Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Re: Praca na rynku walutowym

Nieprzeczytany post autor: zz »

Ależ,przedstawia,mało tego,obroty już wielkością dochodzą do rynku zdecentralizowanego FX.
To jest właśnie fantastyczne.
Dlatego bardzo cenię traderów z rynków FX regulowany,D/J, DAX,NASDAQ,FTSE,NIKKEI ,SP-500,nie jest filozofią zrobić wynik na niepłynnych paściach,np. banki mają w portfelu papiery za frico z gwarancji emisji,niepłynne i traderzy mają zrobić wzajemnie płynność,to nie jest problem w takiej sytuacji umówić się żeby zrobić wynik,i chwalić się że się zrobiło np. 30%...,ja cenię traderów z FX regulowany,D/J, DAX,NASDAQ,FTSE,NIKKEI ,SP-500,dlatego że jest to trudniejsze lub niemożliwe..,takie numery..,a to zwiększa bezpieczeństwo innych traderów i transparentność tych rynków.
Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

zz pisze:Ależ,przedstawia,mało tego,obroty już wielkością dochodzą do rynku zdecentralizowanego FX.
Nie widze sensu kontynuowania tej dyskucji. Nie rozumiesz ze FX jako rynek niescentralizowany nie nadaje sie do gry w oparciu o DOM (o tym mowa!) ale stawiasz go w jednym rzedzie z Dax, Bund, Ftse, T-note itp.
Obrot na samym EU to wedlug ostatniego raportu BIS 1 500 000 000 000 USD. Wiesz jaka czescia tego obrotu jest aktywnosc graczy na CME FX EURO? 27 000 000 000 USD czyli okolo 1.8% (to i tak niezle biorac pod uwage skale "hot potato trading" w interbanku)

Pozniej piszesz ze podziwiasz traderow ktorzy majac przed soba rynki z latwym profitem wybieraja te trudne / niemozliwe.
No tak... kto by chcial taka "latwa" kase... przeciez tu nie o pieniadze chodzi :)
Ostatnio zmieniony 12 lis 2013, 12:23 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

FX zcentralizowany ,dochodzi obrotami do rynku niescentralizowanego,w wziąwszy że instrukcje i zalecenia G-20 wejdą w życie,jest tylko kwestią czasu kiedy rynek zcentralizowany wyrażnie przekroczy obrotami rynek niescentralizowany.
Przypominam Koledze że jak coś się dzieje // a to jest dla mnie najważniejsze// to obroty skaczą w ciągu kilku sekund do pół biliona $....,na ciągłym rynku bez luk cenowych...
Pozdrawiam
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

zz pisze:FX zcentralizowany ,dochodzi obrotami do rynku niescentralizowanego,w wziąwszy że instrukcje i zalecenia G-20 wejdą w życie,jest tylko kwestią czasu kiedy rynek zcentralizowany wyrażnie przekroczy obrotami rynek niescentralizowany.
Przypominam Koledze że jak coś się dzieje // a to jest dla mnie najważniejsze// to obroty skaczą w ciągu kilku sekund do pół biliona $....,na ciągłym rynku bez luk cenowych...
Pozdrawiam
Albo jest wszystko w jednej ksiedze albo nie ma rynku scentralizowanego.
Po raz N-ty przypominam ze pisze o dostepie do Depth Of Market. Obrot nie ma dla mnie wiekszego znaczenia kiedy nie widze zlecen wchodzacych w rynek a to jest wlasnie najwieksza zaleta rynkow scentralizowanych gdzie mimo wszech obecnych HFT, iceberg-ow itp czujne oko wychwyci pewne istotne informacje.

zz
Maniak
Maniak

Ależ ,oczywiście, masz rację,na rynku zcentralizowanym to wszystko widzisz,jest jedna księga ,i zalecenia G-20 do tego zmierzają,nie zgodzę się z natomiast z Tobą że ,obroty nie mają znaczenia,po przejrzystości o której piszemy i która jest najważniejsza ,obroty są najważniejsze,właśnie w boju i ekstremalnych sytuacjach się to sprawdza,np. coś się dzieje i nagle na rynku zcentralizowanym np. CME obroty np. E/S w parę sekund zwiększają się do pół biliona $ , a na rynku niezcentralizowanym ,w tym samym czasie banki w sekundy wycofują oferty i robi się luka cenowa.
Reasumując,robi się po naszej myśli // mimo niedomówień ,chodzi nam o to samo//
natomiast,ja pracę na rynku walutowym lub szerzej traderkę rozumiem właśnie pracę na najpłynniejszych rynkach świata,następnie to przekładam na wyniki.Jest to moje subiektywne zdanie.
Rozumiem że inni traderzy też są potrzebni,aby np. robić płynność dla instytucji w których pracują ,a następnie na zrobionej płynności,żenić różne paści klientom,oraz wiele innych spraw.Ja nic tym traderom nie ujmuje i nie chcę ich dyskredytować,ponieważ ich praca też jest potrzebna.
Praktycznie,jak HermanStedke napisał,praktycznie w Polsce nie mamy nic.
Dlatego założyłem ten wątek,aby te tematy przybliżać i dzielić się wiedzą.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
maczeta
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: maczeta »

Byłem ostatnio na rozmowie w TeleTrade. Szkolenie wraz z testami trwa prawie miesiąc czasu, koszt 600zł. Zarobki niby 1000 dolców/m + prowizja. Podziękowałem, ale może komuś przyda się to info. Chciałem aplikować do OSTC, ponieważ od dłuższego czasu interesuje się tą firmą, ale podobno na chwilę obecną nie prowadzą rekrutacji w moim mieście. Pozdro

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KMichal »

Pracował ktoś może w takiej firmie jak Trader's House? Znalazłem ogłoszenie, że szukają forex traderów dlatego jestem ciekaw waszej opinii.
Zapraszam na mój FX BLOG- LINK W PROFILU

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

KMichal pisze:Pracował ktoś może w takiej firmie jak Trader's House? Znalazłem ogłoszenie, że szukają forex traderów dlatego jestem ciekaw waszej opinii.
Ich strona poza oprawą to martwe linki jak poklikasz wiecej trafisz na forexpoint.. bez oceny... do sprawdzenia
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
KMichal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KMichal »

To zapytam jeszcze inaczej, czy ktoś miał styczność z firmą Forex Point?
Zapraszam na mój FX BLOG- LINK W PROFILU

Awatar użytkownika
Tadzio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tadzio »

KMichal pisze:To zapytam jeszcze inaczej, czy ktoś miał styczność z firmą Forex Point?

Z tego co wiem firma Forex Point - to lipa :569:

Generalnie zapraszają praktycznie wszystkich chętnych na rozmowę o pracę. Warunkiem otrzymania pracy jest zdanie testu ( gra na demo) . Aby zdać test zachęcają do szkolenia w kwocie 600-700 zł do zwrotu po pozytywnym zdaniu egzaminu :d

Reasumując szkoda czasu na tych naciągaczy.

A to ich warunki-dostępne na stronie :roll:

W trakcie egzaminu kandydat musi przestrzegać następujących zasad:
•Minimalna ilość zamkniętych transakcji podczas trwania egzaminu - 20 transakcji.
•Ustalanie Stop loss i Take Profit jest obowiązkowe zaraz po, bądź w trakcie otwierania zlecenia. Dotyczy to Wszystkich rodzajów zleceń natychmiastowych i oczekujących (Buy, Sell, Buy Stop, Buy Limit, Sell Stop, Sell Limit).
•Maksymalny rozmiar Stop Loss dla wszystkich transakcji to 50 pipsów.
•Minimalny rozmiar Take Profit dla wszystkich transakcji to 50 pipsów.
•Maksymalna dozwolona wielkość jednej transakcji to 1 lot. Maksymalny wolumen zaangażowany w rynek na jednej parze walutowej wynosi 1 lot.
•Transakcje natychmiastowe zawarte na powyższych warunkach nie mogą być zamykane wcześniej (niż na założonych poziomach S/L i T/P) przez Stażystę
•Jednocześnie Stażysta może przetrzymywać maksymalnie 4 otwarte pozycje (4 loty).
•Maksymalny okres „bezczynności”, czyli czasu w którym Stażysta nie przeprowadza żadnych operacji na rachunku zgłoszonym do egzaminu kwalifikacyjnego to 24 godziny (z wyjątkiem dni wolnych na rynkach). Zasada ta jest zawieszana w momencie którym stażysta (przy otwartych czterech lotach na rynku) musiałby zamknąć wcześnie (niż na założonych poziomach S/L i T/P) transakcję w terminalu, aby uruchomić następną.
•Maksymalne obsunięcie kapitału wynikające z analizy Statement (historii handlu) nie może przekroczyć 30%.
•Stosunek pozycji zyskownych do stratnych w żadnym przypadku nie może być niższy niż (70% / 30%). Oznacza to, że pozycje zyskowne muszą stanowić minimum 70% wszystkich transakcji wykonanych podczas trwania egzaminy kwalifikacyjnego, a stratne mogą stanowić maksymalnie 30% transakcji wykonanych podczas trwania egzaminy kwalifikacyjnego.

ODPOWIEDZ