Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
dzięki za pamięć - przyda się taki skrypt - np. na 1 min. przed payrollsami 

Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
witam,
czy może ktoś z szanownych koleżanek lub kolegów ma taki indykator który wyświetla bieżącą godzinę serwera na wykresie (chodzi mi o format gg:mm:ss).
pozdrawiam
czy może ktoś z szanownych koleżanek lub kolegów ma taki indykator który wyświetla bieżącą godzinę serwera na wykresie (chodzi mi o format gg:mm:ss).
pozdrawiam
co Cię nie zabije to Cię wzmocni
Np. ten jest bardzo fajnyfozzie pisze:witam,
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
thx z6yszko - tego potrzebowałemz6yszko pisze:Np. ten jest bardzo fajnyfozzie pisze:witam,
pozdrawiam
co Cię nie zabije to Cię wzmocni
Witam, czy jest może taki skrypt (EA) podobny do One Click trader co można ściągnąć od armady ale będzie mniej zasobożerny bo jak włączę go na większej ilości wykresów to już zaczyna mi wiatrak w laptopie ostro hałasować, lub coś co ma funkcje dobierania procentowo lotów zależnie odpoziomu SL i wielkości kapitału bo tylko ta funkcja tak naprawdę mnie interesuje
Możesz wykorzystać sobie buttony wbudowane w MT4. W lewym górnym rogu klikasz na strzałkę i rozwija się kup/sprzedaj z lotem. Do ustawiania SL/TP możesz poszukać jakiegoś prostego EA, które to robi - tego akurat powinna być masa w sieci. Może też być LVOE z bardziej rozbudowanych.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Czy ktoś napotkał gdzieś indykator podobny do tego, którym posługuje się Mieczysław Siudek (indyk nazywa się bodajże SWS):
http://geometriarynku.wordpress.com/
Indykator ten na podstawie volumenu podaje ile kontraktów weszło w dany swing (tak jak na poniższym rysunku):

http://geometriarynku.wordpress.com/
Indykator ten na podstawie volumenu podaje ile kontraktów weszło w dany swing (tak jak na poniższym rysunku):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam wszystkich,
Wskaźnik iB_nn.ex4 jest skompilowany.
Jeśli ktoś dysponuje wersją *.mq4 to proszę o podesłanie - chciałbym móc wyłączyć wyskakujące powiadomienia.
Próbowałem dekompilacji na jakiejś stronie, nie wyszło.
Ten akurat wskaźnik ma pewną cechę, którą lubię - nie "barwi" knota świecy, tylko korpus. Poza tym spotkałem też takie, które repaintowały.
Pozdrawiam wszystkich i życzę mnogości pipsoli dziś po 14.30.
R.
Wskaźnik iB_nn.ex4 jest skompilowany.
Jeśli ktoś dysponuje wersją *.mq4 to proszę o podesłanie - chciałbym móc wyłączyć wyskakujące powiadomienia.
Próbowałem dekompilacji na jakiejś stronie, nie wyszło.
Ten akurat wskaźnik ma pewną cechę, którą lubię - nie "barwi" knota świecy, tylko korpus. Poza tym spotkałem też takie, które repaintowały.
Pozdrawiam wszystkich i życzę mnogości pipsoli dziś po 14.30.
R.
Prosze tu coś fajnego a i darmowego znalazłem dziś przypadkowoHubGab pisze:Witam, czy jest może taki skrypt .... coś co ma funkcje dobierania procentowo lotów zależnie odpoziomu SL i wielkości kapitału .....

MoneyManagement visualizer
http://codebase.mql4.com/8876

Witam, poszukuje wskażnik który dawałby alarm, kiedy stochastic z kilku okresów czasowych zawracałby, bądz szedł w tym samy kierunku.