DayTrading: Środa 30.10.2013
Re: DayTrading: Środa 30.10.2013
Przypominam, że 21:00 jest ustalenie stopy procentowej Nowej Zelandi.
Poważne problemy, przed którymi stoimy nie mogą być rozwiązane na tym poziomie myślenia, na którym byliśmy, kiedy je stworzyliśmy – Albert Einstein.
bez zmian będziechefi pisze:Przypominam, że 21:00 jest ustalenie stopy procentowej Nowej Zelandi.
Ale parę pipsów pewnie zabuja.
Poważne problemy, przed którymi stoimy nie mogą być rozwiązane na tym poziomie myślenia, na którym byliśmy, kiedy je stworzyliśmy – Albert Einstein.
chefi pisze:Przypominam, że 21:00 jest ustalenie stopy procentowej Nowej Zelandi.
jakies sugestie sa co do zmiany ekonomistow bo nie czytalm nic czy racze jbez zmian
NZD ładnie szarpnęło 

RBNZ says it sees the headline inflation rising towards the target 2%.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Silne wsparcia na EU 1.37 i GU 1.6 wytrzymaly. Mozna sie bylo spodziewac wiekszej podazy na USD kiedy na obu parach kurs dotarl do tych poziomow w tym samym czasie. Warto byc ostroznym z krotkimi pozycjami bo aktualnie to oczywsite ze kupujacych w tych rejonach mamy wielu.
Ja nie wypowiem się ze strony AT, bo coraz częściej mam wrażenie, że każdy może sobie narysować wszystko to co mu pasuje do udowodnienia swojej tezy. Natomiast zwrócę uwagę na następujące fakty. Po pierwsze wczoraj mieliśmy wypowiedź jednego gościa z EBC. Po drugie, dzisiaj FED dołożył swoje. Obie informacje (wydarzenia) (przy stosunkowo neutralnych danych makro z obu stron) powodują osłabienie dolara. Dlatego coraz mocniej jestem skłonny podkreślać, że ruch z godz. 19:00 to tzw. forexowa szulernia, w której grubi mogą wszystko, a trochę sprzedawanie faktów. Jedyne co mnie niepokoi w aspekcie wzrostu edka to możliwa korekta na giełdach. Ale mimo to wydaje się, że pan Rogalski może mieć rację co do nowych szczytów.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Wiekszosc gra przeciwnie do trendu i dlatego jest taki skutek a nie inny. Wystarczy przesledzic zawrtosc watku DT z ostatnich dwoch miesiecy.Zwiastun pisze:Ja nie wypowiem się ze strony AT, bo coraz częściej mam wrażenie, że każdy może sobie narysować wszystko to co mu pasuje do udowodnienia swojej tezy.