DayTrading: Czwartek 31.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lis 2013, 00:00

Wzrost
11
34%
Bez zmian
2
6%
Spadek
19
59%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 31.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

Właśnie wróciłem do domu i przeczytałem wątek od 1 strony. Z perspektywy czasu niezły ubaw z prognoz EU.
Zauważyłem jedną ważną rzecz, znacznie lepiej mi idzie jak nie czytam forum w trakcie otwartych transakcji :wink:

Całkiem udany dzień choć jak zwykle za wcześnie zabiłem kurę znoszącą złote jaja :D
Proszę o jakąś poradę jak nie uciekać z intratnych pozycji.

Właściwie można zacząć długi weekend i poczekać aż rynek się ogarnie :564:
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Kto ma longa na edku ten nei ma weekendu :(
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
hrabia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hrabia »

nowy1234 pisze:dosc nieudolnych i nie trafionych analiz,prognoz rogalskiego ,pisac do boś ,niech go w końcu zwolnią
to jest tylko analityk i ma to w dupie czy jak się pomyli to to wyzeruje ci depo,a wróżyć każdemu mozna :mrgreen:

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

yeahman pisze:Kto ma longa na edku ten nei ma weekendu :(
niestety poniekąd prawda a czuje ze sie nie wyjasni juz w tym tygodniu nic :563:
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

hrabia pisze:
nowy1234 pisze:dosc nieudolnych i nie trafionych analiz,prognoz rogalskiego ,pisac do boś ,niech go w końcu zwolnią
to jest tylko analityk i ma to w dupie czy jak się pomyli to to wyzeruje ci depo,a wróżyć każdemu mozna :mrgreen:
Weźcie to z innej strony. Wystarczy zagrywać odwrotnie jak mówi Rogalski i sukces murowany. Podobnie jest z Rostowskim. :lol:
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

za chwile trzeba będzie ratować depo czyli podać kroplówkę jak fed
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
hrabia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hrabia »

Takitam pisze:
hrabia pisze:
Weźcie to z innej strony. Wystarczy zagrywać odwrotnie jak mówi Rogalski i sukces murowany. Podobnie jest z Rostowskim. :lol:
tylko czasem zrobia poprawnych kilka analiz i zwolennikow znow na chwile przyciągnie,niczym innym to nie rozni się od wrozki

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

hrabia pisze: tylko czasem zrobia poprawnych kilka analiz i zwolennikow znow na chwile przyciągnie,niczym innym to nie rozni się od wrozki
Tak tylko, że gdyby się mocniej nad tym zastanowić on myśli globalnie, długoterminowo.
Gdyby jednak spojrzeć na analizę na D1 to nadal jesteśmy w kanale wzrostowym i dążymy do jego dolnego wsparcia. Może to tylko korekta wzrostu. Dopiero wybicie z tego kanału dołem, oznacza zmianę trendu właściwie średnioterminowego na spadkowy. Nadal jednak będziemy we wzrostowym trendzie długoterminowym. Odbicie do góry od tego kanału czyni poziom 1,41 jak najbardziej realnym.
Z perspektywy daytradera taka analiza jest bezsensowna i bezużyteczna.

To taka analiza analizy Rogalskiego wg mnie.

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Ja po konsultacjach ze znajomymi troche zmieniłem nastawienie , doładowałem depo tak żeby mi nie wystrzeliło do 1.34100. i czekam spokojnie. Po drugiej strony wielkiej wody troche inaczej widza ta cała sytuacje , przynajmniej wsród moich znajomych. z Punktu widzenia D1 na edku praktycznie nic sie nie stało.

Od czerwa do września zrobilismy z 1.27 do 1.34 potem przyszło spaść do 1.31 czyli 7 do góry 3 na dół.
Potem od września do teraz zrobilismy z 1.31 do 1.38 wiec też 7 do góry to jak sobie spadnie znowu 3 w dół do 1.35 to raczej o niczym nie świadczy jeszcze. zaczne sie martwić przy 1.34100. Najwyżej po praktycznie całym miesiącu na plusie wyjdzie mi zapłacić za to cene , do tyłu nie będe conajwyżej na zero :D

Póki co zrobie sobie gdzieś nowe depo i przetestuje sobie nowego brokera, ktoś coś poleca ? :D

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

Po latach testy doprowadziły mnie do 60-80% rocznie, jednak całkowicie przerzuciłem się na zlecenia buystop i sellstop, ponieważ łapałem za dużo zleceń limit co czyściło konto. Co najważniejsze system obecnie przechodzi na M15 cała historię od powstania e/u. Zatem jest duża szansa, że przetrwam na rynku do emerytury ;)
A co to za system jeśli można?
----
No name. Własny.
właściwie można nazwać to progresją . Kolejne zlecenie 2x większe od poprzedniego , no i szczeble sięgają dalej ok. 300 pips od pierwszego
W ten sposób pogrążysz się! Co zrobisz gdy nagle spadnie o 200pips? Lepiej gdybyś wystawił w tym samym miejscu zlecenia buystop. Gdy e/u nadal będzie spadał nie będziesz miał L, gdy odbije pozycje się pojawią. Jeśli dobrze wszystko skalibrujesz możesz jednocześnie grać na S i L ;)

Zablokowany