FW20-milion w dwa lata

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

FW20-milion w dwa lata

Nieprzeczytany post autor: dioor »

Witam,
Mój chłopak stworzył system na kontrakty na WIG20 lecz boi się nim grać większą ilością...
Grając od 1.01.2013 zaczynając 2 kontraktami i stosując procent składany przy początkowej inwestycj6k doszedł do 38k...
Więc nie wiele myśląc stwierdziłam że jeżeli system jest jak na razie dochodowy to czemu nim nie zagrać większą ilością i się nim pochwalić... :)
Do końca to on nie jest taki stabilny ale w dwa lata dałby zarobić około 1M - ciekawe jak będzie teraz...
Jeżeli da ugrać z 500% w rok to będzie nieźle.
System jest systemem dziennym, sygnały będę dawała przed transakcją ale dwie pierwsze już wykonałam lecz następne w miarę możliwości będą na bieżąco. System trzyma pozycję non stop, ale są przypadki kiedy nie zajmuje pozycji, zajęcie pozycji (zamknięcie i otwarcie ) następuje rano na otwarcie z małymi przypadkami na zamknięcie sesji

Instrument: FW20
Suma początkowa: 30000 PLN
Procent składany: TAK
Prowizja: 2 pkt

Start:

Transakcja 1- 14/11/2013
Short 10
Open 2505
Close 2517
Strata -14pkt
Narastająco wynik -1400 Suma 28600

Transakcja 2 - 15/11/2013
Long 10
Open 2517
Only the Best Trance Music-A State of Trance

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: FW20-milion w dwa lata

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Od razu mówię, że jeżeli będzie to reklama i próba sprzedaży to będzie ban i kasacja wątku. Pamiętam identyczną akcję na tym forum. Skoro jest to w dziale journali to oczekuję journalu.

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

@Cyb - TO NIE JEST I NIE BĘDZIE REKLAMA!!! a system i tak nie jest na sprzedaż... ot tyle

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Reklamą samą w sobie to będzie poprawnie prowadzony dziennik z ponadprzeciętnymi wynikami. I to powinno być podstawowym standardem dobrego journala. Ale wynik z tytułu może budzić sensację i podejrzliwość starszych graczy.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

I co kolego będziesz teraz grał od wtorku :wpale: short ?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

marcin.in00 pisze:I co kolego będziesz teraz grał od wtorku :wpale: short ?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Z pierwszego postu wynika, że to chyba jednak koleżanka.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak... jestem koleżanką :D
@marcin.in00-fajnie by było jak bym odwróciła się wtedy we wtorek na short'a i trzymała do tej pory ale system to system, trzyma longa po 2517 i najgorzej jak się odwróci blisko ceny wejścia :( System ma TP ale dopiero przy 250 pkt więc jak nie wpada w TP to czeka na sygnał...
Plus tego systemu jest taki że jak szarpią rynkiem to my jesteśmy nieczuli na te wahania, minus to taka rzecz że system mając zysku np. 100pkt może odwrócić się nawet ze stratą :shock:

anonim09383

wasz system to nie wsparcia i opory wy mieliście wejście później.Natomiast ja na poziomie 2483. Może się pochwalicie jak wyznaczacie tp .2582 jak to przebijemy to S ale nie jestem pewien bo swoją strategię testuję od niedawna na kontrakcie a grałem nią na walucie. Tak więc może należy przestawić sl w waszym przypadku. Chodzi mi o dzisiejszy dzień wtorek,napisałem to w piątek wróżyłem z fusów z wyższego tf-a ale pewne wejście miałem wczoraj poniedziałek . Po prostu wasz system generuje sygnał nieco później na L i na S

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

TP jest stały - 250 pkt, a wynika on tylko z tego że z historii wychodzi że WIG20 ma największe trendy bez korekty 250-350 pkt, a z racji tego że wejścia systemu są "lekko" spóźnione to TP rzędu 250 jest optymalny. W naszym przypadku SL nie ma sensu ponieważ jest to system dzienny więc jakiekolwiek szumy mogą uaktywnić stopa i przejdzie nam koło nosa dobry trend lub strata :wink:
Z doświadczenia wiem że na FW20 ciężko się gra na wsparciach i oporach ponieważ większy kapitał uaktywnia się co jakiś czas a często ruchy są robione małym kapitałem i koszykami gdzie gra jest pod aktywacje - vide 19.11, a jak jest to robione przy strefach to już to strasznie mąci obraz...

Aha zgrałam pod podwójny szczyt wczoraj 4xS po 2632 i jak na razie weszło :wink:

anonim09383

od 2517 masz L i S po 2632 dobre :mrgreen: Co do szumu na FW20 to nie masz racji cena bardzo dobrze respektuje wsparcia czy opory tylko kwestia dobrze ich wyrysowania 2582. Zobacz co cena robi próba odbicia się od tego oporu nieudolna i chodź jestem w tym przeświadczeniu to już zabezpieczyłem na BE . Moim zdaniem nie masz pojęcia co robisz zwłaszcza że to twoja druga transakcja to ja osobiście dążył bym do tego aby nie zakończyła się na stracie skoro jest już ładny profit.

ODPOWIEDZ