Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.
Przerwy w kwotowaniach wszędzie czasem się zdarzają. Mogło się zdarzyć tak, że tutaj potrwało to kilka sekund. U innego ECNa widzę lukę na 1.1 pips, w Armadzie na 4.1 pips - jeśli na tym straciłeś to można zgłosić reklamację i powinna zostać rozpatrzona pozytywnie. Dotyczy to każdej podobnej sytuacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Nie no co tu reklamować,trzeba mieć odwagę by grać u takiego brokera ;-).Szczególnie że takie coś jest codziennością od kilku tygodni-luka na eurusd na 3 pipsy imponowała by nawet u XTB - respekt
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Camaro69 pisze:Nie no co tu reklamować,trzeba mieć odwagę by grać u takiego brokera ;-).Szczególnie że takie coś jest codziennością od kilku tygodni-luka na eurusd na 3 pipsy imponowała by nawet u XTB - respekt
w zeszlym tyg jakoś od środy do piątku codziennie skalpowałem na m1, nie miałem problemów.
- zastapmnie
- Pasjonat
kolego Camarro, a nie masz czasem na myś li luk o 23 godzinie? bo wtedy jest 5-minutowa "przerwa w nadawaniu" 
choć teraz chyba o 22, po zmianie czasu...
po narzekaniach, jakie tu wysypałem w lecie na temat kwotowań, przyszła pora pochwalić brokera za poprawę sytuacji, aczkolwiek zaznaczam, że na danych już nie gram:) z drugiej strony na danych to podobno normalka, że są problemy, bo rynek wówczas dość płytki

po narzekaniach, jakie tu wysypałem w lecie na temat kwotowań, przyszła pora pochwalić brokera za poprawę sytuacji, aczkolwiek zaznaczam, że na danych już nie gram:) z drugiej strony na danych to podobno normalka, że są problemy, bo rynek wówczas dość płytki
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Podczas danych i godzin nocnych ciężko wymagać, aby datafeed był super precyzyjny, właśnie ze względu na płynność.
Natomiast jak wspomniałem, czasem mogą wystąpić bardzo krótkotrwałe przestoje ale niewielom to przeszkadza, co z resztą potwierdza fakt, że większość traderów skalpuje lub gra krótkoterminowo
. No i przypominam o możliwości reklamacji w przypadku straty na takich błędach jeśli sytuacja dotyczy konta Live.
Natomiast jak wspomniałem, czasem mogą wystąpić bardzo krótkotrwałe przestoje ale niewielom to przeszkadza, co z resztą potwierdza fakt, że większość traderów skalpuje lub gra krótkoterminowo

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ta przerwa to jakaś 'nowość'? U innych brokerów też coś takiego jest? Faktycznie zauważyłem że teraz jest, ale dawniej chyba nie było...?zastapmnie pisze:kolego Camarro, a nie masz czasem na myś li luk o 23 godzinie? bo wtedy jest 5-minutowa "przerwa w nadawaniu"
Było od zawsze. Armada nie jest jedyna w tym temacie. To wypada na zamkniecie sesji w usa i bywały tam nagłe rozjazdy spreadu np. Płynność wtedy niska i raczej nie powinno być wtedy gwałtownego ruchu. O ile dobrze pamiętam to chyba fxsalt ma identycznie ( ale mogę się mylić ). Taką przerwę ma też Admiral.
Nie było to o 22, przecież jest zakres czasowy na obrazku i widać że było to po południu.Nawet na tym obrazku widać że luki to normalność (1 pips) a te po kilka pipsów się ,,tylko'' zdarzają-a mowa o eurusd (!).
Mówię to w kontekscie tego co jest w temacie czyli ,,nowa jakość'',a podobnie jak Lmax...nie ma tu nic nowego ani tym bardziej wyróżniającego się.Ot broker jak wszyscy inni na otc.Jednak to co mnie zawsze dziwi to akceptacja osób grających na otc że to ,,normalność'' i tak sie po prostu zdarza...
Mówię to w kontekscie tego co jest w temacie czyli ,,nowa jakość'',a podobnie jak Lmax...nie ma tu nic nowego ani tym bardziej wyróżniającego się.Ot broker jak wszyscy inni na otc.Jednak to co mnie zawsze dziwi to akceptacja osób grających na otc że to ,,normalność'' i tak sie po prostu zdarza...
wiec wskaz cos tanszego lub porownywalnego, ja juz sie tak przyzwyczailem do spredu 0.1 czasem 0.2 na eu, ze jak pojawia czasem 0.4 to juz mi sie to wydaje o wiele za duzo, fakt comm moglby byc jeszcze troche nizszy , ale jak masz cos lepszego i ogolnie dostepnego to powiedz
Mnie nie zależy na prowizjach 0.002 %
.Bardziej cenie sobie stabilność i przewidywalność,i chętnie za to zapłacę więcej.