let's scalp ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
kiker
Gaduła
Gaduła

Re: let's scalp ;)

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Jak testy Live wyjda pomyslnie to EA bedzie pracowalo tylko dla Ciebie ,czy tez rozwazasz sprzedaz robota?

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

kiker pisze:Jak testy Live wyjda pomyslnie to EA bedzie pracowalo tylko dla Ciebie ,czy tez rozwazasz sprzedaz robota?
pw

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

JAREK67 pisze: Są raptem trzy strony tego dziennika. Znajdziesz tam z pewnością wszystkie odpowiedzi na te pytania.
Jedno jest pewne. Tylko test live może być w miarę wiarygodnym sprawdzianem tej strategii.
Dlatego musi to tak długo trwać.
Fakt, nie spojrzałem tylko odruchowo napisałem. Stwierdziłeś że testy robiłeś od początku tego roku. Możesz powiedzieć coś o scenariuszach jakie miały miejsce podczas pracy tego EA? bo rozumiem że ustawienia wybrałeś najbardziej optymalne? chodzi mi o to jakiego maxDD mozna sie po tym EA spodziewac. Czy podczas testów była sytuacja ze wyczyscił konto?
pozdrawiam
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

JAREK67
Maniak
Maniak

sgorn pisze:
JAREK67 pisze: Są raptem trzy strony tego dziennika. Znajdziesz tam z pewnością wszystkie odpowiedzi na te pytania.
Jedno jest pewne. Tylko test live może być w miarę wiarygodnym sprawdzianem tej strategii.
Dlatego musi to tak długo trwać.
Fakt, nie spojrzałem tylko odruchowo napisałem. Stwierdziłeś że testy robiłeś od początku tego roku. Możesz powiedzieć coś o scenariuszach jakie miały miejsce podczas pracy tego EA? bo rozumiem że ustawienia wybrałeś najbardziej optymalne? chodzi mi o to jakiego maxDD mozna sie po tym EA spodziewac. Czy podczas testów była sytuacja ze wyczyscił konto?
pozdrawiam
Robienie backtestów nie ma większego sensu. Nie uwzględniają one najważniejszego czynnika czyli realnych warunków (czasów realizacji zleceń, poślizgów etc) tradingu. Dlatego uzyskanie milionowego wyniku w ciągu niecałego roku nie jest w testerze żadnym problemem. Max DD jak widać teście live jest jak do tej pory na bardzo przyzwoitym poziomie ok. 6%. Wszystko i tak okaże się dopiero na koncie realnym. Jednak do tego momentu jeszcze mam za mało danych.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

ups.... ale licznik podskoczyl.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nic tylko grać w trakcie danych ;)
Myslałem juz, że nie uda się zrobić 100% w miesiąc. A tu taka niespodzianka. :)
Obrazek
print screen
Ale obrót dzisiejszy ponad 32 loty.
Co ciekawe to wszystkie wersje a jest ich kilkanaście są mocno zarobione po dzisiejszym FOMC. Teraz część z nich będzie pewnie oddawała. Do następnych danych.
Wszystko fajnie tylko czy w realu też tak zlecenia będą wchodziły?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Nic innego tylko spróbować i przetestować w reralu. Mnie dziś w realu kiepsko wchodziły zlecenia w trakcie większej zmienności, ale ja daję na M5.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

JAREK67 pisze:Nic tylko grać w trakcie danych ;)
Myslałem juz, że nie uda się zrobić 100% w miesiąc. A tu taka niespodzianka. :)
Obrazek
print screen
Ale obrót dzisiejszy ponad 32 loty.
Co ciekawe to wszystkie wersje a jest ich kilkanaście są mocno zarobione po dzisiejszym FOMC. Teraz część z nich będzie pewnie oddawała. Do następnych danych.
Wszystko fajnie tylko czy w realu też tak zlecenia będą wchodziły?
nie moge jakoś zobaczyć obrazka cos tam wyskakuje ?

ile zawarłeś transakcji w jakim czasie ?
podejrzewam że w realu polowa nie wejdzie
wszystko zależy jaki broker, jakie konto, jaki kapitał
ciężko będzie
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No ładne kwiatki :). Ponad 100 pips dla systemu skalpującego to fortuna. I teraz zagadka jakby to sobie poradziło na realu ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

jak poradzi sobie w realu tak jak na demo to jestem pierwszy chętny do kupna ;)

ODPOWIEDZ