EA Start

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
damp
Stały bywalec
Stały bywalec

EA Start

Nieprzeczytany post autor: damp »

Witam

Zwracam się z prośbą o przetestowanie załączonego EA.

Działanie EA jest następujące. System bierze pierwszą świeczkę jej High, Low powiększa o tolerancję następnie bada czy kolejne świeczki mieszczą się w tym zakresie, jeśli tak to tworzy się tunel (można to nazwać konsolidacją).

W przypadku gdy cena przebija ten tunel otwierane są odpowiednio pozycje Buy lub Sell w zależności czy cena rośnie, czy spada. Każde zlecenie ma SL i TP, SL podąża za ceną.

Mam dostęp do bazy z jednego roku. Wyniki testowania i EA poniżej.

Próbowałem dodać różne wskaźniki, które poprawiły by wyniki (średnie, CCI, itp.) Ich zastosowanie powodowało zawsze ujemne wyniki (dawały spóźniony sygnał). Tutaj prośba do bardziej doświadczonych kolegów o małą podpowiedź czy są jakieś wskaźniki, które mogłyby podnieść efektywność tego EA.

EA testowane było na M15.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: EA Start

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

damp pisze:Witam

Zwracam się z prośbą o przetestowanie załączonego EA.

Działanie EA jest następujące. System bierze pierwszą świeczkę jej High, Low powiększa o tolerancję następnie bada czy kolejne świeczki mieszczą się w tym zakresie, jeśli tak to tworzy się tunel (można to nazwać konsolidacją).

W przypadku gdy cena przebija ten tunel otwierane są odpowiednio pozycje Buy lub Sell w zależności czy cena rośnie, czy spada. Każde zlecenie ma SL i TP, SL podąża za ceną.

Mam dostęp do bazy z jednego roku. Wyniki testowania i EA poniżej.

Próbowałem dodać różne wskaźniki, które poprawiły by wyniki (średnie, CCI, itp.) Ich zastosowanie powodowało zawsze ujemne wyniki (dawały spóźniony sygnał). Tutaj prośba do bardziej doświadczonych kolegów o małą podpowiedź czy są jakieś wskaźniki, które mogłyby podnieść efektywność tego EA.

EA testowane było na M15.
Zanim zaczniesz testować strategie z trailing-stopem (zwłaszcza bliskim) zadbaj o jakość modelowania testu. To co masz teraz nie przedstawia żadnej wiarygodności.
Jeśli chodzi o wskaźniki, które poprawiłyby wyniki to taka wiedza warta jest milionów. :)

damp
Stały bywalec
Stały bywalec

OK. Ale czy tajemną wiedzę o jakości modelowania testu możesz zdradzić ? :-)
Ps.
Doczytałem, ściągam dane. Dzięki za cenne uwagi.

JAREK67
Maniak
Maniak

damp pisze:OK. Ale czy tajemną wiedzę o jakości modelowania testu możesz zdradzić ? :-)
Ps.
Doczytałem, ściągam dane. Dzięki za cenne uwagi.
Można? Można ! :wink:

damp
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam
Poprawiłem jakość modelowania. I pobawiłem się trochę parametrami.
Para - EURUSD
Przedział czasowy - 15min
Czas sprawdzania - 1 rok
Stosunek take profit do stop loss - 2,5

Zagrywka zaczyna się od 0,01 lota
Początkowy kapitał w testach 500 USD

Program bez zmian.

Jak to się może odnosić do rzeczywistej gry. Jeśli można proszę o wymianę doświadczeń w tym zakresie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

damp pisze:Witam
Poprawiłem jakość modelowania. I pobawiłem się trochę parametrami.
Para - EURUSD
Przedział czasowy - 15min
Czas sprawdzania - 1 rok
Stosunek take profit do stop loss - 2,5

Zagrywka zaczyna się od 0,01 lota
Początkowy kapitał w testach 500 USD

Program bez zmian.

Jak to się może odnosić do rzeczywistej gry. Jeśli można proszę o wymianę doświadczeń w tym zakresie.
Jeśli to ma być w Admiralu to bez Kozery powiem, że będzie się różnić. Z doświadczenia wiem, że będziesz miał poślizgi w egzekucji zleceń. Że na twoją niekorzyść tego chyba nie muszę dodawać. ;)

damp
Stały bywalec
Stały bywalec

Czyli zostaje jakiś ECN. Jarek67 masz jakieś typy co do dostawców?

ODPOWIEDZ