DayTrading: Wtorek 29.10.2013
Re: DayTrading: Wtorek 29.10.2013
Dlatego chyba lepiej jakiś czas przed FOM zostać z boku i ewentualnie później dołączyć się do pociągu jeśli taki będzie.
EURUSD
jeżeli przebijemy 1,3730-50 to wg mnie wejdziemy w korektę wzrostów od lipca, pierwszy cel fibo 38,2% okolice 1,34-1,3430 (zasięg minimalny), następnie 1,33-1,3330
pierwsze oznaki słabości edka, szczyt średnioterminowy najprawdopodobniej już był i teraz będziemy korygować wzrosty, może nawet rozpoczynamy nowy długoterminowy trend spadkowy
na miesięcznym i tygodniowym nadal potencjał do wzrostów 1,40 i wyżej
akumulacja S od 1,3810 cel 1,3330 rynek zweryfikuje
jeżeli przebijemy 1,3730-50 to wg mnie wejdziemy w korektę wzrostów od lipca, pierwszy cel fibo 38,2% okolice 1,34-1,3430 (zasięg minimalny), następnie 1,33-1,3330
pierwsze oznaki słabości edka, szczyt średnioterminowy najprawdopodobniej już był i teraz będziemy korygować wzrosty, może nawet rozpoczynamy nowy długoterminowy trend spadkowy
na miesięcznym i tygodniowym nadal potencjał do wzrostów 1,40 i wyżej
akumulacja S od 1,3810 cel 1,3330 rynek zweryfikuje
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho
KANGARU atakuje
Pytanie do speców od ropy Brent. Szance na zaznaczony cel 1 lub 2 są chyba raczej iluzoryczne nie?
zastanawiam sie czy nie gasić eski
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ja bym potrzymał ale zrobisz jak zechcesz. Zobacz index dolca - to początek jego umacniania i czy to w formie korekty czy to w formie zmiany trendu w mojej opinii jeszcze nie skończyliśmy ;]maassk pisze:Pytanie do speców od ropy Brent. Szance na zaznaczony cel 1 lub 2 są chyba raczej iluzoryczne nie?
Kabel to widzę, że się nie pierd*li zbytnio z detalem ;]
Chłopaki jak już zaczną to strzałki po 300 pipsów można rysować.
Jeszcze jakieś 60-80 pipsów tego zjazdu i będzie można spokojnie mówić o celu 1.57 i 1.55.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
a ja sugeruję popracować nad agresywnymi parami, które dają wysokie stopy zwrotu. Krew się tu poleje!
wykres eur/aud/nzd - tu dojdzie do arbitrażu - pytanie tylko jak się to rozegra. w przyszłości na tym interwale te pary spotkają się w jednym miejscu. Na ten moment wariant czerwony dla mnie jest mało prawdopodobny.
rozwiązanie zagadki pozwoli zająć właściwe pozycje na:
-kiwi,
-kangurze
aud/nzd
eur/aud
eur/nzd
Czekam na opinie ze zdjęciami i uzasadnieniem.
wykres eur/aud/nzd - tu dojdzie do arbitrażu - pytanie tylko jak się to rozegra. w przyszłości na tym interwale te pary spotkają się w jednym miejscu. Na ten moment wariant czerwony dla mnie jest mało prawdopodobny.
rozwiązanie zagadki pozwoli zająć właściwe pozycje na:
-kiwi,
-kangurze
aud/nzd
eur/aud
eur/nzd
Czekam na opinie ze zdjęciami i uzasadnieniem.
wizja złota na najbliższe godziny
"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"
- atlanticos
- Maniak
na edku potencjalne podwójne dno na m5, m15 - zasięg 3786-3790, ale ostrożnie - zejscie ponizej 3750 neguje wg mnie założenia
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Bedzie ten rgr na usdgbp ?