Założenie funduszu inwestującego na forexie

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
ksiadz
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Założenie funduszu inwestującego na forexie

Nieprzeczytany post autor: ksiadz »

Baton pisze:Mnie na początek nie interesuje budowanie bazy klientów. Ci co teraz są wystarczą, tylko chciałbym to (generalnie zarządzanie cudzym kapitałem) jakoś sformalizować
Założenie tego typu działalności jest możliwe jednak musisz posiadać kapitał. Podaje Ci link do "chlopakow" ktorzy pomogą Ci we wszystkim, nawet w załozeniu swojego prywatnego banku, możesz kupic nawet licencje Doradcy Inwestycyjnego (legalnie). Niestety albo stety to kosztuje.

http://www.offshorecompanyexperts.com/en/index.html

===================================================================

Kolejną opcją jaka możesz zrobić to utworzenie parabanku.
Procedura jest prosta jak przy zakładaniu zwykłej działalności gospodarczej jednak w statusie firmy zaznaczasz co bedziesz robił czyli NIE bedziesz pożyczał ( jak wiekszosc parabankow i bankow) tylko bedziesz zwiększał stope zwrotu z powierzonych srodkow (jak Grobelny).
UWAGA: nie wyprowadzaj pieniedzy za granice Rzeczpospolitej bo skonczysz jak AmberGold tylko wszystko rób legalnie a bedzisz żył długo i dostatnie.

Robiwan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robiwan »

Zacznij od rodziny, przyjaciół, znajomych - przekonaj ich, że masz przewagę i potrafisz systematycznie zarabiać.
Ustal zasady rozliczeń - min. wpłata, Twoje koszty, ew. pomoc w rozliczeniu z fiskusem.
Jak temat się rozrośnie po prostu podnieś poprzeczkę.
Najważniejszy i tak jest kapitał i to, czy potrafisz go trwale pomnażać - bądź utrzymać :).
R.

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Nie rozumiem, chcesz założyć fundusz,bank czy co tam i pytasz na forum ...... oj chyba nie będę twoim klientem.
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

RoLudlum pisze:Nie rozumiem, chcesz założyć fundusz,bank czy co tam i pytasz na forum ...... oj chyba nie będę twoim klientem.
Słuszna uwaga :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

ODPOWIEDZ