Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Brokerzy, Analizy, Wywiady, Newsy - Serwis Comparic

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Witaj Daro!
Choć zrezygnowałeś z funkcji moda, to widzę, że wciąż pokrzykujesz tu i ówdzie na użytkowników. Nie uważam, żeby rozsiewanie negatywnych emocji było potrzebne. Jak ktoś nas czyta, to czyta. Jak nie chce czytać, to nie musi. A jak ktoś o nas nie wie, to się dowie. Rozumiem, że preferujesz styl Chiński jeśli idzie o treści w internecie, jednak całe szczęście obecna administracja portalu wydaje się nie mieć nic przeciw pluralizmowi. Wierzę, że w przeciwnym razie skontaktowaliby się z Marcinem lub ze mną (nawiasem też Marcinem :wink: ).

Podejrzewam, że możesz mieć uraz do poprzedniej administracji forum, którym obecnie administruje Comparic, widziałem w panelu, że nazwy użytkownika z "daro" lub "manchaster" są poblokowane. IP pewnie też. Czyżbyś próbował pokrzykiwać i na tamtym forum?

Z Marcinem Wenusem jesteśmy zwolennikami pozytywnej koegzystencji i współpracy, a nie naskakiwania na siebie. Z tego względu m.in. namówiłem Marcina na artykuł opisujący promocję Nawigatora i Trading212.
http://comparic.pl/listings/polska-spol ... t-1000-zl/
Osobiście wziąłem udział w tej promocji i bardzo mi się podoba. Chętnie plusuję takie inicjatywy. Na dodatek, użytkownicy, którzy przychodzili na nasze forum bali się napisać nazwy "innego forum" czy wkleić link - skądś przynieśli to przyzwyczajenie. Pierwszą moją reakcją była zawsze odpowiedź: "Nie bójcie się innych linków. Nie robimy z tego tytułu problemów.". Internet jest dla wszystkich i jest z założenia medium wolnym. Więc bądźmy wolni i pozwólmy, żeby rozum kierował naszą myszką, a nie cenzura i jakieś negatywne emocje.
Jakaś przyzwoitość powinna Was ograniczać
Sądzę, że Twoja przyzwoitość, to Twoja prywatna sprawa i choć szanujemy ją, to nie utożsamiamy się z nią.

Jones: EUR/USD w dzisiejszym "Rzucie okiem"
http://comparic.pl/listings/rzut-okiem- ... py-nzdusd/

Pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Linków nikt nie krytykuje tylko spam.
Jeśli 2-3 razy dziennie są wklejane to inaczej tego nie można nazwać.
Na hyipforum Akhh też został potraktowany jako spamer a u nich ludzie mają w stopkach po kilkanaście referali. To chyba mówi bardzo dużo.
Wystarczy spojrzeć też inne fora jak np. fx-forum i zobaczyć zalew waszego spamu.
Ja nie pisałem żebyście przestali wklejać linki ja apeluję do was o opanowanie.
Treść się sama obroni i ludzie będą czytać jeśli będzie to dobre a spamowanie nic nie pomoże.
A na "waszym" forum nigdy się nie rejestrowałem i uważam że najgłupszą rzeczą jaką Akhh mógł zrobić to przyłączyć to forum do swojego portalu.
Tak jak przewidywałem osiągnęło ono swojego czasu dno i nawet właściciel je porzucił, na takim fundamencie ciężko będzie wam wypracować jakąś renomę.
Jedyny plus że esco tam adminuje i może wyciągnie je z dołka.
Chociaż po spodziewanym przeze mnie fisaku konkursu z exbino może to być trudniejsze.
Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Zgadzam się z daro. Dział "Ciekawe linki, reklamy" to miejsce gdzie można podać link do ciekawej strony, ale to nie jest journal. To nie jest miejsce do kopiowania treści z danego portalu dzień w dzień.
Jeden wpis wystarczy, a tymczasem mamy 27 stron.
Dziś zostanie przedyskutowana ta kwestia i zostanie to w sposób definitywny uregulowane.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Chciałem zauważyć, że ostatnie 4 strony powstawały od czerwca, czyli prawie pół roku i większości składają się z wpisów innych użytkowników.

Jak ktoś pyta o artykuł, to jak on powstanie mam nie dawać do niego linka?

Zwróćcie lepiej uwagę na tematy reklamowe, które powstają cały czas pod innymi nickami jako nowy temat, a prowadzą do treści wręcz szkodliwych. A tutaj jak średnio raz na tydzień pojawi się link do jakiegoś wartościowego artykułu to jest wielkie halo.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Jak ktoś pyta o linka, możesz posłać na PW. Masz swój wpis reklamujący portal.
A odwracanie kota ogonem na zasadzie że inni to, inni tamto nie jest dobrą strategią. W tej chwili dyskutujemy na temat comparica a nie innych.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dzięki Daro za uwagi. Jeśli chodzi o forum, to robimy co możemy. Wycofanie się Exbino było dla nas ciosem w plecy, bo konkurs kosztował nas wiele wysiłku, zwłaszcza Marcina, który się bardzo zaangażował. Forum traktujemy jako projekt długoterminowy i myślę, że jeszcze przez jakiś czas ciężko będzie się wybić. Niemniej jestem dobrej myśli :wink:
Dziś zostanie przedyskutowana ta kwestia i zostanie to w sposób definitywny uregulowane.
Może rzeczywiście trzeba poczynić pewne ustalenia. Tak będzie najlepiej. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt :D

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Piszecie o kilku wpisach dziennie gdzie ja wyraźnie napisałem - 4 strony powstawały od początku czerwca, z czego połowa wpisów nie pochodzi od nas.

Jest 29 wpisów od początku czerwca.

Dni było 166. Daje to średnią jeden post z linkiem na: 5,7 dnia czyli praktycznie jeden w tygodniu. Jeden w tygodniu a kilka dziennie to spora różnica i przeinaczenie faktów.

Hyipoforum to inna para kaloszy. Nie podoba im się konkurencja bo sami mają folder Opteck + mnóstwo modów i nie wiadomo co można a co nie można. Link podczepiony pod jakieś słowo jest dla nich spamem, a wielki baner już nie. Mam zupełnie inne przyzwyczajenia i nie ma co na ten temat dyskutować.
Nie wspominając o tym, że Opteck robi ludzi w ch. co wyszło ponad miesiąc temu - ja o tym napisałem, ostrzegłem ludzi i wyrzuciłem brokera jak tylko się dowiedziałem. U nich wisi cały czas folder ściągający klientów do scamu. Jak rozumiem to jest cacy, moje zachowanie należy potępić.

Jeszcze jedno - spam to pisanie w innych wątkach. Pisanie w swoim wątku reklamowym spamem nie jest. Po to taki temat przecież jest.

Przykre jest, że ludzie których się zna i teoretycznie powinni kibicować jeszcze się czepiają...
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Stforex pisze: Jones: EUR/USD w dzisiejszym "Rzucie okiem"

Pozdrawiam serdecznie.
no rzuciłem :roll:
jakoś nie widze postu ?
już mi sie to nie podoba :evil:
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Akhh ja już napisałem swoje na temat prawie dwa lata temu i okazało się że byłem w wielu sprawach prorokiem.
http://forex-nawigator.biz/forum/forum- ... ml#p436559
Ludzie zakładają że ja jakoś wszystkim źle życzę a jest wręcz przeciwnie tylko może trochę zbyt dobitnie i konkretnie wypowiadam i to ludzi boli.
Powtarzam jeszcze raz - najlepiej jakbyś spalił i zakopał tamto forum i postawił nowe.
Na takich fundamentach ciężko coś zrobić a Comparic jako portal na tym ucierpi.
Po drugie odpuść sobie opcje binarne - w sensie reklam i promowania tego.
Znaczy zarabiać na tym możesz jak najbardziej i wręcz polecam bo jest dobra kasa (o ile płacą)
Ale nie rób tego pod własnym nazwiskiem i serwisem który starasz się wypromować.
Zemści się to na Tobie po stokroć a ja znowu napiszę - a nie mówiłem?
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Kolejny pozew przeciwko największym bankom! Manipulacja rynkiem FX rzeczywistością?

Nowy pozew zbiorowy dotyczący rzekomej manipulacji kursami walutowymi został złożony w pierwszej połowie listopada na ręce Federalnego Sądu Okręgowego na Manhattanie, w stanie Nowy Jork. Oskarżonym zostały tutaj największe amerykańskie i światowe banki, a pośród nich znalazło się Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland oraz UBS.

http://comparic.pl/listings/kolejny-poz ... wistoscia/
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ