Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Baton pisze:Czy da się tak zrobić żeby te wyznaczone pola przesuwały się razem z wykresem ceny (tak jak linia trendu np.)

http://www.evernote.com/shard/s225/sh/7 ... 1688811739
Linia trendu nie przesuwa się razem z wykresem tylko biegnie w nieskończoność w jedną stronę. Tutaj zaznaczasz obszar na wykresie i jest on stały.

Razem z wykresem może przesuwać się Etykieta (tekst naniesiony na wykres).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

raposo pisze:
Baton pisze:Czy da się tak zrobić żeby te wyznaczone pola przesuwały się razem z wykresem ceny (tak jak linia trendu np.)

http://www.evernote.com/shard/s225/sh/7 ... 1688811739
Linia trendu nie przesuwa się razem z wykresem tylko biegnie w nieskończoność w jedną stronę. Tutaj zaznaczasz obszar na wykresie i jest on stały.

Razem z wykresem może przesuwać się Etykieta (tekst naniesiony na wykres).
No to chciałbym żeby takie pole przesuwało się w nieskończoność, jest to możliwe?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak jak napisałem, jest on stały w formie jakiej został nakreślony ;). Możesz sobie go samemu przedłużać co jakiś czas ale standardowo sam w nieskończoność nie będzie szedł. Luktom zrobił wskaźnik, który nakłada na wykres takie prostokąty ciągnące się w nieskończoność ale tylko w obrębie okrągłych poziomów i z tego co pamiętam jest to na sztywno zdefiniowane w kodzie wskaźnika.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pax »

Z tymi prostokątami można zrobić taki myk, że wchodzisz w jego Właściwości, potem Parametry i modyfikujesz pole czasu, ustawiając np. na rok 2015 (lub późniejszy). Może to nie jest w nieskończoność, ale chyba wystarczająco daleko.

HubGab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HubGab »

Witam może głupie pytanie ale mnie coś zastanawia, wartość jednego pipsa dla PLN jest jednakowa dla np EUR/USD czy NZD/USD bo to zalezy od kursu USD (jeśli sie myle to prosze mnie poprawić) ale za to jak gram na XAG/USD to tam chyba są wieksze wartości dla jednego pipsa jak sprawdzam z kalkulatorami to wszytko powino być równe ale w rzeczywistości tak nie jest. To jest normalne dla tej pary czy nie? Gram na Armadzie demo.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wartość pipsa zależy od wolumenu transakcji i waluty kwotowanej. Walutą kwotowaną jest druga w parze, czyli w podanych przykładach USD. Na Złocie (XAU) 10 pips = 1 pips na EUR/USD. Na srebrze (XAG) mnożnik wynosi x5.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

HubGab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HubGab »

Dziękuje czyli musze na srebrze ilosc lotów podzielić przez 5 żeby wyszły mi takie same wartości jak na EUR/USD

Ojciec Dyrektor
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Ojciec Dyrektor »

Witam!
Mam pytanie odnośnie platformy MT4. Nie wiem dlaczego nie mogę otworzyć pozycji po cenie rynkowej i ustawić progów tp i sl? Sl i tp są wtedy nieaktywne. Znów kiedy biorę zlecenie oczekujące mogę ustawiać poziomy zamknięcia pozycji, natomiast kiedy chcę otworzyć pozycję wyskakuje mi info. zły sl lub tp.
Spotkał się ktoś z czymś takim?
Bardzo proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Ojciec Dyrektor pisze:Witam!
Mam pytanie odnośnie platformy MT4. Nie wiem dlaczego nie mogę otworzyć pozycji po cenie rynkowej i ustawić progów tp i sl? Sl i tp są wtedy nieaktywne. Znów kiedy biorę zlecenie oczekujące mogę ustawiać poziomy zamknięcia pozycji, natomiast kiedy chcę otworzyć pozycję wyskakuje mi info. zły sl lub tp.
Spotkał się ktoś z czymś takim?
Bardzo proszę o odpowiedź.

Brokerzy mają często ustalone minimalne odległości SL od ceny.

I tak np. dla EUR/USD może to być 3 pips, a Ty stawiasz mniej i stąd taki komunikat.

Sprawdzić to można w MT4 - tester strategii - właściwości symbolu
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie możesz ustawić SL i TP razem z otwarciem pozycji ponieważ takie ograniczenie jest nałożone na platformę brokerów działających w modelu STP i ECN. Niby to utrudnienie ale można sobie z nim łatwo poradzić skryptem lub EA, które od razu po otwarciu będzie dodawać te poziomy. To ograniczenie wynika m.in. z faktu, że u ECN/STP może wystąpić poślizg w realizacji zlecenia, a jeśli SL czy TP byłby ustawiony blisko to mógłby kolidować z ceną otwarcia (na skutek poślizgu) i wyrzucać błąd "zły sl/tp" i tym samym ktoś nieświadomy mógłby zostać bez zabezpieczenia.
Sprawdzić to można w MT4 - tester strategii - właściwości symbolu
Lub po kilku prawym w oknie Rynek -> Symbole -> Właściwosci... Ale to nie odległości Limitów są tutaj problemem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ