let's scalp ;)
Re: let's scalp ;)
Jak testy Live wyjda pomyslnie to EA bedzie pracowalo tylko dla Ciebie ,czy tez rozwazasz sprzedaz robota?
pwkiker pisze:Jak testy Live wyjda pomyslnie to EA bedzie pracowalo tylko dla Ciebie ,czy tez rozwazasz sprzedaz robota?
Fakt, nie spojrzałem tylko odruchowo napisałem. Stwierdziłeś że testy robiłeś od początku tego roku. Możesz powiedzieć coś o scenariuszach jakie miały miejsce podczas pracy tego EA? bo rozumiem że ustawienia wybrałeś najbardziej optymalne? chodzi mi o to jakiego maxDD mozna sie po tym EA spodziewac. Czy podczas testów była sytuacja ze wyczyscił konto?JAREK67 pisze: Są raptem trzy strony tego dziennika. Znajdziesz tam z pewnością wszystkie odpowiedzi na te pytania.
Jedno jest pewne. Tylko test live może być w miarę wiarygodnym sprawdzianem tej strategii.
Dlatego musi to tak długo trwać.
pozdrawiam
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Robienie backtestów nie ma większego sensu. Nie uwzględniają one najważniejszego czynnika czyli realnych warunków (czasów realizacji zleceń, poślizgów etc) tradingu. Dlatego uzyskanie milionowego wyniku w ciągu niecałego roku nie jest w testerze żadnym problemem. Max DD jak widać teście live jest jak do tej pory na bardzo przyzwoitym poziomie ok. 6%. Wszystko i tak okaże się dopiero na koncie realnym. Jednak do tego momentu jeszcze mam za mało danych.sgorn pisze:Fakt, nie spojrzałem tylko odruchowo napisałem. Stwierdziłeś że testy robiłeś od początku tego roku. Możesz powiedzieć coś o scenariuszach jakie miały miejsce podczas pracy tego EA? bo rozumiem że ustawienia wybrałeś najbardziej optymalne? chodzi mi o to jakiego maxDD mozna sie po tym EA spodziewac. Czy podczas testów była sytuacja ze wyczyscił konto?JAREK67 pisze: Są raptem trzy strony tego dziennika. Znajdziesz tam z pewnością wszystkie odpowiedzi na te pytania.
Jedno jest pewne. Tylko test live może być w miarę wiarygodnym sprawdzianem tej strategii.
Dlatego musi to tak długo trwać.
pozdrawiam
ups.... ale licznik podskoczyl.
Nic tylko grać w trakcie danych 
Myslałem juz, że nie uda się zrobić 100% w miesiąc. A tu taka niespodzianka.

print screen
Ale obrót dzisiejszy ponad 32 loty.
Co ciekawe to wszystkie wersje a jest ich kilkanaście są mocno zarobione po dzisiejszym FOMC. Teraz część z nich będzie pewnie oddawała. Do następnych danych.
Wszystko fajnie tylko czy w realu też tak zlecenia będą wchodziły?

print screen
Co ciekawe to wszystkie wersje a jest ich kilkanaście są mocno zarobione po dzisiejszym FOMC. Teraz część z nich będzie pewnie oddawała. Do następnych danych.
-
- Maniak
Nic innego tylko spróbować i przetestować w reralu. Mnie dziś w realu kiepsko wchodziły zlecenia w trakcie większej zmienności, ale ja daję na M5.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
nie moge jakoś zobaczyć obrazka cos tam wyskakuje ?JAREK67 pisze:Nic tylko grać w trakcie danych
print screen
ile zawarłeś transakcji w jakim czasie ?
podejrzewam że w realu polowa nie wejdzie
wszystko zależy jaki broker, jakie konto, jaki kapitał
ciężko będzie
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
No ładne kwiatki
. Ponad 100 pips dla systemu skalpującego to fortuna. I teraz zagadka jakby to sobie poradziło na realu
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
jak poradzi sobie w realu tak jak na demo to jestem pierwszy chętny do kupna