Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Baton
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Cyb pisze:Jezeli bedziesz mial na kazdym koncie te same trejdy to tez bedziesz mial limit kont. W alpari to bylo 5. Wiec nikt nie jest az tak glupi aby dac limit pozycji a otwierac konta bez zadnych ograniczen.
No to ja już czegoś nie rozumiem... A co za różnica jakie trady? Przecież przed chwilą uzasadniałeś że chodzi o ruch który się generuje. To rozumiem, ale skoro mogę mieć 100 kont x 200 i tego nie blokują (zakładam różne trejdy, choć dla mnie to kuriozum żeby się o to czepiali), to czemu nie mogę mieć jednego konta z limitem 200000 pozycji?

Ja podejrzewam czym to jest spowodowane, wcale nie ruchem, a niebezpieczeństwem, że można tak 'spiramidyzować' jakiś silny ruch że broker się wywali... Oczywiście to trzeba mieć super szczęście, super ruch i w ogóle prawdopodobieństwo żeby się udało niewielkie, ale właśnie wg. mnie po to zostały te limity wprowadzone, a nie ze względu na ruch. Podobnie jest ze zmniejszaniem dźwigni w miarę wzrostu Equity i tego typu ruchami ze strony brokerów, polegających na utrudnianiu życia tym którym idzie za dobrze...

Oczywiście piszę co mi się wydaje, nie mam takiej wiedzy od źródła.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Chodzi o to ze jak masz te ssame trejdy to bedziesz je modyfikowal w tym samym momencie. Natomiast limity kont sa niezaleznie od tego jak trejdujesz. Mozesz miec 5 kont i po 1 trejdzie na konto i tez ci nikt 6go w alpari nie otworzy.
A lewar jest zmiejszany z innego powodu. W interbanku nikt nie lewaruje pozycji po 1:500 wiec i ty przy duzym kapitale otrzymasz 'normalny' lewar.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Natomiast limity kont sa niezaleznie od tego jak trejdujesz
Tzn. są limity kont, tak. Wiesz jak to wygląda w Armadzie, Admiralu? Brnąc głębiej, oni oferują różne rodzaje kont, więc czy to jest limit globalny czy też dotyczy określonego typu konta?

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

może mi ktoś podżucić link do strony na której moge założyć konto demo w armadzie, bo wchodze na tą stronkę http://www.armadamarkets.pl/rachunek-demonstracyjny/ i jedyne co moge zrobić to ściągnąć mt4 i OCT

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Teraz zakładasz konto bezpośrednio z poziomu platformy. Wcześniejsze rozwiązanie było wymuszone z powodu korzystania z serwerów Prime XM.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Będzie się coś działo w ten weekend z końcówkami .arm, albo w tygodniu?
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Macie taki sam błąd (duble) w wyświetlaniu świec na W1 dla pary XAU/USD?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

cytrynek pisze:Macie taki sam błąd (duble) w wyświetlaniu świec na W1 dla pary XAU/USD?
Tak. Mam to samo.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Silent
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Silent »

cytrynek pisze:Macie taki sam błąd (duble) w wyświetlaniu świec na W1 dla pary XAU/USD?
U mnie dokładnie ta sama sytuacja.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Problem został zgłoszony do działu IT więc już nad tym pracują.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ