No to ja już czegoś nie rozumiem... A co za różnica jakie trady? Przecież przed chwilą uzasadniałeś że chodzi o ruch który się generuje. To rozumiem, ale skoro mogę mieć 100 kont x 200 i tego nie blokują (zakładam różne trejdy, choć dla mnie to kuriozum żeby się o to czepiali), to czemu nie mogę mieć jednego konta z limitem 200000 pozycji?Cyb pisze:Jezeli bedziesz mial na kazdym koncie te same trejdy to tez bedziesz mial limit kont. W alpari to bylo 5. Wiec nikt nie jest az tak glupi aby dac limit pozycji a otwierac konta bez zadnych ograniczen.
Ja podejrzewam czym to jest spowodowane, wcale nie ruchem, a niebezpieczeństwem, że można tak 'spiramidyzować' jakiś silny ruch że broker się wywali... Oczywiście to trzeba mieć super szczęście, super ruch i w ogóle prawdopodobieństwo żeby się udało niewielkie, ale właśnie wg. mnie po to zostały te limity wprowadzone, a nie ze względu na ruch. Podobnie jest ze zmniejszaniem dźwigni w miarę wzrostu Equity i tego typu ruchami ze strony brokerów, polegających na utrudnianiu życia tym którym idzie za dobrze...
Oczywiście piszę co mi się wydaje, nie mam takiej wiedzy od źródła.