Milion do końca 2014

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
neuntahe
Bywalec
Bywalec

Milion do końca 2014

Nieprzeczytany post autor: neuntahe »

Witam wszystkich.
Jakiś czas temu grałem dosyć intensywnie na forexie osiągająć bardzo dobre wyniki.
Pewnego dnia zadzwonili do mnie nawet z Admiral Markets i oto co wynikło z naszej rozmowy:

http://www.admiralmarkets.pl/strategie-mistrzow/cz4

Zarobiłem trochę pieniążków, które wydałem na auto, wakacje i jakieś pierdoły, to co zostawiłem na rachunku niestety przepadło. Teraz nie mam środków na grę, daje sobie czas do końca 2014 żeby uzbierać trochę kasy i wrócić na konto real.

Żeby nie wyjść z wprawy postanowiłem potrenować na demo i założyć ten journal, gdzię będę opisywał swoje trady.

Celem jest 1 000 000 na koncie do końca 2014.

Do gry używam dwóch robotów: pipmaker 15.3 i pipmaker 15.5 (jakby ktoś chciał mogę udostępnić)

Równolegle sam wchodzę na rynek, bazując na:

-fibo levels
-moving average
-price action
- sl/tp - tp według mojego uznania, sl - wszystkie otwarte transakcje się zamkną jeżeli drawdnown rachunku przekroczy 30%
-money management oparty na moim doświadczeniu
- wejścia zaczynam gdzieś o 17-18 a kończę koło 22, praktycznie tylko na EUR/USD

Zapraszam również do profilu na Myfxbook, gdzie można śledzić na bieżąco wszystko i do dyskusji:)

Obrazek

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Milion do końca 2014

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Witamy, witamy. Jestem tylko ciekaw czemu z tobą zrobili wywiad a nie np z kimś kto ugrał tam w tym samym roku o ponad 500% więcej. :mrgreen:

Oj zwracam honor. To był inny broker równiez na A :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na jedną transakcję ryzykujesz aż 10%???? Sporo. Zysk powinien być dużo większy. Ale to tylko moje zdanie. Może warto, aby zamiast demo doświadczony gracz podziałał chociaz na mini lub mikrolotach.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

ja to bym sie wstydzil takiego artykułu
w ogóle ten artykuł i Twój wpis to sie kupy nie trzyma
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

neuntahe pisze:Strategia jakiej używam oparta jest na tzw. price action, czyli analizie wyłącznie cen walut, bez używania wskaźników. Gdy sam podejmuje decyzje używam wolumenów, analizy trendów, MACD i danych makroekonomicznych.
Czyli bez wskaźników czy z wskaźnikami ?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Ink. pisze:
neuntahe pisze:Strategia jakiej używam oparta jest na tzw. price action, czyli analizie wyłącznie cen walut, bez używania wskaźników. Gdy sam podejmuje decyzje używam wolumenów, analizy trendów, MACD i danych makroekonomicznych.

Też jestem bardzo ciekaw odpowiedzi. Może jest tak, że robot gra samo PA a kolega bez robota podpiera się volumenem i MACD :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Ty już tu miałeś swój dziennik.Faktycznie kupiłeś samochód i co nieco sobie pozostawiłeś środków do gry na fx ale ostatnie twoje transakcję były nie udane nie wiem na ile bo już twego wątku nie śledziłem. Wchodziłeś z zlecenia max ile tylko dźwignia pozwalała i to na jednej z par waluty te wszystkie zlecenia miałeś. Charakteryzowałeś się tym że robiłeś częste wypłaty. Od tamtej pory strategii nie zmieniłeś. Nom co do gry PA piszecie że gracie wszyscy tą strategią a stocha czy linie kroczące też macie haha a przecież to już nie jest gra na samej cenie. Miliona to ty tym arsenałem nie zrobisz. Nawet się nie przyznałeś do swojej porażki, pozostawiając ostatnie środki na koncie u brokera wyzerowałeś. A tak naprawdę cechowało Cię szczęście. Swoją drogą demo to dobre posuniecie z twojej strony jestem tylko ciekaw czy wyskoczysz z tą samą kasą co z demo na real z pewnością nie. A pisze tak bo też coś mam ale nie wyskakuję z tym do ludzi. Zobacz sobie film krach a ty na samo wejście piszesz czym to grać będziesz ani to PA ani gra oparta o wskaźniki :d

neuntahe
Bywalec
Bywalec

marcin.in00 pisze:Ty już tu miałeś swój dziennik.Faktycznie kupiłeś samochód i co nieco sobie pozostawiłeś środków do gry na fx ale ostatnie twoje transakcję były nie udane nie wiem na ile bo już twego wątku nie śledziłem. Wchodziłeś z zlecenia max ile tylko dźwignia pozwalała i to na jednej z par waluty te wszystkie zlecenia miałeś. Charakteryzowałeś się tym że robiłeś częste wypłaty. Od tamtej pory strategii nie zmieniłeś. Nom co do gry PA piszecie że gracie wszyscy tą strategią a stocha czy linie kroczące też macie haha a przecież to już nie jest gra na samej cenie. Miliona to ty tym arsenałem nie zrobisz. Nawet się nie przyznałeś do swojej porażki, pozostawiając ostatnie środki na koncie u brokera wyzerowałeś. A tak naprawdę cechowało Cię szczęście. Swoją drogą demo to dobre posuniecie z twojej strony jestem tylko ciekaw czy wyskoczysz z tą samą kasą co z demo na real z pewnością nie. A pisze tak bo też coś mam ale nie wyskakuję z tym do ludzi. Zobacz sobie film krach a ty na samo wejście piszesz czym to grać będziesz ani to PA ani gra oparta o wskaźniki :d
Sorry , ale pomyliłeś mnie z kimś, to moj pierwszy dziennik :).

neuntahe
Bywalec
Bywalec

Adrianoforex pisze:
Ink. pisze:

Też jestem bardzo ciekaw odpowiedzi. Może jest tak, że robot gra samo PA a kolega bez robota podpiera się volumenem i MACD :mrgreen:
Jak napisałem, używam robota i równolegle sam wchodzę. Jeżeli chcecie mogę zamieścić i opisać dokładnie jak on działa, swoje wejścia uzależniam od fibo, trendów i volumenów, (też mogę przykłady powrzucać, tylko w tygodniu mam sporo prace, także najwcześniej w sobotę) czasem wspieram się MACD, MA... Tymczasem sapraszam zainteresowanych do śledzenia na myfxbooku :)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

neuntahe pisze: Jak napisałem, używam robota i równolegle sam wchodzę. Jeżeli chcecie mogę zamieścić i opisać dokładnie jak on działa, swoje wejścia uzależniam od fibo, trendów i volumenów, (też mogę przykłady powrzucać, tylko w tygodniu mam sporo prace, także najwcześniej w sobotę) czasem wspieram się MACD, MA... Tymczasem sapraszam zainteresowanych do śledzenia na myfxbooku :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

2 roboty i manualny trading na jednym koncie ? Straszny burdel Ci się z tego zrobi według mnie..
Co do MyFxbook to ciężko śledzić poczynania skoro masz zablokowane pokazywanie otwartych pozycji, widać tylko equity które wskazuje na 3000 niezrealizowanej straty.

Sl na zasadzie DD całego konta to bardzo dziwne rozwiązanie, ale to kwestia Twojego podejścia.

Po historii widać, że albo strasznie się miotasz na tym koncie albo to roboty wskakują z dziwnymi wejściami, zaliczasz 20% straty grając pozycjami po 0.1-0.2 lota, po czym chcesz się odegrać i odrabiasz to grając 3-4 loty po kilka pipsów.
Nie widzę tutaj żadnej spójności na tę chwilę. Ale jeżeli ta strategia działa i działała w przeszłości to pozostaje życzyć powodzenia ;)

P.s Mam nadzieje, że miejsce w dziale "Strategie Mistrzów" nie jest obarczone żadną klątwą :)

ODPOWIEDZ