rafmax pisze:A mario juz cos mówi? bo kurs nawet nie drgnał jak to miewa miejsce przy jego wystapieniach

rafmax pisze:A mario juz cos mówi? bo kurs nawet nie drgnał jak to miewa miejsce przy jego wystapieniach
ja mam dom ze sklejki i na szczęście tez jeszcze stoisureshot pisze:to, ze ichnia jakos jest mierna, to sam tu nieraz pisalem, polscy budowlancy ciagle sie dziwia jak to jest, ze te domy bez fudamentow i ze sklejki, gdzie dobudowywuje sie kolejne pietra jeszcze stoja ..,
eu na m5, m15, i h1 wszedzie wykupione, chyba cas dzis na korekte
boe drukuje dalej, wciąż i w cały czas w tym okresie, cena pieniądza 0, a jak wsadzisz na lokate, to będziesz musiał dopłacic, ... ekonomia się zmienia, mocno.Ciapul pisze:to jest właśnie geneza bańki - pojawia się popyt trudny do zaspokojenia , ceny rosną, ludzie dalej kupują, ceny rosną, aż nagle następuje korekta, wartości zabezpieczeń gwałtownie spadają, zaczynają się wezwania do zwiększenia zabezpieczeń, w przypadku ich braku wzrasta oprocentowanie, zaczynają być problemy ze spłatą, zaczyna się wypowiadanie kredytów, zaczyna się sprzedaż nieruchomości, wzrasta podaż, ceny spadają dalej, banki wstrzymują akcję kredytową ceny lecą dalej - bańka pęka...sureshot pisze:a czego sie spodziewasz jak ludzi ciagle przybywa, teraz jest w uk 63 mln ludzi, z czego ok 55 to sama anglia w 2050 w uk ma byc o 17 mln wiecej mieszkancow, jakim cudem nieruchomosci maja taniec?, to nie polska , ze ludzi ubywa
sureshot pisze:to, ze ichnia jakos jest mierna, to sam tu nieraz pisalem, polscy budowlancy ciagle sie dziwia jak to jest, ze te domy bez fudamentow i ze sklejki, gdzie dobudowywuje sie kolejne pietra jeszcze stoja ..,
eu na m5, m15, i h1 wszedzie wykupione, chyba cas dzis na korekte
do fioletowej u Ciebie , u mnie za lazurową strzałką do czerwonej, https://www.tradingview.com/x/gcFtbfl3/Bemowo1 pisze:chyba zmierzamy do czerwonej,
w Polsce cięzko mówić już o bańce to już bardziej Hindenburgsureshot pisze:o byloby zbyt piekne, bo gdyby nastapil nie krach, ale nawet gleboka korekta w cenach nieruchomosci to i tak kazdy by sie rzucil zeby wykorzystac okazje i kupic, fundamenty tych cen sa zbyt silne(wzrost liczby ludnosci), banka to jest pompowana w polsce ludzi ubywa i dlatego pojawiaja sie rzadowe programy jak np deweloper na swoim
Własnie w takim mieszkam , tylko tutaj widze sklejka pojedyncza , u mnie jest podwójna na zakładke . długo sie nad tym zastanawiałem i przeliczałem koszta , ale jestem teraz zadowolony i bardzo sobie chwaleNowy123 pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=OqLLRJl5Hu8![]()
![]()
mistrzostwo swiata tam jest
pracowalem przy wentylacji i klimatyzacji ale nie przy takich domkach lecz takich ponad 1 mln USD i nie raz elektryke robilem