DayTrading: Wtorek 26.11.2013
Re: DayTrading: Wtorek 26.11.2013
z tym EJ, ten podjazd to do sesji amerykanskiej, bo moze byc jakis zjazd na sp, co moze umocnic jeny, na eur, uj, gbp itd ... wszystko w jankeskich łapach
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Skoro juz zostałem wywołany do tablicy to... cześćKusus pisze:Dobrym przykladem jest tu np. Ciapul, ktory caly czas na Kablu widzi spadki choc nie mowie ze nie ma racji poniewaz moze i widzi je wtedy kiedy akurat sa ale ja jestem odwrotnoscia takiego nastawienia w jedym kierunku ;]

Zgadza się, że widzę spadki bo już od jakiegoś czasu zwracam uwagę na niedoszacowanie dolara. Co nie znaczy, że jak idzie w przeciwną stronę to nie otworzę pozycji przeciwnej i nie zgarnę paru pipków - wykresu nie oszukasz. Ale ogólnie g/u dużo niżej widzę po dzisiejszej walce z główną linią bessy...
Pamiętajcie że w najbliższej przyszłości mamy black friday i cyber monday które nie zostaną bez wpływu na wskaźniki sprzedaży detalicznej, w związku z czym podskoczą też ilości nowych miejsc pracy zwiazanych z handlem przedświątecznym...
Dodatkowo w kilku czytanych ostatnio artykułach doszukałem się wyraźnego wskazania optymalnego kursu g/u dla brytyjskiej gospodarki na poziomach 2Q czyli 1,500-1,575 - stąd moje oczekiwania poziomu 1,55
Trzeba miec tez na uwadze fakt, iż UK w wiekszosci rozlicza swoj eksport w dolarach, bo stosunkowo niewiele sprzedają w EU stąd para g/u będzie pod wieksza presja niz e/g
Ostatnio zmieniony 26 lis 2013, 09:13 przez Ciapul, łącznie zmieniany 1 raz.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
to ja zaryzykuję, że będzie trend na kablu (wzrostow) do ekspansji 88,6 -113
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
coś w tym jest Pedro. 138,.. to opory z 2009-2010. ejek jakby próbuje je przetestowac. hm..
taka sytuacja na kablu,
przypadek ???
nie sądzę...
przypadek ???
nie sądzę...
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
taka sytuacja, ponownie krecha, pokonamy to jedziemy na nowy top, nie to do piekła hoopmolmomas pisze:taka sytuacja na kablu,
przypadek ???
nie sądzę...
(myślimy tak samo - ta nas zgubi)
ja z kolei zaryzykuję tezę że na retescie kanału i poziomu 6200 sie skonczy, przy jednoczesnym wyczyszczeniu stopówBemowo1 pisze:to ja zaryzykuję, że będzie trend na kablu (wzrostow) do ekspansji 88,6 -113
https://www.tradingview.com/x/j6qFKYPc/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
coś w tym jest, edek także reteści jedną z tl..... - właściwie to dwieCiapul pisze:ja z kolei zaryzykuję tezę że na retescie kanału i poziomu 6200 sie skonczy, przy jednoczesnym wyczyszczeniu stopówBemowo1 pisze:to ja zaryzykuję, że będzie trend na kablu (wzrostow) do ekspansji 88,6 -113
https://www.tradingview.com/x/j6qFKYPc/
czyli może się okazać, że była to fałszywka i wracamy szukać nowych maksimów,
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
oandianie na kablu zaczynają przez okna wypadać