Wydawnictwo "Linia" właśnie wypuściło długo oczekiwane kolejne wydanie książki Edwina Lefevre "Wspomnienia Gracza Giełdowego".Podejrzewam że sporo osób tak jak ja na to czekało.Swój egzemplarz mam już w domu i muszę przyznać że wydany jest bardzo okazale(chociaż nie znam poprzednich edycji).
Książke można zakupić bezpośrednio na stronie wydawnictwa.
Pozdrawiam.
Nowe wydanie "Wspomnień Gracza Giełdowego"
Re: Nowe wydanie "Wspomnień Gracza Giełdowego"
Czy jest tam coś czego nie ma w poprzednich wydaniach ? Bo napisałeś, że nowe. Bo sama książka jest ciekawa, ale strasznie... no...stara. Początek XX wieku.
Nowe z zeszłego roku - chyba o to chodziło.
To wydanie jest rozszerzone nieco i ładnie wydane.
Książkę absolutnie trzeba przeczytać. Jej wartość edukacyjna jest ogromna - od mechanizmów działania bucket shopów (naszych MM), przez manipulacje giełdowe (tak modna teraz analiza wolumenu na FX) aż po wielką przestrogę: można być najlepszych i nie stosując zasad zarządzania kapitałem skończyć bardzo marnie.
To wydanie jest rozszerzone nieco i ładnie wydane.
Książkę absolutnie trzeba przeczytać. Jej wartość edukacyjna jest ogromna - od mechanizmów działania bucket shopów (naszych MM), przez manipulacje giełdowe (tak modna teraz analiza wolumenu na FX) aż po wielką przestrogę: można być najlepszych i nie stosując zasad zarządzania kapitałem skończyć bardzo marnie.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
To jest wydanie z wieżowcami na okładce, z komentarzem? Pytam bo najnowsze jakie znalazłem to wydanie z 2011.
A przymierzałem się już kiedyś do zakupu tej pozycji, myślę też nad trading in the zone Douglasa, bo dużo osób poleca.
A przymierzałem się już kiedyś do zakupu tej pozycji, myślę też nad trading in the zone Douglasa, bo dużo osób poleca.
Wydanie jest nowe czyli z 2013.Nie wiem jak wygląda stara wersja więc ciężko mi porównać.
A treść to chyba jasne że jest taka sama.
A treść to chyba jasne że jest taka sama.
wydanie nowe jest z 2011 roku z komentarzem na okładce jest budynek starsze wydanie jest z 1999 roku. Tak więc czy jest jeszcze nowsze z 2013 raczej nie kolega w prowadził zamęt