Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
-
- Uczestnik
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Jaki jest poślizg na danych - czy ktoś sprawdzał ?
Microbi ty jesteś obcykany - grasz na dane może masz info?
Peperstone Razor 5-10 pip to norma na danych real doświadczyłem.
-- 05 gru 2013, 21:39 --
0.1 sekundy =dane makro ECB/FOMC = ile pips ?
Nawet jak ktos rzuci Ci jakaś wartość jakiej kiedys doświadczył to nie znaczy, ze Ty taki otrzymasz... To jest zależne od wielu czynników (począwszy od Twojego pingu do serwera brokera), które ciężko oszacować...filterfucker pisze:Jaki jest poślizg na danych - czy ktoś sprawdzał ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
co się dzieje ostatnio ze spread'ami u Armady? przykładowo para GBP/NZD - raz spread wynosi 5 pipsów, za chwilę jest to już 15 pipsów i tak co jakiś czas
mowa oczywiście o koncie demo...

filterfucker pisze:Jaki jest poślizg na danych - czy ktoś sprawdzał ?
w czasie danych ok 20-30 min przed i po nie otwieram żadnych pozycji.
Nie oczekuj super niskich i stabilnych spreadów na egzotykach w momencie, gdy nie handluje żadna większa giełda. Od 22 do 24-1 płynność na rynku z reguły mocno się waha więc nie jest to żadne nadzwyczajne zjawisko.freakout pisze:co się dzieje ostatnio ze spread'ami u Armady? przykładowo para GBP/NZD - raz spread wynosi 5 pipsów, za chwilę jest to już 15 pipsów i tak co jakiś czasmowa oczywiście o koncie demo...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dziś jest dobry dzień, aby sprawdzićfilterfucker pisze:Jaki jest poślizg na danych - czy ktoś sprawdzał ?

Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
DanielFX pisze:Dziś jest dobry dzień, aby sprawdzićfilterfucker pisze:Jaki jest poślizg na danych - czy ktoś sprawdzał ?
Czy Wy naprawdę oczekujecie na istotnych danych u brokera ECN/STP braku poślizgów? Przecież raz to może być 5 pips a innym razem 100 pips

Microbi, czy ty oczekujesz że to do kogokolwiek dotrze ? 
Ludzie mają stary typ myślenia, z czasów MM. Tam poślizg dodawany był przez plugin, ale póki traciłeś to wszystko wchodziło Ci jak w masło. Zero poślizgu, nic. Pamiętam mój szok po przejściu do brokera ECN, gdzie nagle miałem poślizg na 80 pips. Tylko nie przyszło mi do głowy, żeby się o cokolwiek kłócić, bo byłem świadomy że to nie warzywniak. Nie było ceny lub też zmieniała się tak dynamicznie że nie było szans i koniec.
Istnieje też drugie przekonanie - że koniecznie broker poluje na moje i tylko moje zlecenie. Uparł się i koniec. To też taki trochę fałszywy mit. Wzięło się to z głupiego SL huntingu, gdzie wiadomo że instytucje organizują coś takiego względem leszczy. A potem zostało to przeniesione na grunt broker - płotka. Gdyby taki fakt miał miejsce, każdy na tym forum powinien mieć inny wykres. Bo przecież ktoś miał SL w miejscu X, ktoś w miejscu X+1 pips itd... Gdyby broker sztucznie robił zmiany cen, mielibyśmy tyle wykresów, ile SLi... a jakoś nigdy na tym forum nie widziałem, aby wykres od jednego i tego samego brokera różnił się pomiędzy klientami.
A no i ostatnia sprawa - zlecenia powinny magicznie teleportować się od terminala klienta bezpośrednio do punktu końcowego. I to bez użycia czasu. Nie ważne jest to, że każda czynność na świecie zajmuje pewien czas. W przypadku zleceń, ta zasada nie zachodzi ;D A więc jak klikam sobie w domu po cenie X to ma być ta cena i koniec !!!!!! Inaczej robią mnie w bambuko !!!! I mam internet 100 MBit !!!
Może i ktoś ma taki internet, tylko niech zerknie jakiej jest jakości. Już samo używanie routera wifi w domu wpływa znacząco na jakość połączenia.
Grając sobie po sieci w różne gry, mam o wiele wiele lepszy ping po lanie niż po wifi, a router stoi 5 cm od kompa.

Ludzie mają stary typ myślenia, z czasów MM. Tam poślizg dodawany był przez plugin, ale póki traciłeś to wszystko wchodziło Ci jak w masło. Zero poślizgu, nic. Pamiętam mój szok po przejściu do brokera ECN, gdzie nagle miałem poślizg na 80 pips. Tylko nie przyszło mi do głowy, żeby się o cokolwiek kłócić, bo byłem świadomy że to nie warzywniak. Nie było ceny lub też zmieniała się tak dynamicznie że nie było szans i koniec.
Istnieje też drugie przekonanie - że koniecznie broker poluje na moje i tylko moje zlecenie. Uparł się i koniec. To też taki trochę fałszywy mit. Wzięło się to z głupiego SL huntingu, gdzie wiadomo że instytucje organizują coś takiego względem leszczy. A potem zostało to przeniesione na grunt broker - płotka. Gdyby taki fakt miał miejsce, każdy na tym forum powinien mieć inny wykres. Bo przecież ktoś miał SL w miejscu X, ktoś w miejscu X+1 pips itd... Gdyby broker sztucznie robił zmiany cen, mielibyśmy tyle wykresów, ile SLi... a jakoś nigdy na tym forum nie widziałem, aby wykres od jednego i tego samego brokera różnił się pomiędzy klientami.
A no i ostatnia sprawa - zlecenia powinny magicznie teleportować się od terminala klienta bezpośrednio do punktu końcowego. I to bez użycia czasu. Nie ważne jest to, że każda czynność na świecie zajmuje pewien czas. W przypadku zleceń, ta zasada nie zachodzi ;D A więc jak klikam sobie w domu po cenie X to ma być ta cena i koniec !!!!!! Inaczej robią mnie w bambuko !!!! I mam internet 100 MBit !!!
Może i ktoś ma taki internet, tylko niech zerknie jakiej jest jakości. Już samo używanie routera wifi w domu wpływa znacząco na jakość połączenia.
Grając sobie po sieci w różne gry, mam o wiele wiele lepszy ping po lanie niż po wifi, a router stoi 5 cm od kompa.
Wiesz Cyb, jest szansa że za którymś razem do kogoś dotrze
Co do internetu, w domu komp do pracy to tylko po kablu , wifi jest, dla reszty rodzinki 

-
- Uczestnik
No tak macie racie - najlepiej ze smartfona na dane
Miałem coś innego na myśli - podałem 5-10pip z Vps 2-5milisekund.
Pewnie nie doświadczyłem jeszcze najgorszego - 100pip
Jaki macie ping do Armady?

Miałem coś innego na myśli - podałem 5-10pip z Vps 2-5milisekund.
Pewnie nie doświadczyłem jeszcze najgorszego - 100pip

Jaki macie ping do Armady?