Jakie rady dla początkującego
Re: Jakie rady dla początkującego
Uważam, że to 10% tego z czego powinna składać się strategia... A kiedy otwierać, zamykać, ustawiać SL, TP, TS? No i parę innych... Poczytaj trochę postów podwieszonych na tym forum
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
1/40 lub 1/50 depozytumateusz49 pisze:I jeszcze raz dziękuje za rady na pewno z nich skorzystam. Myślałem trochę nad strategią inwestowania i wyszło mi coś takiego:
-Zebrać około 5-10 towarów w które będę inwestować.
-Następnie obserwować je przez parę dni i notować co się dzieje z nimi przez ten okres.
-Potem z tych towarów wybrać tą którą uważany, że zarobimy i zainwestować 1/4 lub 1/5 depozytu.
Czy uważacie, że taka strategia może się sprawdzić? Czy może coś w niej zmienić albo zastosować inną?
Pozdrawiam

Na początek polecam mniejszą ilość instrumentów, powiedzmy te 5 niech będzie. Jak poczujesz się na nich pewniej, dodawaj sobie po 1. Pozdrawiam.
Mateusz, zacznij od przeczytania kilku książek, proponuję na początek taki zestaw:
Gospodarka, rozwój, krach- na czym to polega?
Giełda, wolność i pieniądze - poradnik spekulanta
Trader doskonały
Droga żółwia
Pozdrawiam.
Gospodarka, rozwój, krach- na czym to polega?
Giełda, wolność i pieniądze - poradnik spekulanta
Trader doskonały
Droga żółwia
Pozdrawiam.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Kolejny raz dzięki za rady. Poczytam sobie te książki co polecił mi kolego Cytrynek, a w miedzy czasie będę grał w demo, myślę, że w miedzy czasie jakaś strategia się znajdzie:) .
Pozdrawiam
Pozdrawiam