DayTrading: Środa 30.10.2013
Re: DayTrading: Środa 30.10.2013
krinvest - nie odpowiem szczegółowo bo chyba trzebabybył oto referować ze 3 godziny, ale tak pobieżnie to obligacje niemiec są dla mnie dość ważne, pokazują że mimo nie tak dawnego wybebeszania się na ratowanie PIGSów i tak mogą liczyć na zaufanie. Mimo wszystko mało ważny wskaźnik ale PKB hiszpani po raz pierwszy wynik dodatni od długiego czau - symboliczne, psychologiczne znaczenie, a co do kiepskich danych to ADP jak dla mnie porażka oraz CPI to w odniesieniu do programu QE nie wygląda dobrze (nie wróży na ograniczenie QE nawet w marcu moim zdaniem), z wykształcenia jestem ekonomistą stad takie spojrzenie. A że zdania się różnią to dobrze - gdyby nie to to by gieła nie istniałą tylko cena byłaby nieskońcenie nierozporszona 

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Nowy123 pisze:DANE cudne to dalej oslabiamy USD

Ciapul pisze:W mojej opinii g/u broni średnioterminowej LT wzrostowego, jednak mając na uwadze potencjalny podwójny szczyt na d1 zakładam ruch w stronę 1,59zebedi pisze:A CO MYSLICIE O GBP/USD?
a pisałeś ze na h1 podwójne dno, i ze przestałeś obstawiać spadki, do tego to dno jakoś dziwnie wypada przy odbicie przey wzrostwej LT
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
hrabia pisze:a powiedz mi KRINVEST co my polacy mamy takiego w produkcji polskiej ze nie musielibyśmy kupować od zachodu?...wiec skoncz głupio pier....ćkrinvest pisze:To nie moja wina ,ale czemu sie dziwisz jak ja bym mieszkał na drugim koncu świata i miał produkt do sprzedania to też bym miał w dupie , ze w jakiejs Posce płaczą , ze sprzedaje im drogo , skoro i tak kupią ?? tak można prosić applea o iphony za 500zł bo u nas bieda , microsoft o windowsa za 100zł , VW o passaty za 20 tyś i tak dalej przykłady można mnożyć. Nie moja wina , ze w tym kraju ludzie w dzien wypłaty ida wydać 90% swoich pieniędzy do zagniczynch sieci pompując samonapędzający sie mechanizm pogłebiania swojej biedy. Jak ktoś zarabia u nas , a Wydaje za granice to nie wiem czego oczekuje. To podsatowy bląd logiczny 90% ludzi w tym kraju przez których nie możemy iść dalej , ich tępe myślenie i możliwość mydlenia im oczu do granic absurdu.BOCZEK pisze:w tym karju nic nie ma odzwierciedlenia do rzezcywistości, posady w KGHM za głosy, u nas zarabiasz srenid 18 złotówek za godzinę, ale za benzynke płacisz 6, na zachodzie, podobna stawka tylko ze w euro, ale za benzynie płacisz już tylko 1,2 euro czyli też te 6 złotych
Teraz już nic ,a mieliśmy wszystko. ja patrze 89 po , a nie 2013. Z mojego punktu widzenia blamażem było to , ze 99% ludzi nie zrozumiało na czym polega zmiana ustroju i nie rozumie do dzisiaj , tak samo jak nie rozumiało wejscia do UE i nie rozumie do dzisiaj. Za następne 15 lat wiekszosc bedzie żałowała wejscia do UE tak samo jak wyjścia z komuny i bedą mówić "jak nie było UE było lepiej" tak samo jak teraz mówią" jak była komuna to wszystkim było dobrze"
nie patrz co mamy teraz , tylko patrz co mielismy kiedys zanim ludzie zaczęli robić laske za zachodnie produkty pod wpływem impulsu.
jako , że jestesmy na forum forex to analogia , skoro 95% ludzi na forex jest dawca kapitału dla 5%. Tak samo działa Kapitalizm , powód jest jeden i ten sam , brak podstawowej wiedzy odnośnie środowiska w którym sie obraca.
Pozdrawiam twój ton wypowiedzi

Ostatnio zmieniony 30 paź 2013, 14:48 przez krinvest, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie powinno być tak, tanszy dolar droższa ropa?
właśnie nic nie mam bo wszytko sprzedali na zachód, rusek nas tak nauczył, ze produkować możemy ale za ruska zgodą i na czyjejśc licencji
właśnie nic nie mam bo wszytko sprzedali na zachód, rusek nas tak nauczył, ze produkować możemy ale za ruska zgodą i na czyjejśc licencji
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Wczoraj już mowili , ze dane o zapasach przy tej cenie brentu będzie mogła miec też wpływ na ruch EUR/USD wiec twim brentem pewnie szarpnie nieźleMartinez pisze:Ja niezmiennie jestem za spadkami. Myślę że dane o zapasach w USA ruszą mocniej wykresem.BOCZEK pisze:R.O.P.A jest mocno nie zdecydowana technicznie

Jeżeli by Brent miał wpłynąć na kurs Edwarda to oczekiwałbym jego spadku. Ale ja jakoś nie wierzę w tą zależność.
molmomas pisze:Nowy a jak końcówe daxa widzisz bo zeskoczył i nie wim czy eske trzymać dalej, jestesmy na wsparciu
trzymaj S zabezpiecz na zysk i czekaj lub kasuj zyski liczac ze pod FEd jeszcze podbija przez SP500 decyzja nalezy do ciebie sl na zysk i niech zyski rosna
Nie wiem na ile dla kogo będzie to news ale mam info żena FOMC może paść zdanie że są szanse iż w I kwartale 2014 QE ostanie jeszcze zwiększone, ale była by jazda na edku 

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
ja nie mam takich info, dziś telefon z fomc milczy... nie mniej jednak zgadzam się, że mogą odwalic taki numer... gdyż... nie mają kur innego wyjscia, jak tylko przepompowac wszystko jeszcze większym strumieniem pieniedzy i przeczekanie, do faktycznego/realnego ożywienia gospodarczego....yeahman pisze:Nie wiem na ile dla kogo będzie to news ale mam info żena FOMC może paść zdanie że są szanse iż w I kwartale 2014 QE ostanie jeszcze zwiększone, ale była by jazda na edku
btw, gold dochodzi do LT... mocnej LT , ta gruba lila róż: https://www.tradingview.com/x/JiMaX2Ix/
jak przebije, to lecim na Szczecin, w sensie 1400

-- Dodano: 30 paź 2013, 16:08 --
i znowu btw, jezeli dzisiaj znowu dojdzie do oslabienia usd, to zobaczymy 2 z przodu na usdpln

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Forex panowie forex a nie o d maryni