Triangle PatternsBOCZEK pisze:cugan moze mam miec racje. ale sam powiedz, myslsz ze juz wyzej nie wejdziemy. przydal by sie jakis sczytt albo rgr. co wy na to?
DayTrading: Środa 30.10.2013
Re: DayTrading: Środa 30.10.2013
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
1. Napisałem nieprawdę, równie dobrze mógłbym mieć 90 % straty - chodziło mi o to że to nie ma znaczeniamolmomas pisze:ciekawe, miałeś 570 % zysku a od 1.33 eske trzymsz i pamiętam jak dokładałeś do pieca po 2 loty.
coś tu kręcisz.
2. Eskę trzymam od 1.3621 i 1.3641 co widać na wykresie który wrzucam
3. Co prawda miałem już 14% straty ale teraz już wyszedłem na + 4% innymi pozycjami więc to jest nieaktualne. Natomiast stratne eski trzymam na edku cały czas - wiadomo dlaczego, do pieca dokładałem i po 4 loty ale wyżej niż aktualnie jesteśmy - zatem domyśl się wniosku sam.
4. Nie sugeruj czegoś czego nie mówiłem - jak już to mówiłem, że kurs dotrze do 1.33 i dalej tak uważam.
myslisz na nablizsze 6 lat będziemy sie bujac ponizej 1.42 czy powyżej 1.26?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
a zmienia się coś, większość od wczoraj w "L" wchodzi, liczba "s" po parę % dziennie malejeBOCZEK pisze:cugan moze mam miec racje. ale sam powiedz, myslsz ze juz wyzej nie wejdziemy. przydal by sie jakis sczytt albo rgr. co wy na to?
http://www.tradingfloor.com/topics/forex-open-positions
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
- ZielonaMgielka
- Maniak
Rosniemy od paru miesiecy. NIe prosciej kupowac na pullbacku zamiast liczyc na zloty strzal na spadkach?BOCZEK pisze:cugan moze mam miec racje. ale sam powiedz, myslsz ze juz wyzej nie wejdziemy. przydal by sie jakis sczytt albo rgr. co wy na to?
Kiedy pojawi sie szczyt i zostana przebite istotne wsparcia to wtedy warto wchodzic w shorty ale do tego czasu pozostajemy w trendzie gorynym na D1. Prognozy 1000 pipsow mozna sobie wlozyc w kieszen jesli chodzi o gre intraday.
- kaktus3000
- Gaduła
Ja Ci gratuluję, ponieważ przy zainwestowaniu 1000$ oraz utrzymaniu tak wysokich zysków za 1,5 roku będziesz najbogatszym PolakiemKusus pisze:
A jak bym Ci powiedział, że od 2 miesięcy nie gram swoimi założeniami tylko robię zupełnie na odwrót niż większość i nic więcej i mam 97% zyskownych i zwrot kapitału 570% to co byś mi powiedział? Wyśmiał mnie czy pogratulował?

Poważnie, to potrafię uwierzyć w 97% zyskownych pozycji, ponieważ sam mam system z 99% zyskownych zamkniętych pozycji. Wynika to z tego, że prawie nigdy nie zamykam pozycji stratnych. Jednak w 570% zysku osiąganego co dwa miesiące w sposób ciągły, systematyczny uwierzyć nie potrafię. Przynajmniej mój system przynosi rocznie od 60 do 80%, ale oczywiście gratuluję systemu. Proponuję jednak poczekać z 2-3 lata i dopiero wówczas ocenić czy system faktycznie nie wyzeruje konta dodatkowo spróbuj przetestować system na danych historycznych z ostatnich 10 lat!
dwa zlote za dolca prawie 3 za ojro edek po 1.14 tak by mogli byc
system systemem grac trzeba umiec.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
BOCZEK pisze:dwa zlote za dolca prawie 3 za ojro edek po 1.14 tak by mogli byc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
system jest ciekawy jak ma sie bardzo gleboka kieszeń i zaczyna od niewielkich pozycji. A statystycznie jest mozliwe utrzymanie 99% zyskownych tranzakcji. Sam kiedys czytalem o systemie na ruletke:kaktus3000 pisze:Ja Ci gratuluję, ponieważ przy zainwestowaniu 1000$ oraz utrzymaniu tak wysokich zysków za 1,5 roku będziesz najbogatszym PolakiemKusus pisze:
A jak bym Ci powiedział, że od 2 miesięcy nie gram swoimi założeniami tylko robię zupełnie na odwrót niż większość i nic więcej i mam 97% zyskownych i zwrot kapitału 570% to co byś mi powiedział? Wyśmiał mnie czy pogratulował?Nie zapomnij nam o tym zakomunikować, gdy już wejdziesz do top100 za kilka miesięcy
Poważnie, to potrafię uwierzyć w 97% zyskownych pozycji, ponieważ sam mam system z 99% zyskownych zamkniętych pozycji. Wynika to z tego, że prawie nigdy nie zamykam pozycji stratnych. Jednak w 570% zysku osiąganego co dwa miesiące w sposób ciągły, systematyczny uwierzyć nie potrafię. Przynajmniej mój system przynosi rocznie od 60 do 80%, ale oczywiście gratuluję systemu. Proponuję jednak poczekać z 2-3 lata i dopiero wówczas ocenić czy system faktycznie nie wyzeruje konta dodatkowo spróbuj przetestować system na danych historycznych z ostatnich 10 lat!
Obstawia sie czarne badz czerwone, w momencie kiedy 4 razy pod rzad wypadnie czerwone obstawiamy czarne(duze prawdopodobienstwo wygranej) w momencie gdy przegrywamy: obstawiamy to samo pole z podwojona stawka. Niestety na danych historycznych wypadalo ze starty 20 razy po rzad tez sie zdazaly a wtedy 0. czyli gdybysmy zaczynali od 0.01 nastepnie 0.02, nastepnie 0.04 itd po dziesieciu stratnych tranzakcjach musielibysmy miec nastepne zlecenie po 10lotow, 11 strata to 20.
microloty moga zalatwic sprawe na nieskorelowanych instrumentach.
Problem pojawi sie przy lukach weekendowych.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
ed, szału nie ma : )
monthly, można prawie podsumowac, wciąż byczo:
https://www.tradingview.com/x/uCnDT7f9/
warto zauwazyc, ze na pierwszej trend, przy 38.2 fibo tych wzrostów, nastąpiła korekta, aż do 61.8 . teraz wg moich obliczen jestesmy w okolicach tego 38.2 fibo, które jest w okolicach 1.37, cofnięcie monthly możliwe wg mnie nawet do 1.338 ... jak widac, do niebieskiej LT na monthly mamy jeszcze troche miejsca
schodzimy niżej, weekly:
tutaj też trend dalej wzrostowy, chociaż świeczka weekly zakończy się mniej byczo https://www.tradingview.com/x/giWL3R4h/ wiem, że jeszcze 2 dni do konca weekly, ale po głównych fajerwerkach tego tygodnia więcej się raczej nie wydarzy
... no chyba, że jutrzejsze dane, gdyby lepsze to dalsze umacnianie usd, więc korekta w okolice 1.359 - 1.360
daily i h4, podobnie, kanał wzrostowy z możliwym dojściem do dolnej bandy w okolice 1.36 do konca tygodnia.... https://www.tradingview.com/x/TVs7MaZ4/
do powyższych można też ładnie elioty poprowadzic, fale raczej widoczne....
tak więc, szału nie ma
gorzej z goldem
a co do fomc, to ... rynek oczekiwań sygnału w przyszłośc o 'obniżeniu stóp' czytaj wydluzeniu lub powiększeniu qe, bo stóp na 0 nie zrobią, a de facto są -6% ... skoro rynek nie dostał tego co chciał, zareagował właściwie
utrzymanie statusu qou, czyli utrzymanie stóp w momencie, kiedy rynek chce dalszych obniżek (w postaci sygnału, komunikatu, czegokolwiek) spowodowało chwilowe umocnienie usd 
bless,
monthly, można prawie podsumowac, wciąż byczo:
https://www.tradingview.com/x/uCnDT7f9/
warto zauwazyc, ze na pierwszej trend, przy 38.2 fibo tych wzrostów, nastąpiła korekta, aż do 61.8 . teraz wg moich obliczen jestesmy w okolicach tego 38.2 fibo, które jest w okolicach 1.37, cofnięcie monthly możliwe wg mnie nawet do 1.338 ... jak widac, do niebieskiej LT na monthly mamy jeszcze troche miejsca

schodzimy niżej, weekly:
tutaj też trend dalej wzrostowy, chociaż świeczka weekly zakończy się mniej byczo https://www.tradingview.com/x/giWL3R4h/ wiem, że jeszcze 2 dni do konca weekly, ale po głównych fajerwerkach tego tygodnia więcej się raczej nie wydarzy

daily i h4, podobnie, kanał wzrostowy z możliwym dojściem do dolnej bandy w okolice 1.36 do konca tygodnia.... https://www.tradingview.com/x/TVs7MaZ4/
do powyższych można też ładnie elioty poprowadzic, fale raczej widoczne....
tak więc, szału nie ma

gorzej z goldem

a co do fomc, to ... rynek oczekiwań sygnału w przyszłośc o 'obniżeniu stóp' czytaj wydluzeniu lub powiększeniu qe, bo stóp na 0 nie zrobią, a de facto są -6% ... skoro rynek nie dostał tego co chciał, zareagował właściwie

bless,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski