DayTrading: Środa 30.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 paź 2013, 00:00

Wzrost
21
50%
Bez zmian
5
12%
Spadek
16
38%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 30.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

BOCZEK pisze:Jestem zwolennikiem, teori ze formacji technicznej można być pewny dopiero po jej zrealizowaniu... :wink:
ja też a takowe potwierdzenie nastąpiło z chwilą wyjścia powyżej 1,6051 z celem ok 1,6080
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

entropia

Nieprzeczytany post autor: entropia »

MaciejWLKP pisze: Ok fajnie, napisz nam w takim razie entropia jakie Ty stosujesz narzędzia AT skoro wg. Ciebie te tutaj nie działają. Z mojej strony tyle i nie mam zamiaru więcej uczestniczyć w tej wymianie zdań.
Patrzę na przepływ kapitału między rynkami, obserwuję dane i plotki (najlepsze są Breaking News, takie jak wczoraj wieczorem) no i słucham, co mają do powiedzenia ważni goście w świecie finansów. Nic więcej nie potrzeba, żeby zarabiać.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

czyli, Ciupal, przestajesz myśleć o spadkach na kablu?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

W tygodniu zakończonym 8 października 2013 roku wartość shortów w dolarze przerosła wartość longów, przez co wartość netto krótkich pozycji w amerykańskim dolarze wyniosła 3,28 mld USD wobec długich pozycji netto o wartości 692,8 mln USD tydzień wcześniej. To pierwszy taki przypadek od tygodnia zakończonego 12 lutego br., gdy wiecej było krótkich pozycji w dolarze niż długich.
Pozycje netto w poszczególnych walutach na podstawie opublikowanego we wtorek 29 października 2013 roku cotygodniowego raportu Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Znak minus (-) przed liczbą kontraktów na daną walutę oznacza krótkie pozycje netto, natomiast znak plus (+) długie pozycje netto.

EUR: +68,7 tys. (poprzednio: +68,3 tys.)
JPY: -57,1 tys. (poprzednio: -82,3 tys.)
GBP: +8,8 tys. (poprzednio: +1,5 tys.)
CAD: -0,95 tys. (poprzednio: -0,95 tys.)
CHF: +10,4 tys. (poprzednio: +6,6 tys.)
AUD: -26,4 tys. (poprzednio: -28,8 tys.)
NZD: +10,8 tys. (poprzednio: +10,9 tys.)
MXN: +10,9 tys. (poprzednio: +14,6 tys.)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

BOCZEK pisze:czyli, Ciupal, przestajesz myśleć o spadkach na kablu?
nie, zakładałem walkę o utrzymanie średnioterminowej LT wzrostowego... ale na wszelki wypadek hedge na 1,6115 czeka...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

entropia pisze:Patrzę na przepływ kapitału między rynkami, obserwuję dane i plotki (najlepsze są Breaking News, takie jak wczoraj wieczorem) no i słucham, co mają do powiedzenia ważni goście w świecie finansów. Nic więcej nie potrzeba, żeby zarabiać.
to zapodaj jakiegos linka do tych niusów jakiegoś darmowego, i linka do sledzenia przepływu kapitału tez poproszę
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
TGV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TGV »

edek m5 - chorągiewka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Czarny12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Czarny12 »

Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi.
Cześć !
Co do samej sytuacji na indeksach w USA i kursu EUR/USD Powiem tak; dzisiaj o 19 jest decyzja FOMC w sprawie stóp procentowych- nie spodziewam się aby było negatywne zaskoczenie rynków- raczej stopy zostaną bez zmian- nie będzie to miało raczej znacząco wpływało na reakcję rynków- również Edka. Jeśli rekcja będzie to raczej pozytywna. Pragnę zauważyć że rynki o których piszę są dość mocno wykupione i jakaś korekta powinna się zdarzyć pytanie tylko czy dzisiaj czy może jutro, a może w piątek. Inwestorzy w USA na pewno zrealizują część zysków z ostatnich kilkunastu dni.
Ja osobiście spodziewam się dzisiaj dobicie na Edku do poziomu 1,3800- 1,3825 - tam się powinniśmy zatrzymać- i zacząć ewentualną korektę.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

entropia pisze:
no i słucham, co mają do powiedzenia ważni goście w świecie finansów. Nic więcej nie potrzeba, żeby zarabiać.
Boczek, tu masz odpowiedz slucha co robimy i stara sie nasladowac, ale przed nim jeszcze dluga droga

:509:

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

sorry za OFFa, ale co bardziej z punktu obsługi, czy utrzymania lepiej kupić; drukarkę atramentową czy laserową? Chodzo o to zeby jak najmniej jej dotykał i uzupełniał jakieś tam proszków, czy atramentów.
Tak myślę!

Zablokowany