Jakich wolumenów używasz?neuntahe pisze: Jak napisałem, używam robota i równolegle sam wchodzę. Jeżeli chcecie mogę zamieścić i opisać dokładnie jak on działa, swoje wejścia uzależniam od fibo, trendów i volumenów, (też mogę przykłady powrzucać, tylko w tygodniu mam sporo prace, także najwcześniej w sobotę) czasem wspieram się MACD, MA... Tymczasem sapraszam zainteresowanych do śledzenia na myfxbooku
Milion do końca 2014
Re: Milion do końca 2014
-
- Maniak
Wuza pisze:2 roboty i manualny trading na jednym koncie ? Straszny burdel Ci się z tego zrobi według mnie..
Co do MyFxbook to ciężko śledzić poczynania skoro masz zablokowane pokazywanie otwartych pozycji, widać tylko equity które wskazuje na 3000 niezrealizowanej straty.
Sl na zasadzie DD całego konta to bardzo dziwne rozwiązanie, ale to kwestia Twojego podejścia.
Po historii widać, że albo strasznie się miotasz na tym koncie albo to roboty wskakują z dziwnymi wejściami, zaliczasz 20% straty grając pozycjami po 0.1-0.2 lota, po czym chcesz się odegrać i odrabiasz to grając 3-4 loty po kilka pipsów.
Nie widzę tutaj żadnej spójności na tę chwilę. Ale jeżeli ta strategia działa i działała w przeszłości to pozostaje życzyć powodzenia
P.s Mam nadzieje, że miejsce w dziale "Strategie Mistrzów" nie jest obarczone żadną klątwą
Bo ten SL tak na prawdę nazywa się MC.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
A nie lepiej obracać małą kwotą na real zamiast milionami na demo ?
-
- Maniak
lolek pisze:A nie lepiej obracać małą kwotą na real zamiast milionami na demo ?
Od zawsze jestem zwolennikiem takiego podejścia. Demo a real to dwie różne rzeczywistości. Tam gdzie są realne pieniądze, tam zawsze pojawiają się emocje, czyli to co najgorsze w tradingu. Konkursy na demo zrobily wielu krzywdę. Myśleli, że tak to wygląda na codzień a tuch bach. Broker robi kłopot, kłopot z płynnością, kłopot z poślizgami, kłopot z robotami.
Może poczekajmy na pierwsze transakcje. Często więcej mówią o prawdziwej strategii niż wiele filozoficznych akapitów autora na wstępie.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
-
- Gaduła
Panowie, nie zgodzę się z wami.
Moim zdaniem na demo należy nauczyć się systemu, mieć powtarzalne wyniki, statystyki. Jeśli nie masz zysków na demo to tym bardziej nie będziesz miał ich na koncie real. Po nauczeniu i przetestowaniu systemu będziesz miał dużo większą pewność (mniejsze emocje) na koncie real bo będziesz wiedział że system działa. Pewne strefy trzeba oddzielić, po co mieszać naukę systemu z emocjami jak można zająć się najpierw systemem a później przejść na konto real i zająć się emocjami. Wszystko po kolei a nie wszystko na raz.
Trzeba oddzielić okres zarabiania i nauki. Musisz wiedzieć gdzie tkwi problem czy w systemie czy w Tobie itp.
Moim zdaniem na demo należy nauczyć się systemu, mieć powtarzalne wyniki, statystyki. Jeśli nie masz zysków na demo to tym bardziej nie będziesz miał ich na koncie real. Po nauczeniu i przetestowaniu systemu będziesz miał dużo większą pewność (mniejsze emocje) na koncie real bo będziesz wiedział że system działa. Pewne strefy trzeba oddzielić, po co mieszać naukę systemu z emocjami jak można zająć się najpierw systemem a później przejść na konto real i zająć się emocjami. Wszystko po kolei a nie wszystko na raz.
Trzeba oddzielić okres zarabiania i nauki. Musisz wiedzieć gdzie tkwi problem czy w systemie czy w Tobie itp.
-
- Maniak
Pozwolę sobie mieć odmienne zdanie od kolegi. Wirtualne zyski na koncie demo nie gwarantują zysków na koncie real. Poszedłbym nawet troszkę dalej i stwierdził, że te regularne zyski na demo mogą troszkę "skrzywić" przyszłego adepta real-forex. Mianowicie nadzieje się na brokera, poślizgi, DD, wiele innych zagrożeń. W obecnych czasach rynek i brokerzy dają tyle możliwości, że demo można śmiało odstawić w kont. Dla mniej zamożnych są miniloty, mikroloty a nawet nanoloty. Czasami wystarczy wpłacić 5 dolarów na konto, aby po chwili stać się forexowym milionerem.fx-emery92 pisze:Panowie, nie zgodzę się z wami.

-
- Gaduła
Spoko możesz mieć swoje zdanie,
Zgodzę się z tym że wirtualne zyski na demo nie gwarantują zysków na koncie real, dlatego że potem dochodzą emocje, dyscyplina i inne czynniki.
W tradingu celem nie jest „inwestowanie” ale osiąganie zysku, a to dwie różne sprawy.
Dlatego system jest bardzo ważny, jeśli nie masz sprawdzonego, przećwiczonego systemu na symulatorze lub na demo to nie przejdziesz dalej bo bez systemu jesteś skazany na porażkę. Chodzi mi o to że musisz nauczyć się prawidłowo wykonywać analizy ruchu kierunkowego oraz zagrania (nie może być żadnych wątpliwości). Równie dobrze nanoloty, mikroloty na niektórych mogą działać tak jakby grali na demo, więc zbytnio nie widzę w tym sensu a w dodatku stresujesz się i tracisz pieniądze. Gdy nauczysz się wykonywać poprawnie analizę i zagrania możesz przejść na konto real i wtedy dopiero zająć się emocjami. Po co walić wszystko na raz, podczas silnego stresu Twoja zdolność intelektualna spada do około 30%, a Ty chcesz nauczyć się wykonywać poprawnie zagrania, powodzenia. Jeśli opanujesz system, to podczas stresu,chciwości będziesz wiedział czym w danej chwili się zająć. Oprócz tego warto zaopatrzyć się w techniki które zmniejszają stres, oraz zminimalizować stres przez np pewność co do systemu, statystyki, zwiększanie pozycji co np 20zagrań itp.
Nie wiem co da Ci to że będziesz grał od razu na real (nie widzę w tym żadnego rozwiązania).
Stres i chciwość są naturalne, zawsze będą, jedyne co można zrobić to ustawić je tak żeby były w tle.
Tak czy inaczej uważam że szybciej można nauczyć się małymi krokami niż walić wszystko na raz.
Sorry za offtop
Edit:
Nie wiem jak jest innych brokerów ale u mojego na mikrolotach nie ma poślizgów, lub są nie zauważalne, więc takie konto też nic nie daje. Jak grasz na h1+ to małe poślizgi zazwyczaj nie robią dużego spustoszenia lecz nad tym można polemizować.
DD, jeśli znasz statystyki swojego systemu to wiesz ile mniej więcej pozycji stratnych możesz mieć pod rząd. No chyba że nie prawidłowo wykonujesz zagrania lub analize to liczba strat rośnie.
Zgodzę się z tym że wirtualne zyski na demo nie gwarantują zysków na koncie real, dlatego że potem dochodzą emocje, dyscyplina i inne czynniki.
W tradingu celem nie jest „inwestowanie” ale osiąganie zysku, a to dwie różne sprawy.
Dlatego system jest bardzo ważny, jeśli nie masz sprawdzonego, przećwiczonego systemu na symulatorze lub na demo to nie przejdziesz dalej bo bez systemu jesteś skazany na porażkę. Chodzi mi o to że musisz nauczyć się prawidłowo wykonywać analizy ruchu kierunkowego oraz zagrania (nie może być żadnych wątpliwości). Równie dobrze nanoloty, mikroloty na niektórych mogą działać tak jakby grali na demo, więc zbytnio nie widzę w tym sensu a w dodatku stresujesz się i tracisz pieniądze. Gdy nauczysz się wykonywać poprawnie analizę i zagrania możesz przejść na konto real i wtedy dopiero zająć się emocjami. Po co walić wszystko na raz, podczas silnego stresu Twoja zdolność intelektualna spada do około 30%, a Ty chcesz nauczyć się wykonywać poprawnie zagrania, powodzenia. Jeśli opanujesz system, to podczas stresu,chciwości będziesz wiedział czym w danej chwili się zająć. Oprócz tego warto zaopatrzyć się w techniki które zmniejszają stres, oraz zminimalizować stres przez np pewność co do systemu, statystyki, zwiększanie pozycji co np 20zagrań itp.
Nie wiem co da Ci to że będziesz grał od razu na real (nie widzę w tym żadnego rozwiązania).
Stres i chciwość są naturalne, zawsze będą, jedyne co można zrobić to ustawić je tak żeby były w tle.
Tak czy inaczej uważam że szybciej można nauczyć się małymi krokami niż walić wszystko na raz.
Sorry za offtop
Edit:
Nie wiem jak jest innych brokerów ale u mojego na mikrolotach nie ma poślizgów, lub są nie zauważalne, więc takie konto też nic nie daje. Jak grasz na h1+ to małe poślizgi zazwyczaj nie robią dużego spustoszenia lecz nad tym można polemizować.
DD, jeśli znasz statystyki swojego systemu to wiesz ile mniej więcej pozycji stratnych możesz mieć pod rząd. No chyba że nie prawidłowo wykonujesz zagrania lub analize to liczba strat rośnie.
-
- Maniak
Ale kto ci każe "walić od razu z grubej rury". Przecież napisałem, że rynek i brokerzy dają teraz tak wiele możliwości, że dla każdego starczy "sposobu". Inwestowanie jak dla mnie równa się dążeniu do osiągania realnych zysków. Więc to bardziej gra słów z twojej strony. Mnie osobiście demo poza poznaniem danej platformy, czy uczestniczeniem w "demowych" konkursach nie zbyt wielu innych zastosowań. Przede wszystkim szkoda czasu. Należy szybko uczyć się "swoich emocji", bo to one będą jednym z najniebezpieczniejszych elementów układanki zatytułowanej FOREX.
5 dolarów na rachunek, nanoloty i wiśta wio.
5 dolarów na rachunek, nanoloty i wiśta wio.
Siema Jantos, dawaj tutaj : http://forum.comparic.pl/viewtopic.php?f=2&t=2411 bo na tym forum Cie zajadą 
ps. z chęcią zobaczę jak grasz.
pozdro ziom

ps. z chęcią zobaczę jak grasz.
pozdro ziom