DayTrading: Wtorek 26.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 lis 2013, 00:00

Wzrost
11
33%
Bez zmian
1
3%
Spadek
21
64%

Liczba głosów: 33

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 26.11.2013

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

rafmax pisze:
Kusus pisze:
adk77 pisze:tak jak zakładałem kabel nie przeszedł na razie 1,6175. cel 16075
Przeciez Kabel zamknal Luke Summersa i teraz robi drugi atak na Triple Top ;]
Jakie 1.6075 ?
Hmm, a skąd wiesz ze to ma byc triple top? rownie dobrze moze to być konsola od 1,59 do 1,62 z wyjsciem w ktorąś ze stron...
to juz jest quadriple top. :lol: a ja widze na swoim foreksie Megaphone Top :P

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

rafmax pisze:
Kusus pisze:
rafmax pisze:
Przeciez Kabel zamknal Luke Summersa i teraz robi drugi atak na Triple Top ;]
Jakie 1.6075 ?

Hmm, a skąd wiesz ze to ma byc triple top? rownie dobrze moze to być konsola od 1,59 do 1,62 z wyjsciem w ktorąś ze stron...
Co? A kiedy sie zmienil trend ze zakladasz wyjscie 1.59? Bo jak dla mnie to ta konsola jest tylko korekta trendu wzrostowego od lipca. Korekta ta jest w ogole w formie flagi - konsolidacji i rozpedzamy sie do ataku w glowna linie bessy (topy 1.62-1.63).

Poniedzialki sa zawsze dniami korekty i jak dla mnie to i kangur, edek jak i kabel nadaja sie juz jedynie do kupna jesli chodzi o ten tydzien.

To zdecyduj sie czy piszesz o potrójnym szczycie czy o nowych maksach, bo mozna sie pogubic. Ja wcale nie neguje tego ze moga byc dalsze wzrosty ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i fajnie ze zauwazasz "flage-konsolidacje" jako formacje kontunuacji trendu wzrostowego od lipca ale rownie dobrze spojrz na miesieczny gdzie mamy formacje kontynuacji trendu spadkowego "odwrócona choragiewka" a co do jej zasiegu nawet nie bede sie wypowiadał bo wydaje sie byc to abstrakcja :roll: Oprocz tego to co dla Ciebie w tej chwili jest (flaga) akumulacja do dalszych wzrostów dla innych moze byc redystrybucja przed spadkami :wink:
Niewiele zrozumiałem poza tym nie sugeruj sie wieloletnim trendem bo na rynkach walutowych to fikcja. A udany atak na Triple Top zaneguje go - przeciez to chyba oczywiste?

Zobacz jak wygladaja wektory szybkosci w kierunku Topów na parach z dolarem. Sa abstrakcyjne. To znaczy ze bedzie wkrotce kontynuacja.

Ale to tylko moje zdanie.

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

To ze nie rozumiesz słowa pisanego to juz Twoje zmartwienie.

Bez sensu jest dalsza polemika bo sadze ze jesteś ubrany grubo w longi na obecnych maksach i nie przyjmujesz do wiadomosci inne wersji wydarzeń jak up. Spoko, rozumiem - zdarza sie. :D

POZDRO
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

ogłaszam nową erę na rynkach finansowych. Brak trendów, niech żądzi trend boczny. To byłoby coś pięknego,góra, dół, góra,dół. Ale zaraz, skoro nie ma trendów wieloletnich, to bocznych też nie ma. NIc nie ma. Rzucam foreks :563:

kuskus mam tu dla ciebie ciekawa koncepcje na poprawe percepcji
http://www.tvn24.pl/uderzyl-sie-w-glowe ... 564,s.html
Ostatnio zmieniony 26 lis 2013, 08:50 przez zeuss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

rafmax pisze:To ze nie rozumiesz słowa pisanego to juz Twoje zmartwienie.

Bez sensu jest dalsza polemika bo sadze ze jesteś ubrany grubo w longi na obecnych maksach i nie przyjmujesz do wiadomosci inne wersji wydarzeń jak up. Spoko, rozumiem - zdarza sie. :D

POZDRO

Jestem ale i jestem juz na BE wiec akurat mam to w dupie, zreszta jakbys mnie troche znal to bys wiedzial ze czesto zmieniam nastawienie w zaleznosci od sytuacji technicznej i nie patrze przez jeden pryzmat ;)
Dobrym przykladem jest tu np. Ciapul, ktory caly czas na Kablu widzi spadki choc nie mowie ze nie ma racji poniewaz moze i widzi je wtedy kiedy akurat sa ale ja jestem odwrotnoscia takiego nastawienia w jedym kierunku ;]
Nie zrozumialem poniewaz piszesz bzdury... Ty natomiast najwyrazniej nie rozumiesz sakrazmu.

Ok - nie wazne. Rynek zweryfikuje.

-- Dodano: wt 26-11-2013, 9:51 --
zeuss pisze:ogłaszam nową erę na rynkach finansowych. Brak trendów, niech żądzi trend boczny. To byłoby coś pięknego,góra, dół, góra,dół. Ale zaraz, skoro nie ma trendów wieloletnich, to bocznych też nie ma. NIc nie ma. Rzucam foreks :563:
Ty akurat widzisz rzeczy ktorych nie widzi nikt inny. Oczywiscie formacje podwojnych, potrojnych, poczwornych szczytow to akurat tez sa fikcje i nalezy je traktowac jako rejony wyprzedazy (autosugestia) ale mozna sie tym zasugerowac jako potwierdzenie kontynuacji lub niezdecydowania.

Oczywiscie - wazniejsze od tego ze czegos nie ma lub nie zostalo potwierdzone jest narysowanie na wykresie 40 pierdolonych kresek ktore NIC nie znacza.

To juz ciekawsze dla mnie jest to ze pada snieg.

Zeuss ja też mam cośdla Ciebie. Gdybyś nie wiedział jak jesteś odbierany przez innych to rownież, dla poprawy percepcji chciałbym Ci to przedstawić:
http://www.youtube.com/watch?v=iAod_yKQdPg
Ostatnio zmieniony 26 lis 2013, 08:57 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

ja mam technikę taką,

jak jest nisko to kupuję,

jak wysoko to sprzedaję,
tak mi szwagier kiedyś doradził i trzepię takie kokosy jak jaja Belzebuba...
Money flow.
"pips to the people"

Rafalszymanski21
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafalszymanski21 »

hej, jak widzicie dziś E/J ?

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

molmomas pisze:ja mam technikę taką,

jak wysoko to sprzedaję,
true! :564: :564: ale ja mam osobiscie z tym jeden problem :) kiedy jest nisko i kiedy wysoko? :D czy złoto teraz jest taie, czy drogie? :)

z fx od marca tego roku sie 'bawie' ... i kluczowym i najwazniejszym, czego wciaz sie ucze, to nie technika czy AT, a psycha... cwiczenie psychiki, na zasadzie nie badz chciwy, bierz co dają, jak masz plus, to zabezpiecz, nie placz na SL itp, itd... zarządzanie kapitałem jest w moim przypadku duzo, duzo, duzo trudniejsze niz sama analiza, ktora tak naprawde sprowadza się do tego co molmomas napisal... kupowac jak tanio, sprzedawac jak drogo ;) bo jak sie do tego poziomy wsparc i oporow dorzuci, to juz calkiem dobry system wychodzi ;) bless!

-- Dodano: 26 lis 2013, 10:06 --
Rafalszymanski21 pisze:hej, jak widzicie dziś E/J ?
mysle, ze moze byc ponowne podejscie na 138: https://www.tradingview.com/x/TMW1Uqtz/ ma 50, trzyma cene, poza tym, skoro nie chce spadac, to moze zrobi formacje pojedynczej odwroconej pejsatej jarmułki (popj w skrocie) ;) ... to nie jest rekomendacja! :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

w skali MN złoto jest tanie ;)
a mając kapitał 100k można lotem wskoczyć hehe
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
oloxolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oloxolo »

pedro pisze:
molmomas pisze:ja mam technikę taką,

jak wysoko to sprzedaję,
true! :564: :564: ale ja mam osobiscie z tym jeden problem :) kiedy jest nisko i kiedy wysoko? :D czy złoto teraz jest taie, czy drogie? :)

z fx od marca tego roku sie 'bawie' ... i kluczowym i najwazniejszym, czego wciaz sie ucze, to nie technika czy AT, a psycha... cwiczenie psychiki, na zasadzie nie badz chciwy, bierz co dają, jak masz plus, to zabezpiecz, nie placz na SL itp, itd... zarządzanie kapitałem jest w moim przypadku duzo, duzo, duzo trudniejsze niz sama analiza, ktora tak naprawde sprowadza się do tego co molmomas napisal... kupowac jak tanio, sprzedawac jak drogo ;) bo jak sie do tego poziomy wsparc i oporow dorzuci, to juz calkiem dobry system wychodzi ;) bless!

-- Dodano: 26 lis 2013, 10:06 --
Rafalszymanski21 pisze:hej, jak widzicie dziś E/J ?
mysle, ze moze byc ponowne podejscie na 138: https://www.tradingview.com/x/TMW1Uqtz/ ma 50, trzyma cene, poza tym, skoro nie chce spadac, to moze zrobi formacje pojedynczej odwroconej pejsatej jarmułki (popj w skrocie) ;) ... to nie jest rekomendacja! :)
Jeszcze poziomy S/D i przyzwoity system będzie
Pieniądz robi pieniądz.

Zablokowany