Witam
Zwracam się z prośbą o przetestowanie załączonego EA.
Działanie EA jest następujące. System bierze pierwszą świeczkę jej High, Low powiększa o tolerancję następnie bada czy kolejne świeczki mieszczą się w tym zakresie, jeśli tak to tworzy się tunel (można to nazwać konsolidacją).
W przypadku gdy cena przebija ten tunel otwierane są odpowiednio pozycje Buy lub Sell w zależności czy cena rośnie, czy spada. Każde zlecenie ma SL i TP, SL podąża za ceną.
Mam dostęp do bazy z jednego roku. Wyniki testowania i EA poniżej.
Próbowałem dodać różne wskaźniki, które poprawiły by wyniki (średnie, CCI, itp.) Ich zastosowanie powodowało zawsze ujemne wyniki (dawały spóźniony sygnał). Tutaj prośba do bardziej doświadczonych kolegów o małą podpowiedź czy są jakieś wskaźniki, które mogłyby podnieść efektywność tego EA.
EA testowane było na M15.
EA Start
Re: EA Start
Zanim zaczniesz testować strategie z trailing-stopem (zwłaszcza bliskim) zadbaj o jakość modelowania testu. To co masz teraz nie przedstawia żadnej wiarygodności.damp pisze:Witam
Zwracam się z prośbą o przetestowanie załączonego EA.
Działanie EA jest następujące. System bierze pierwszą świeczkę jej High, Low powiększa o tolerancję następnie bada czy kolejne świeczki mieszczą się w tym zakresie, jeśli tak to tworzy się tunel (można to nazwać konsolidacją).
W przypadku gdy cena przebija ten tunel otwierane są odpowiednio pozycje Buy lub Sell w zależności czy cena rośnie, czy spada. Każde zlecenie ma SL i TP, SL podąża za ceną.
Mam dostęp do bazy z jednego roku. Wyniki testowania i EA poniżej.
Próbowałem dodać różne wskaźniki, które poprawiły by wyniki (średnie, CCI, itp.) Ich zastosowanie powodowało zawsze ujemne wyniki (dawały spóźniony sygnał). Tutaj prośba do bardziej doświadczonych kolegów o małą podpowiedź czy są jakieś wskaźniki, które mogłyby podnieść efektywność tego EA.
EA testowane było na M15.
Jeśli chodzi o wskaźniki, które poprawiłyby wyniki to taka wiedza warta jest milionów.

OK. Ale czy tajemną wiedzę o jakości modelowania testu możesz zdradzić ? 
Ps.
Doczytałem, ściągam dane. Dzięki za cenne uwagi.

Ps.
Można? Można !damp pisze:OK. Ale czy tajemną wiedzę o jakości modelowania testu możesz zdradzić ?
Ps.

Witam
Poprawiłem jakość modelowania. I pobawiłem się trochę parametrami.
Para - EURUSD
Przedział czasowy - 15min
Czas sprawdzania - 1 rok
Stosunek take profit do stop loss - 2,5
Zagrywka zaczyna się od 0,01 lota
Początkowy kapitał w testach 500 USD
Program bez zmian.
Jak to się może odnosić do rzeczywistej gry. Jeśli można proszę o wymianę doświadczeń w tym zakresie.
Para - EURUSD
Czas sprawdzania - 1 rok
Program bez zmian.
Jak to się może odnosić do rzeczywistej gry. Jeśli można proszę o wymianę doświadczeń w tym zakresie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeśli to ma być w Admiralu to bez Kozery powiem, że będzie się różnić. Z doświadczenia wiem, że będziesz miał poślizgi w egzekucji zleceń. Że na twoją niekorzyść tego chyba nie muszę dodawać.damp pisze:Witam
Para - EURUSD
Czas sprawdzania - 1 rok
Program bez zmian.

Czyli zostaje jakiś ECN. Jarek67 masz jakieś typy co do dostawców?