journal - ermak
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Re: journal - ermak
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
-
- Maniak
ALe gra z trendem to nie jedyne rozwiązanie. Pod prad też można i to całkiem fajnie. A i z trendem można sie utopić i nadziać na MC prz kiepskim money managment.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Zawsze można zarobić i zawsze można stracić. Trend daje jednak (podobno) większe szanse : D
Trochę duży SL ale co zrobić^^ (już przesunięty nad wierzchołek 34788).
Nigdzie nie celuje chociaż fajnie jakbyśmy doszli do 32360^^
Gram co jest!
Nigdzie nie celuje chociaż fajnie jakbyśmy doszli do 32360^^
Gram co jest!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Masz racje, ale do Mc to każdy system jest rewelacyjny!Adrianoforex pisze:ALe gra z trendem to nie jedyne rozwiązanie. Pod prad też można i to całkiem fajnie. A i z trendem można sie utopić i nadziać na MC prz kiepskim money managment.

Jak dla mnie nie ma gry pod trend, zawsze się gra w jakimś trendzie. Możesz iść w d1 na up trend ale miesięczny jest down trend tzn jedziemy pod prąd?
Nie, tzn każdy może inaczej zdefiniować swój trend i na nim grać. Robię składankę z 3 interwałów, to mi pasuje, ponieważ zawsze mam stop losa małego i to lubię.
Ma ktoś link do równie czytelnych danych co na XTB? http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/ka ... konomiczny
Miały być 14:30 ceną coś zaczęło szarpać a ja nie wiem ocb... Chyba, że po prostu nie zostały opublikowane. Może tak być?
edit. pojawiły się z opóźnieniem, ale cena szalała przed publikacją^^
Z drugiej strony zauważyłem, że dane może i coś ruszają wykresem, ale żeby się nimi jakoś specjalnie przejmować? Jak "grubasy" będą chciały iść w górę to pójdziemy w górę, a jak w dół to...
edit.
zabezpieczone
edit.
i pozamykało
Miały być 14:30 ceną coś zaczęło szarpać a ja nie wiem ocb... Chyba, że po prostu nie zostały opublikowane. Może tak być?
edit. pojawiły się z opóźnieniem, ale cena szalała przed publikacją^^
Z drugiej strony zauważyłem, że dane może i coś ruszają wykresem, ale żeby się nimi jakoś specjalnie przejmować? Jak "grubasy" będą chciały iść w górę to pójdziemy w górę, a jak w dół to...
edit.
zabezpieczone
edit.
i pozamykało

otworzyłem jeszcze raz, mogłem przestawić na BE to przynajmniej bym był bez straty
PACMAN zjada pipsy <
PACMAN zjada pipsy <
i diament <>
Dwie znienawidzone przeze mnie formacje... Ale nie jest źle, nie straciłem na nich tak dużo jak to zwykle bywało
Dwie znienawidzone przeze mnie formacje... Ale nie jest źle, nie straciłem na nich tak dużo jak to zwykle bywało

-15 na ejku, ale to nic!
Zawzięcie obserwuje historyczne wykresy. Zauważyłem, że nie powinna mnie interesować tylko oś Y (cena), ale także X (czas). Zobaczymy co z tego będzie.
Otwarty short na audzie - jak tak teraz patrze, to może trochę za nisko żeby grać S. Z drugiej strony za wcześniej żeby myśleć o L.
Zawzięcie obserwuje historyczne wykresy. Zauważyłem, że nie powinna mnie interesować tylko oś Y (cena), ale także X (czas). Zobaczymy co z tego będzie.
Otwarty short na audzie - jak tak teraz patrze, to może trochę za nisko żeby grać S. Z drugiej strony za wcześniej żeby myśleć o L.