Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czyli nie przelewem a kartą...

Strona do wpłat kartą ładuje mi się normalnie, niestety nie mam żadnej 'wolnej' żeby sprawdzić czy transakcja przejdzie. Nie wiem z jakiej karty konkretnie korzystasz ale może nie masz czegoś odblokowane czy jeszcze coś innego - trudno mi powiedzieć. Jeśli uda Ci się dokonać przelewu jeszcze dziś to bonus dostaniesz, niezależnie kiedy zostanie zaksięgowany.
Baton pisze: Komu nie przynosi pożytku?
Brokerowi i traderom - przez to też serwery wolniej działają i Wasze zlecenia też mogą wolniej wchodzić, bo ktoś je zapycha setkami zleceń oczekujących. Nie oceniam skuteczności samego podejścia...

Przypominam też, że od tego weekendu będą z obiegu powoli wypadać instrumenty z końcówką .arm. Parę wskazówek:
http://www.armadamarkets.pl/wskazowki/ - szczególnie punkt 3. się przyda.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

raposo pisze:Czyli nie przelewem a kartą...

Strona do wpłat kartą ładuje mi się normalnie, niestety nie mam żadnej 'wolnej' żeby sprawdzić czy transakcja przejdzie. Nie wiem z jakiej karty konkretnie korzystasz ale może nie masz czegoś odblokowane czy jeszcze coś innego - trudno mi powiedzieć. Jeśli uda Ci się dokonać przelewu jeszcze dziś to bonus dostaniesz, niezależnie kiedy zostanie zaksięgowany.
Baton pisze: Komu nie przynosi pożytku?
Brokerowi i traderom - przez to też serwery wolniej działają i Wasze zlecenia też mogą wolniej wchodzić, bo ktoś je zapycha setkami zleceń oczekujących. Nie oceniam skuteczności samego podejścia...

Przypominam też, że od tego weekendu będą z obiegu powoli wypadać instrumenty z końcówką .arm. Parę wskazówek:
http://www.armadamarkets.pl/wskazowki/ - szczególnie punkt 3. się przyda.
OK. Strona już wczytuje sie normalnie. Zapłaciłem. Nie wiem tylko dlaczego przy płatności kartą kazał mi się zalogować na Skrill :P

EDIT:
Bonus już dodany :)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Cyb pisze:Przecież dane do przelewu masz tutaj : https://client.armadamarkets.com/pl/dep ... e-details/
Przelew robisz ze swojego banku, bez udziału strony Armady.

PS: Limit pozycji to 200, nie 250.
Przeliczyłem jeszcze raz i jest jednak limit 200 pozycji. Masz rację.
Co do zapychania serwera to raz na dzień postawi się pozycje i sobie czekają na realizację.
Zapychanie jest bardziej spowodowane EA, które ciągle modyfikują zlecenia.

Ważne, żeby były $$$
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

Baton pisze:
raposo pisze:
Szwajcar pisze:Limit otwartych pozycji włączając w to oczekujące to 250. Trochę mało, bo jak rozbuja się trend jak ostatnio na GbpAud bez korekt ponad 600 pipsów to limit nie pozwala na nowe pozycje i trzeba zamykać stare i otwierać nowe większe.
Tyle, że jak te pozycje to mikroloty i jest ich taka masa to więcej przynosi to szkody niż pożytku.
Komu nie przynosi pożytku?
Dokładnie! Problemy brokera nie obchodzą klientów. Zresztą broker powinien rozbudować serwerownię na tyle, żeby każdy klient otwierał pozycji ile chce. Jest to zresztą na rękę brokera, jeśli klient przez swój system może osiągać lepsze wyniki od innych. Oczywiście w przypadku brokera MM zyski klienta nie zawsze są wskazane ;)
Zresztą jeśli chodzi o opłacalność to może się okazać, że lepiej obsługiwać jednego klienta z tysiącem pozycji niż tysiąc klientów z jedną pozycją. Zwłaszcza, że tysiąc klientów będzie dziennie generowało co najmniej tysiąc otwieranych i zamykanych zleceń. Natomiast z tysiąca zleceń na jednym rachunku, tylko średnio dziesięć jest zamykanych każdego dnia. Wątpię aby to w jakikolwiek sposób obciążało serwer brokera.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Kazdy broker ma limit pozycji, a przyajmniej kazdy u ktorego mialem konto. Czy to byl broker operujacy na mt4 czy tez operujacy na wlasnym sofcie. A wiec to na pewno nie kwestia sprzetu, bardziej stawialbym na proces matchowania zlecen pomiedzy uczestnikami rynku. Tak czy inaczej, daleki bylbym od teorii ze jest to wina sprzetowa. Nie sadze ze dukascopy nie jest w stanie dorzucic mocy do serwera a przecież takowy limit rowniez posiada.
Tak czt inaczej, nie jest to problem brokera a raczej jego polityka. Albo moze sie komus podobac, albo nie i wtedy szuka innego. Stawiam orzechy przeciwko talarom ze zaden broker na wniosek chociazby 10000 klientow limitu tego nie zmieni.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Patrzycie na problem bardzo wąsko ale nie chce znowu tłumaczyć jak jest, z czego wynikać mogą problemy i czemu dzieje się tak, a nie inaczej...

Udanego weekendu ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

Cyb pisze: Zapychanie jest bardziej spowodowane EA, które ciągle modyfikują zlecenia.
Masz rację. Mam konto ECN, podobno nie ma limitu, ale mam też konto u brokera MM, który ma limit 500 pozycji. Na początkowym etapie bawiłem się na fx w piramidowanie po 200 pozycji na selllimit oraz 200 na buylimit. Za każdym razem gdy rynek się przesunął przestawiałem piramidę usuwając starą. Po sześciu miesiącach dostałem dodatkową blokadę ilości aktywnych zleceń oraz prośbę o naprawienie EA. Po dwóch tygodniach maili z informacją, że już nie będę nadmiernie blokował serwerów odblokowali limit do starej wartości 500. Obecnie mam inny system i wystawiam zlecenia zawsze w tym samym miejscu gdzie została zamknięta poprzednia zyskowna pozycja . Sprawdziłem poprzedni miesiąc, zamknąłem 215 pozycji zyskownych przy średnio otwartych 89 pozycjach stratnych u tego konkretnego brokera. Nie ma się co oszukiwać średnio 22 zamknięte zyskowne pozycje dziennie nawet gdy ilość utrzymywanych stratnych wzrośnie do 500 szt. nie obciąża serwerów. Dodatkowo na otwartych pozycjach broker ma ciągły zysk w postaci swapów, więc nadal nie rozumiem w czym problem i dlaczego Armada daje limit 200 pozycji?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie rozumiesz. Nie chodzi o to ile pozycji zamykasz. Majac 500 trejdow i chcac zmodyfikowac sl robisz 1500 operacji. Wyslanie modyfikacji do serwera, akceptacja i potwierdzenie. I teraz wyobraz sobie 1000 klientow majacych po 500 zlecen z uruchomionym trailingiem.
Dlatego twoj broker wyslal ci informacje o naprawie ea.

To tak jakbys poszedl do tesco, zaladowal sobie do koszyka 500 paczek zapalek i kazda z nich kazal skasowac na osobny paragon. Czy sie da ? Da sie. Czy jest to problem ? Nie. I nawet najszybsza kasjerka na swiecie i najszybszy sprzet na swiecie na nic sie tu nie zda bo tak czy inaczej zapchasz kase. A teraz niech za toba stoi jeszcze 20 osob. A na dodatek niech co minute zmienia sie cena na wyzsza. Chcialbys stac jako 21 osoba? Pewnie nie. To samo jest ze zleceniami. Osoba ktora mialaby 1000000 zleceń negatywnie wplywalaby na realizacje zlecen pozostalych osob. Dlatego kazdy ale to kazdy broker ma takie limity. 200 jest akurat dosc duza liczba, alpari mialo 100 dukas chyba tez. A sa brokerzy z jeszcze mniejszym limitem.
Tak wiec defakto otwierajac duza ilosc zlecen dzialasz sam sobie na niekorzysc bo gdy komplet zaliczy sl to na ostatnim zleceniu bedziesz mial spory poslizg.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Wszystko co piszesz to prawda, ale powiedz mi w takim razie dlaczego brokerzy dopuszczają możliwość posiadania kilku kont (nie wiem czy tu jest limit), przecież te 200 pozycji mogę teraz zwielokrotnić, bo założę kolejne konta i de facto broker przed niczym się nie zabezpieczy, a dla mnie problem bo muszę jednocześnie operować na kilku rachunkach, dzielić depozyt, etc.?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Jezeli bedziesz mial na kazdym koncie te same trejdy to tez bedziesz mial limit kont. W alpari to bylo 5. Wiec nikt nie jest az tak glupi aby dac limit pozycji a otwierac konta bez zadnych ograniczen.

ODPOWIEDZ