, że musze cos zrobic
tego dnia i bede musiał odejsc od komputera.

Nie wiem ile czasu zajmuje intraday bo nie gralem niggdy w ten sposob ale male TF daja zysk czasem w kilka minut czy nawet sekund.
Przy Intraday to jest malo realne.
Z drugiej strony przy duzych TF otwierasz pozycje i sobie idziesz i tyle.
Wszystko mysle zalezy od twojego systemu.

Ale jak wspomnialem, ograniczenie czasu wprowadzi presje ktorej jesli ulegniesz to beda straty.

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

Wszystko zależy od człowieka.

Jeśli możesz to wypróbuj gry na większych TF oraz spróbuj scalpingu na małych TF :)
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Apple17
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Apple17 »

Majac tylko 1-2h do dyspozycji poswiec czas na analize rynku i stawiaj pozycje zgodnie z trendem dlugoterminowym. Ja gram tym systemem + skaping na kortkich czasach z tym ze pozycje poprzedzam czasami dluzszymi i uzywam stop losow.

ODPOWIEDZ