DayTrading: Piątek 01.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lis 2013, 00:00

Wzrost
12
43%
Bez zmian
2
7%
Spadek
14
50%

Liczba głosów: 28

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 01.11.2013

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

P4W3L pisze:rynek obawia się że może być to zerowa bądź ujema stopa procentowa (depozytowa juz jest 0%)
Nowotny nie widzi możliwości kolejnych obniżek stóp procentowych w strefie euro, ale pamiętam wypowiedź Draghi'ego że nie wyklucza obniżenia stopy nawet do negatywnego poziomu oraz że zamierza utrzymywać je nisko przez długi czas
obecnie główna stopa 0,5%, wg mnie ewentualna obniżka o 0,25%
jak wpłynie to nie jestem w stanie na to odpowiedzieć, to wszystko zależy jakie byłyby założenia owych stres testów dla banków
jeśli chodzi o pomoc to po to właśnie jest EMS
presja cenowa i inflacja dotyczy się rynku konsumpcyjnego w założeniach obniżki stóp procentowych
Strefa euro: Wskaźnik Cen Konsumpcyjnych (raz w roku) 0,7% - celem jest poziom poniżej ale w okolicach 2%
wg mnie to właśnie banki są największymi spekulantami (dosłownie beneficjentami) i zawsze wyjdą na swoje
Twoje pytanie dotyczące marż banków powinno bazować raczej na konkurencyjności na rynku zamiast spekulacji
jeśli robią konsolidację na rynku ilości banków to raczej prowadzi do monopolizacji
podobnie jak ofe będą konkurować?

jabar2
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jabar2 »

na 5/15 możliwy oRGR
wlasnie to samo pisalem:)

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

pr7emo pisze:
P4W3L pisze:rynek obawia się że może być to zerowa bądź ujema stopa procentowa (depozytowa juz jest 0%)
Nowotny nie widzi możliwości kolejnych obniżek stóp procentowych w strefie euro, ale pamiętam wypowiedź Draghi'ego że nie wyklucza obniżenia stopy nawet do negatywnego poziomu oraz że zamierza utrzymywać je nisko przez długi czas
obecnie główna stopa 0,5%, wg mnie ewentualna obniżka o 0,25%
jak wpłynie to nie jestem w stanie na to odpowiedzieć, to wszystko zależy jakie byłyby założenia owych stres testów dla banków
jeśli chodzi o pomoc to po to właśnie jest EMS
presja cenowa i inflacja dotyczy się rynku konsumpcyjnego w założeniach obniżki stóp procentowych
Strefa euro: Wskaźnik Cen Konsumpcyjnych (raz w roku) 0,7% - celem jest poziom poniżej ale w okolicach 2%
wg mnie to właśnie banki są największymi spekulantami (dosłownie beneficjentami) i zawsze wyjdą na swoje
Twoje pytanie dotyczące marż banków powinno bazować raczej na konkurencyjności na rynku zamiast spekulacji
jeśli robią konsolidację na rynku ilości banków to raczej prowadzi do monopolizacji
podobnie jak ofe będą konkurować?
to naturalna kolej rzeczy, większy "zjada" mniejszego, ale za to powstają nowe jak grzyby po deszczu,
z bankami jest jak z inwestorami, pojawiają się i odchodzą, przychodzą nowi, jedynie niewielu jest ciągle na rynku
za duży żeby upaść, już nie takich gigantów jak OFErmy przerabiali, wszyscy chapią ile mogą bo im mało, aż wkońcu zbyt pewny upada, pamiętne nie do ruszenia AIG, sytuacja podobna, lecz na większą skalę teraz z USA
pozdrawiam
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

będą teraz jechali jednostajnie up na ujku fuck!

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

jabar2 pisze:
na 5/15 możliwy oRGR
wlasnie to samo pisalem:)
podwójne dno, zasięg ten sam, czas pokaże
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

pr7emo pisze:będą teraz jechali jednostajnie up na ujku fuck!
Na H4 i H1 jest UP. Wróciło do kanału wzrostowego ale ja poczekam bo może go będą testować jeszcze. Potem możliwe 99.
Na H4 widzę uformowany ORGR.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Takitam pisze:
pr7emo pisze:będą teraz jechali jednostajnie up na ujku fuck!
Na H4 i H1 jest UP. Wróciło do kanału wzrostowego ale ja poczekam bo może go będą testować jeszcze. Potem możliwe 99.
Na H4 widzę uformowany ORGR.
taaa jasne, formowali fale h4 zjazdową a tu nagle od sesji europejskiej wchodzą same pakiety kupna, normalka :|

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

edek to jest porayka najgorsya para do handlu nie wiem po co ludyie tam topia pieniadye. sa lepse duyo bardyiej trejdowe instrumentz
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

roberttheus pisze:edek to jest porayka najgorsya para do handlu nie wiem po co ludyie tam topia pieniadye. sa lepse duyo bardyiej trejdowe instrumentz
Lokata w PKO BP :mrgreen: :mrgreen:
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Zablokowany