DayTrading: Piątek 01.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 lis 2013, 00:00

Wzrost
12
43%
Bez zmian
2
7%
Spadek
14
50%

Liczba głosów: 28

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 01.11.2013

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

P4W3L pisze:"Inflacja w strefie euro spadła w październiku do 0,7 proc., kształtując się wyraźnie poniżej oczekiwań analityków. Zdaniem specjalistów, otwiera to EBC drogę do wsparcia gospodarki obniżką stóp procentowych."
vs
" Banki posiadające duże pozycje w aktywach denominowanych w walutach zagranicznych zostaną złapane z ręką w nocniku, gdy nadejdzie ocena jakości ich bilansów. Zostaną zmuszone do dalszej wyprzedaży aktywów zagranicznych i odkupywania euro, co sprawi, że wspólna waluta będzie notowana powyżej pułapów, na które wskazywałyby jej fundamenty "

cały artykuł
http://forex.pb.pl/3400998,71681,tapnie ... ek-analiza
aha obniżą stopy i euro mocniejsze?
i to działa tak prosto?

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

ZielonaMgielka pisze:
Ciapul pisze:
zeuss pisze:to tylko korekta w trendzie wzrostowym
póki co świynto prowda... pisałem kiedys o regularnosci osiagania ekstremow przez e/u - z niej wynika, że 02.01 będzie 1,4230

https://www.tradingview.com/x/OJuLxd3v/

kto jest za ? a kto przeciw ?
Nie sadze ze zobaczymy 1.38 do konca roku :)

To nie jest lagodna korekta swiadczaca o sile trendu. Oczywiscie ze pullback moze nastapic ale aktualne zachowanie ceny swiadczy glownie o masowym pozbywaniu sie dlugich pozycji na EUR i nie ma to wiele wspolnego z dolarem.
Takie interpretacje zachowań kursów rozpierdalają mi łeb :lol: Jaką siłę ma impuls? Co to za brednie. Skąd ta pewność, że ktoś czegoś się pozbył, a może ktoś coś nabył !!!??? :lol: Poza tym kazda operacja na parze eurusd ma związek z dolarem, bo jak chcesz kupic czy sprzedac euro, to musisz sprzedac lub kupic dolara.Jak sobie wyobrarzasz zysk, z czego??? !!!
Ostatnio zmieniony 01 lis 2013, 11:18 przez zeuss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

zeuss pisze: Takie interpretacje zachowań kursów rozpierdalają mi łeb :lol: Jaką siłę ma impuls? Co to za brednie. Skąd ta pewność, że ktoś czegoś się pozbył, a może ktoś coś nabył !!!??? :lol:

EUR oslabia sie wobec wiekszosci walut wiec o czym to swiadczy jak nie o podazy na te walute. Pogarda z jaka sie odnosisz do innych forumowiczow swiadczy tylko o twoim slabym charakterze.
Ostatnio zmieniony 01 lis 2013, 11:20 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

zeuss pisze: Takie interpretacje zachowań kursów rozpierdalają mi łeb :lol: Jaką siłę ma impuls? Co to za brednie. Skąd ta pewność, że ktoś czegoś się pozbył, a może ktoś coś nabył !!!??? :lol:
Wczoraj wydarzeniem medialnym było poważne osłabienie EU i masowa wyprzedaż Euro więc ... :?:
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
grand116
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grand116 »

tak jak pisalem tydzien temu zaraz powinno byc up ale to jest forex
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

Takitam pisze:
Wczoraj wydarzeniem medialnym było poważne osłabienie EU i masowa wyprzedaż Euro więc ... :?:
A co było powodem tego osłabienia ?
W DT patrzy się na wykres i to co on gada a nie wróży z fusów, ile to razy już było "dane złe" a wykres jak by to olewał.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

MNL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MNL »

dyskontują obniżkę stóp w Eurolandzie

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

xantiros pisze: ile to razy już było "dane złe" a wykres jak by to olewał.
no i własnie to sie tak konczy : jedne dane olane, drugie dane olane, potem nagle ktos sie budzi i jazda... bo przeciez co bylo w komunikacie FED - dokładnie NIC...

-- Dodano: pt 01-11-2013, 12:33 --
MNL pisze:dyskontują obniżkę stóp w Eurolandzie
o obniżce stóp decyduje EBC a nie Financial Times... póki co :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

ZielonaMgielka pisze:

EUR oslabia sie wobec wiekszosci walut wiec o czym to swiadczy jak nie o podazy na te walute. Pogarda z jaka sie odnosisz do innych forumowiczow swiadczy tylko o twoim slabym charakterze.
Panie psychologu, to jest moje zdanie na temat, nie ma w niej krzty pogardy.Chyba mogę mieć własne zdanie, hę ??!! Problem to chyba masz ty, bo nie umiesz przyjąć krytyki. Nie miejsce to chyba na tłumaczenie rynku forex??!! Nawet jeśli evrybody pozbywają się euro, i zamykają swoje pozycje, to przy zamknieciu czyli sprzedazy muszą odkupic dolara , bo mieli go sprzedanego. Tak czy nie? Zależność miedzyrynkowa to się nazywa.
Wybacz jeśli uraziłem twoje płochliwe ego. :D

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

zeuss pisze:
ZielonaMgielka pisze:

Panie psychologu, to jest moje zdanie na temat, nie ma w niej krzty pogardy.Chyba mogę mieć własne zdanie, hę ??!! Problem to chyba masz ty, bo nie umiesz przyjąć krytyki. Nie miejsce to chyba na tłumaczenie rynku forex??!! Nawet jeśli evrybody pozbywają się euro, i zamykają swoje pozycje, to przy zamknieciu czyli sprzedazy muszą odkupic dolara , bo mieli go sprzedanego. Tak czy nie? Zależność miedzyrynkowa to się nazywa.
Wybacz jeśli uraziłem twoje płochliwe ego. :D
Zeuss czytaj ze zrozumieniem. Z par kwotowanych w USD tylko EUR zaliczylo tak mocne spadki. To jest bezposredni efekt pozbywania sie tej waluty z portfolio.

Zablokowany