DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013
"palacz heleny ginie, dlaczego to palicie, ja tego nie rokminie i widze to na codzien i nie na seansach w kinie"
tekst chady z pierwszej plyty molesty, kawalek "jeszcze jedno"
to byly czasy
tekst chady z pierwszej plyty molesty, kawalek "jeszcze jedno"
to byly czasy
kiwi odbiło na godziniesureshot pisze:w 10pipsowej konsoli edward wszystkich smuci
trejder nie trejduje tylko sobie nuci
Kabel w parze z edkiem w górę zapie........,
trzymamć się wam wszystkim radzę od nich z dala
zloto dzis na wysokim pulapie
moze sie odwroci i kazdy sie nachapie
może ktoś wykarmi rodzine xD
A co do losowości itd to z ichi jest ten problem że fajnie wygląda od h4 w górę, a nie każdy ma do czegoś takiego cierpliwość
a poniżej mała lekcja skalpu i zagadka
CO SIĘ STAŁO Z KABLEM?!?!
na m5 zaznaczone prostokątem zjawisko mówi o walce
na m15 gdyby świeca która wybiła do góry miała cień 50% ciało50% to może i dalej do góry, a tak to jedynie zmyłka
skąd wiadomo? po świecy godzinowej
radzę tym którzy są tutaj dla nowych refleksji dobrze przyjrzeć się tej korelacji
a potem przejrzeć zagadkę na której spadek tłumaczy magia której Bemowo tak nie znosi:P
i na marginesie- 10 pipsów to dla jednych mało, jak dla mnie kilka trafień dziennie z takim wynikiem i można się cieszyć forexem.
a...i gry losowe itd itd...
To jest kwestia oceny natury ludzkiej, AT mówi o powtarzalności ludzkich zachowań, ja się z taką naturą zgadzam i to to konkretne założenie zwiększa prawdopodobieństwo.
Jak ktoś uważa inaczej to siłą rzeczy nie może się zgadzać z tym że szanse na wygrana moga wynosić 80% i więcej procent.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
To co mówisz to totalne podstawy. Każdy o tym wie - tylko 90 % ludzi nie wie dlaczego. To logiczne co piszesz i temu forum to nie pomoże bo tu 80 % ludzi to tymczasowi traderzy którzy robią to co robi tłum (bez urazy dla nikogo) ale nie gadajmy o tym. Kwestia zrozumienia tego przychodzi po pewnym czasie i tu się z Tobą zgadzam w pełni.entropia pisze:Ale dlaczego miałbym Ci go dać za darmo? Proponuję małą mobilizację i przeczesanie internetu. Skuteczność na poziomie 80% jest stosunkowo łatwo osiągnąć. Później niestety zaczynają się schody. Wiesz na czym polega problem? Że taką skuteczność ma tylko garstka ludzi a cała reszta (generalizując 85-90%) po prostu błądzi. I będą błądzić dalej, bo wszyscy grają tak samo a oczekują, że wybiją się ponad tłum. Jak dla mnie - groteska. Od dłuższego czasu czytam to forum biernie i nie spotkałem tu jeszcze nikogo, kto by miał naprawdę pojęcie o rynku. (pewnie takie osoby czytają, dlatego chciałbym je z tego miejsca pozdrowić).Kusus pisze:Przedstaw mi system który gwarantuje ponad 50 % skuteczność transakcji na każdej parze walutowej, interwale, na wszystkim co ma podstawe czasu na osi X to idę do banku po kredyt, zadłużam się całą rodziną i przyniose Ci pieniądze na piechotę gdziekolwiek byś nie mieszkał.
Dlaczego, ja lubię się dowiadywać czegoś nowego - może masz rację, ale na razie tego jeszcze nie udowodniłeś.Kusus pisze:Dobra koniec dyskusji - też dawno temu myślałem podobnie. Teraz myślę inaczej.
Nie ma takich systemów mój drogi dlatego mi go nie dasz ;] Argumenty?:)
System X - zarabiasz ponieważ ma skuteczność < 50% - powiedzmy 45 % a Twoja sumaryczna skuteczność np. 68 % wynika z tego, że popełniasz 68 % - 50 % skuteczności systemu. To znaczy, że masz około 15 % błędnych decyzji które powodują u Ciebie zyski ;]
System X - Twój kolega zarabia i też ma 45 % ale jego psychika nie pozwala na podejmowanie decyzji, które będą dawać sumaryczną skuteczność na poziomie większym niż 50 %.
I chodzi tu o to że zawsze takich ludzi jest więcej niż 50 %.
A skuteczność systemów jest różna bo są zależne od wielu czynników matematyczno - psychologicznych czyli tzw. progu skuteczności (łatwości).
Konkludując - nie ma systemu który by w określonych warunkach był skuteczniejszy niż 50 % w każdym przypadku osobowości i w każdym czsookresie biorąc pod uwagę:
Oś X - jako zmienną ciągłą w czasie
Oś Y - jako zmienną ciągłą lub dyskretną w wartościach
Ostatnio zmieniony 28 paź 2013, 12:26 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyszedłeś wybawić lud ?entropia pisze: Od dłuższego czasu czytam to forum biernie i nie spotkałem tu jeszcze nikogo, kto by miał naprawdę pojęcie o rynku. .

Za dużo bierzecie do siebie i każdy z was chciałby żeby wyszło na jego, a żaden nie da sie przekonać i tak. Jeżeli ja mowie A , ktoś mówi B i oboje twierdzimy , ze mamy racje to najprościej chyba pokazać swoje statystyki i bedziecie mieli problem z głowy ??

ja też moge , bo sie nie wstydze !

kuskus najpierw piszesz , ze rynek jest totalnie losowy i skutecznosc pow 50% jest niemozliwa, a potem pojawia sie jakis anonim ktory cie ustawia, a ty zaraz zmieniasz zdanie po 5 minutach, ze wcale nie to miales na mysli, ze jednak jest to mozliwe tylko nie dla kazdego, albo albo, a moze nie jestes taki wyjatkowy i tez lapiesz sie do tlumu
)

wspomniany rzeźnik i ponownie ichimoku
ostrożnie z tym rzeźnikiem - wysoko poszedł!!!
ostrożnie z tym rzeźnikiem - wysoko poszedł!!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Myślę, że sporo ludków ślini się na szorta w UJ. Dlatego uważam, że może wyskoczyć do góry do 99.70 i dopiero spaść. Wykres z piątku..: https://www.tradingview.com/v/3uPqm1tF/
Sygnały daytrading + daily webinar + trade copy zobacz http://abgarfx.com | Twitter: @abgarman - można pytać o opinie o mnie | MyFXBook - konto sygnałowe: http://www.myfxbook.com/members/fxsigna ... nce/634307
0,50 pipsasureshot pisze:ok poddaje sie jesli chodzi o konkurs poetycki, dopadl mnie brak weny
lepiej pokaz tez od rauz spred na kiwi, bo jeszcze ktos spojrzy na rysunek i zacznie go trejdowac na m5...

sureshot pisze:kuskus najpierw piszesz , ze rynek jest totalnie losowy i skutecznosc pow 50% jest niemozliwa, a potem pojawia sie jakis anonim ktory cie ustawia, a ty zaraz zmieniasz zdanie po 5 minutach, ze wcale nie to miales na mysli, ze jednak jest to mozliwe tylko nie dla kazdego, albo albo, a moze nie jestes taki wyjatkowy i tez lapiesz sie do tlumu)
Nikt mnie nie ustawia i nie zmieniłem zdania.
Cały czas trzymam na swoim ;]
Cały czas twierdzę, że takowego nie ma i nie da się mieć powyżej 50 % a cała reszta to błędy o czym napisałem jakieś 20 postów wyżej.
To chyba logiczne, że skoro dany system ma 49 % skuteczności to nie znaczy że każdy kto nim gra będzie miał 49 % tylko jest to średnia ale sumarycznie więcej niż 50 % będzie tracić.