Wszystko liczę w DLL. Co do IMA to mam swoje własne szybsze rozwiązanie

Nie sumuję za każdym razem wszystkich świeczek tylko mam listę oraz sumę całości.
Gdy dochodzi nowa świeczka to odejmuję tę która wypada z listy a dodaję tę co przychodzi.
W ten sposób przy długich IMA oszczędzasz wiele czasu

Jeżeli chodzi o mojego testera to mogę testować jednocześnie kilkaset parametrów.
Dzięki temu gdy np. kilka EA używa ten sam wskaźnik z tymi samymi parametrami to jest on liczony
globalnie dla wszystkich. Każde EA zgłasza co używa i z jakimi parametrami i w ten sposób obliczam to tylko raz.
Ale jak powiedziałem jeszcze daleka droga do całego produktu z którego będę zadowolony.
Tak naprawdę ograniczeniem jednoczesnych testów jest tylko pamięć jak na razie tak dla jaj
sprawdziłem, że bez problemów proste EA może być powielone 1mln razy bez problemów i liczba
obliczeń jest niewielka. Niestety mam mały problem ze wspólnym koszykiem by nie przeliczać wielokrotnie
wszystkich orderów (bo przecież przy takiej dużej masie EA zdarzaj się często ordery na tych samych poziomach)
- profit/stratę i SL/TP staram się je skumulować, czyli jeden wielki basket a każde EA ma swój mały basket ze
wskaźnikami do głównego basketu.
Stosuję również trick z tym że EA jest tylko kodem i dane są klasą, tak więc jest jeden kod i wiele klas z danymi.
Nie potrzeba powielać w ten sposób kodu przy nowych instancjach. Tak naprawdę jest tego dużo ale jak mówiłem
nie jest to moim priorytetem. To jest tylko zabawa, która może być interesująca po zakończeniu o ile starczy mi sił.
Myślałem kiedyś o stworzeniu grupy programistów pracujących nad takim problemem, ale każdy chce widzieć
profit a nie zabawę

Do tego rozdzielenie kodu od danych daje ci upgrade kodu bez restartowania EA

Nowy kod przejmuje dane
tłumaczy je lub używa takiej samej struktury i działa dalej. To taki trick stosowany w mojej poprzedniej pracy.
(magia używania interface'ów)