DayTrading: Wtorek 29.10.2013
Re: DayTrading: Wtorek 29.10.2013
Ja myślę że w tym tygodniu nic specjalnego nie będzie się działo , Kabel i Edek zaczną spadać konkretnie dopiero jak się zmieni świeca miesięczna . Teraz czy później ja obstawiam S na obu parach 

Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim się poddasz spróbuj !
i jestem zaWalkiria pisze:Ja myślę że w tym tygodniu nic specjalnego nie będzie się działo , Kabel i Edek zaczną spadać konkretnie dopiero jak się zmieni świeca miesięczna . Teraz czy później ja obstawiam S na obu parach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Brakuje pipsaradeknl pisze:Bedzie ten rgr na usdgbp ?

- atlanticos
- Maniak
ten scenariusz widzi 99.9% detalistówBemowo1 pisze: i jestem za

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
massak, szanse sa i to spore o ile chinczyk nie zacznie jej skupowac... jak przy bija knal http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... 9-260.html
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
nie - 75% - jeszcze do przekopania kawał pola, dopiero na m5 drobne sygnały zmiany trenduatlanticos pisze:ten scenariusz widzi 99.9% detalistówBemowo1 pisze: i jestem za
Co za bzdury. Jakie S? Edek i wszystkie giełdy wystrzelą z procy w górę aż się będzie kurzyć pod linią trendu długoterminowego edka.
takich wrozbitow jest od groma zalezy czy trzeba naganiac na wzrosty smart many czy na spadki

czekam jak coz z Chinami ruszy

druga opcja to pekniecie banki na obligacjach w usa lecz tutaj jak widac na razie skutecznie FED pilnuje by do tego nie doszlo
Ostatnio zmieniony 29 paź 2013, 12:29 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
Chłopie to ładuj całe depo od razu! Nie zastanawiaj się.... po co czekaćsorgen pisze:Co za bzdury. Jakie S? Edek i wszystkie giełdy wystrzelą z procy w górę aż się będzie kurzyć pod linią trendu długoterminowego edka.

Niepewna nominacja Yellen
Saxo Bank - Biznes
29 Paź 2013, 12:20
Początek tygodnia na światowych rynkach finansowych upłynął wyjątkowo spokojnie. W Wielkiej Brytanii opublikowano informacje o sprzedaży detalicznej wg CBI, która w ostatnim miesiącu wyniosła 2 pkt. Dla inwestorów pokładających zaufanie w brytyjskiej walucie było to dużym rozczarowaniem - analitycy zakładali wynik na poziomie 34 pkt. Słabsze od prognozowanych okazały się również dane napływające zza Oceanu, gdzie znacząco spadła dynamika indeksu obrazującego sprzedaż nieruchomości w toku. Pozytywnym zaskoczeniem był jednak wzrost dynamiki produkcji przemysłowej, która we wrześniu wyniosła 0.6% m/m. Uwagę ekonomistów w USA przyciągnęły także informacje o możliwości wstrzymania, ogłoszonej na początku października przez prezydenta Baracka Obamę, nominacji Janet Yellen na nowego szefa Fed. Senator Rand Paul zapowiedział, że planuje sprzeciwić się głosowaniu w tej sprawie do czasu przyjęcia proponowanego przez niego projektu Federal Reserve Transparency Act.
Dzisiejsza sesja zostanie zdominowana przez informacje napływające zza Oceanu. Poznamy dynamikę tamtejszej inflacji PPI (prognoza 0.2% m/m, 0.6% r/r) oraz sprzedaży detalicznej (prognoza 0.1% m/m). Opublikowany zostanie również indeks S&P/Case-Shiller obrazujący zmiany cen nieruchomości w 20 metropoliach (prognoza 12.5% r/r) oraz indeks zaufania konsumentów Conference Board (prognoza 75 pkt).
UJ 98 10 98 15
Saxo Bank - Biznes
29 Paź 2013, 12:20
Początek tygodnia na światowych rynkach finansowych upłynął wyjątkowo spokojnie. W Wielkiej Brytanii opublikowano informacje o sprzedaży detalicznej wg CBI, która w ostatnim miesiącu wyniosła 2 pkt. Dla inwestorów pokładających zaufanie w brytyjskiej walucie było to dużym rozczarowaniem - analitycy zakładali wynik na poziomie 34 pkt. Słabsze od prognozowanych okazały się również dane napływające zza Oceanu, gdzie znacząco spadła dynamika indeksu obrazującego sprzedaż nieruchomości w toku. Pozytywnym zaskoczeniem był jednak wzrost dynamiki produkcji przemysłowej, która we wrześniu wyniosła 0.6% m/m. Uwagę ekonomistów w USA przyciągnęły także informacje o możliwości wstrzymania, ogłoszonej na początku października przez prezydenta Baracka Obamę, nominacji Janet Yellen na nowego szefa Fed. Senator Rand Paul zapowiedział, że planuje sprzeciwić się głosowaniu w tej sprawie do czasu przyjęcia proponowanego przez niego projektu Federal Reserve Transparency Act.
Dzisiejsza sesja zostanie zdominowana przez informacje napływające zza Oceanu. Poznamy dynamikę tamtejszej inflacji PPI (prognoza 0.2% m/m, 0.6% r/r) oraz sprzedaży detalicznej (prognoza 0.1% m/m). Opublikowany zostanie również indeks S&P/Case-Shiller obrazujący zmiany cen nieruchomości w 20 metropoliach (prognoza 12.5% r/r) oraz indeks zaufania konsumentów Conference Board (prognoza 75 pkt).
UJ 98 10 98 15