let's scalp ;)
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Re: let's scalp ;)
JAREK67 mam pytanie czy wielkość transakcji na koncie real były powyżej czy poniżej 0.1 lota?
Możesz napisać na PW jeśli nie chcesz ujawniać publicznie.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Witam 
JAREK, jak chcesz zarobić na tym skalperze to używanie MT4 nie ma kompletnie sensu. Nie znajdziesz brokera MT4, u którego Twój skalper będzie zarabiał.
Jedyne wyjście to napisać robota na podstawie API i startować wpierw na LMAX Exchange lub OpenQuant i InteractiveBrokers. Dodatkowo używać tylko zleceń LIMIT, bo one tworzą płynność i wchodzą do arkusza.
Na MT4 to sobie można tylko potestować, nic więcej.
BTW, pomyśl też o opóźnieniach. Dlatego wybór serwera dla skalpera ma pierwszorzędne znaczenie. Jeżeli wybierzesz LMAX Exchange to zainteresuj się: http://www.equinix.com/locations/united ... ta-centers
InteractiveBrokers z tego co pamiętam też ma usługę kolokacji dla klientów z wpięciem rury bezpośrednio do ich serwerów. Ale koszty tego małe nie są.
Pozdrawiam
Karol Marchewka

JAREK, jak chcesz zarobić na tym skalperze to używanie MT4 nie ma kompletnie sensu. Nie znajdziesz brokera MT4, u którego Twój skalper będzie zarabiał.
Jedyne wyjście to napisać robota na podstawie API i startować wpierw na LMAX Exchange lub OpenQuant i InteractiveBrokers. Dodatkowo używać tylko zleceń LIMIT, bo one tworzą płynność i wchodzą do arkusza.
BTW, pomyśl też o opóźnieniach. Dlatego wybór serwera dla skalpera ma pierwszorzędne znaczenie. Jeżeli wybierzesz LMAX Exchange to zainteresuj się: http://www.equinix.com/locations/united ... ta-centers
InteractiveBrokers z tego co pamiętam też ma usługę kolokacji dla klientów z wpięciem rury bezpośrednio do ich serwerów. Ale koszty tego małe nie są.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Najpierw 0.1 potem jak zaczęli mnie skubac, to poniżej 0.1daromanchester pisze:JAREK67 mam pytanie czy wielkość transakcji na koncie real były powyżej czy poniżej 0.1 lota?
Z góry dzięki.
pzdr
Ostatnio zmieniony 07 lis 2013, 15:39 przez JAREK67, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za sugestie.MaRCHeW pisze:Witam
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ale to co dziś Armada wyprawia to mistrzostwo świata. Pomijając wszystkie mankamenty związane z MT4 to coś złego u nich się zaczyna dziać.
- ArmadaMarkets
- Pasjonat
http://forex-nawigator.biz/forum/armada ... ml#p628235
tutaj znajdzie Pan wyjaśnienie sytuacji z dnia dzisiejszego.
Co do Pana EA - podpowiedzieliśmy Panu co zrobić, aby egzekucja zleceń uległa poprawie. Automaty grające na takiej zasadzie jak Pana EA (na przykład Million Dollars Pips) są bardzo wrażliwe na ping do serwera. Wykupienie VPSa z niskim pingiem na pewno pomoże. Na pewno nie pomoże natomiast uruchamianie dodatkowych aplikacji obciążających komputer.
Ponadto, jest bardzo wiele EA działających na podobnej zasadzie (najbardziej znane to Million Dollar Pips), które robią piękne wyniki na demo, a na rachunkach rzeczywistych tracą pieniądze. Różnica pomiędzy demo a real jest taka, że na demo sporadycznie występują poślizgi, natomiast na rynku rzeczywistym, w warunkach w jakich takie EA grają (duży ruch na rynku), takie EA nie będą zarabiać ze względu na poślizgi. Ponadto, na rachunkach rzeczywistych egzekucja zleceń jest również wolniejsza niż na demo (tam wszystko zostaje "na serwerze"), co dodatkowo utrudnia zarabianie.
tutaj znajdzie Pan wyjaśnienie sytuacji z dnia dzisiejszego.
Co do Pana EA - podpowiedzieliśmy Panu co zrobić, aby egzekucja zleceń uległa poprawie. Automaty grające na takiej zasadzie jak Pana EA (na przykład Million Dollars Pips) są bardzo wrażliwe na ping do serwera. Wykupienie VPSa z niskim pingiem na pewno pomoże. Na pewno nie pomoże natomiast uruchamianie dodatkowych aplikacji obciążających komputer.
Ponadto, jest bardzo wiele EA działających na podobnej zasadzie (najbardziej znane to Million Dollar Pips), które robią piękne wyniki na demo, a na rachunkach rzeczywistych tracą pieniądze. Różnica pomiędzy demo a real jest taka, że na demo sporadycznie występują poślizgi, natomiast na rynku rzeczywistym, w warunkach w jakich takie EA grają (duży ruch na rynku), takie EA nie będą zarabiać ze względu na poślizgi. Ponadto, na rachunkach rzeczywistych egzekucja zleceń jest również wolniejsza niż na demo (tam wszystko zostaje "na serwerze"), co dodatkowo utrudnia zarabianie.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!
Nie wiem jakie łącze ma Jarek do serwera i jaki ping. Ale zwykle gadanie o pingach można między bajki włożyć ... 15 sekund na odpowiedź serwera to raczej nie wina łącza. No chyba, że Jarek ma radiówkę gubiącą co drugi pakiet. Jarku co to masz za łącze? Nosisz Internet wiaderkiem czy jak ?ArmadaMarkets pisze:Automaty grające na takiej zasadzie jak Pana EA (na przykład Million Dollars Pips) są bardzo wrażliwe na ping do serwera. Wykupienie VPSa z niskim pingiem na pewno pomoże. Na pewno nie pomoże natomiast uruchamianie dodatkowych aplikacji obciążających komputer.

15 sekund? no sorry ale to już w Admiralu szybciej zlecenia wskakiwały 

-
- Maniak
green7 pisze:Nie wiem jakie łącze ma Jarek do serwera i jaki ping. Ale zwykle gadanie o pingach można między bajki włożyć ... 15 sekund na odpowiedź serwera to raczej nie wina łącza. No chyba, że Jarek ma radiówkę gubiącą co drugi pakiet. Jarku co to masz za łącze? Nosisz Internet wiaderkiem czy jak ?ArmadaMarkets pisze:Automaty grające na takiej zasadzie jak Pana EA (na przykład Million Dollars Pips) są bardzo wrażliwe na ping do serwera. Wykupienie VPSa z niskim pingiem na pewno pomoże. Na pewno nie pomoże natomiast uruchamianie dodatkowych aplikacji obciążających komputer.
Jak zwykle ściema, jak zwykle wina po stronie klienta. Green ty sporo na ten temat możesz powiedzieć po konkursie BOSSA.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
To w takim razie nie rozumiem czemu Armada miałaby tu wkroczyć do akcji skoro skalper nie zdążył jeszcze zarabiać? Nie daje Wam to do myślenia? Tymbardziej, że znam osoby, które zarabiają skalpując w Armadzie i problemu nie mają... Ale fakt, Ci o których wiem nie korzystają z automatów pod dane makro.
Wiem, że najłatwiej zawsze zwalić winę na brokera. Też kiedyś tak robiłem. No ale nie przesadzajmy, trochę racjonalizmu. Jarek nie chce spróbować gry na VPSie więc można sobie gdybać czy by to coś zmieniło, czy nie. Może też równolegle uruchomić EA u innego brokera i wtedy też da to pewną namiastkę porównania.
Wiem, że najłatwiej zawsze zwalić winę na brokera. Też kiedyś tak robiłem. No ale nie przesadzajmy, trochę racjonalizmu. Jarek nie chce spróbować gry na VPSie więc można sobie gdybać czy by to coś zmieniło, czy nie. Może też równolegle uruchomić EA u innego brokera i wtedy też da to pewną namiastkę porównania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Muszę się odnieść do tego co piszesz. Tu nie chodzi o sytuację jakiś opóźnień, które mogłyby wydawać się naturalnymi z racji tego, że jest to realny trading. Problem dotyczy oczekiwań na odpowiedzi serwera Armady, które przychodzą po kilkudziesięciu sekundach od wysłania do nich poleceń przez EA. Co z tego, że wg logów brokera są one obrabiane u nich bardzo szybko?raposo pisze:To w takim razie nie rozumiem czemu Armada miałaby tu wkroczyć do akcji skoro skalper nie zdążył jeszcze zarabiać? Nie daje Wam to do myślenia? Tymbardziej, że znam osoby, które zarabiają skalpując w Armadzie i problemu nie mają... Ale fakt, Ci o których wiem nie korzystają z automatów pod dane makro.
Wyobrażasz sobie czekanie prawie minutę na otworzenie pozycji oczekującej!?? Masz w tym czasie błędy np. tme out, tradedisabled, off quotes itd.
Tu żaden VPS nie pomoże na taką sytuację. Na początku testu realnego te czasy były mniej więcej dwa razy dłuższe w porównaniu z demo. Wczoraj były ponad 100 krotnie dłuższe. Kulminacją tego wszystkiego była całkowita utrata mozliwości zamykania pozycji "z ręki" To wyczerpało pokłady mojej tolerancji. Złożyłem reklamację, która została uznana i otrzymałem zwrot pieniędzy o które się upomniałem.
Nigdzie nie napisałem, że nie chcę spróbować VPS. Wręcz przeciwnie zapytałem Armadę o taką możliwość. Uzyskałem w tym zakresie satysfakcjonującą mnie odpowiedź.
Nie próbowałem grać tym skalperem u innego robota ponieważ traktowałem Armadę jako najlepszego z dotychczasowych testowanych przeze mnie brokerów. Ostatnie dni każą jednak radykalnie zmienić moją ocenę.
Czekam jeszcze na te wszystkie zmiany, o których Armada informuje dot. własnych serwerów etc. Wtedy jeszcze raz przyjrzę się jak pozwalają ludziom grać i podejmę decyzję czy dalej chcę u nich mieć konta.
Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nie oczekuję laboratoryjnych warunków do prowadzenia tradingu.
Ale to co się wczoraj działo to były po prostu jaja.
Takie warunki to oferował XTB w połowie zeszłego dziesięciolecia.
Robot realny jest chwilowo wyłączony.