Dla tych co pracują full Time czyli PA D1
- Dareczekart
- Pasjonat
Re: Dla tych co pracują full Time czyli PA D1
GBPCHF - SHORT? tu jest moja analiza. 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hmmm
Jak wrzucic indyki do fxpro?Wrzucilem do folderu,ale nie wiem jak je uruchomic
Kurcze porownuje wykresy z bre i fxpro i roznica jest
Jak wrzucic indyki do fxpro?Wrzucilem do folderu,ale nie wiem jak je uruchomic

Kurcze porownuje wykresy z bre i fxpro i roznica jest

- Dareczekart
- Pasjonat
Jakie wskazniki ? jesli sfpm to taj jak pokazalem na filmie jesli inne to musisz je skopiowac do folderu experts - indicators i wylaczyc a nastepnie uruchomic fxpro
Co do czasu brok'a to moim zdaniem nie ma to znaczenia...
Jeżeli kierujemy się świecami (Pinem czy Engulfing to jak najbardziej NY czas), jednak jeżeli są tacy jak ja co świece te nie mają wielkiego znaczenia to olać czas NY. Ważna jest lokacja setupu, sam ASMO to mówił, wystarczy patrzeć w lewą stronę by wiedzieć, że wiele okazji się przegapiło z powodu braku formacji świecowej. Podobnie jak na akcjach nie widzę tam wielu pinów, po prostu widzę potencjalnie dobre miejsce i wchodzę, dodając kilka innych czynników (kanały, LT, S/R i inne) mam setup z niejako dużym poziomem trafności. Wiele osób z forum bierze piny, które nie są książkowe (np. Ciało nie zamyka się w ciele poprzedniej świecy) co świadczy, że nie ważne jaki ale JEST PIN
Biorę!!!
Porównuję Bre z FXPro bez przerwy i mam coraz to większą świadomość, że branie pozycji bez pinów czy engulfing jest równie skuteczne. Sam siedzę w Tym pierwszym (Real), głównie dla tego, że posiadam u nich również konto inwestycyjne.
Darku czekam na filmik...
Pozdrawiam.
Jeżeli kierujemy się świecami (Pinem czy Engulfing to jak najbardziej NY czas), jednak jeżeli są tacy jak ja co świece te nie mają wielkiego znaczenia to olać czas NY. Ważna jest lokacja setupu, sam ASMO to mówił, wystarczy patrzeć w lewą stronę by wiedzieć, że wiele okazji się przegapiło z powodu braku formacji świecowej. Podobnie jak na akcjach nie widzę tam wielu pinów, po prostu widzę potencjalnie dobre miejsce i wchodzę, dodając kilka innych czynników (kanały, LT, S/R i inne) mam setup z niejako dużym poziomem trafności. Wiele osób z forum bierze piny, które nie są książkowe (np. Ciało nie zamyka się w ciele poprzedniej świecy) co świadczy, że nie ważne jaki ale JEST PIN

Porównuję Bre z FXPro bez przerwy i mam coraz to większą świadomość, że branie pozycji bez pinów czy engulfing jest równie skuteczne. Sam siedzę w Tym pierwszym (Real), głównie dla tego, że posiadam u nich również konto inwestycyjne.
Darku czekam na filmik...
Pozdrawiam.
Wracam po latach przerwy....
- Dareczekart
- Pasjonat
Niewatpliwie sie zgadzam z Toba.....lokacja lokacja lokacja klucz do zarabiania kasy.
Technika Jarroo opiera sie czesciowo na zamknieciu swiec miesieczych, tyg, i dziennych. czyli poziomy HCR/LCS i co mamy u poszczegolnych brokerow?.... cena czasmi co do pip respektuje czas NY a czasmi Londyn... dlaczgo? Zalezy to chyba ktory facecik w krawaciku wcisnie enter- ten z Ameryki czy ten z Europy. he he
Tak na serio to cena porusza sie w tym samym zakresie cenowym i reaguje w tych samych miejscach niezaleznie od formacji swiecowych
Filmik robie we wtorek wieczorem.
Technika Jarroo opiera sie czesciowo na zamknieciu swiec miesieczych, tyg, i dziennych. czyli poziomy HCR/LCS i co mamy u poszczegolnych brokerow?.... cena czasmi co do pip respektuje czas NY a czasmi Londyn... dlaczgo? Zalezy to chyba ktory facecik w krawaciku wcisnie enter- ten z Ameryki czy ten z Europy. he he
Tak na serio to cena porusza sie w tym samym zakresie cenowym i reaguje w tych samych miejscach niezaleznie od formacji swiecowych

Filmik robie we wtorek wieczorem.

- Dareczekart
- Pasjonat
Ja mam 40Piter80 pisze:33![]()
Jak sie dorobie to tez marzy mi sie domek z kamienia w jakiejs malem miejscowosci![]()
dosc marzen![]()
rozwazam L na usdjpy i S na gbpchf

- Dareczekart
- Pasjonat
GBPSEK zamkniety na SL prawie na BE z malutkim zyskiem
AUDUSD - wciaz otwarte + 122pip
AUDUSD - wciaz otwarte + 122pip
- Dareczekart
- Pasjonat
Obiecany filmik.
Filmik dla poczatkujacych. Pinbar czasami plapka. http://www.youtube.com/watch?v=W3Wtw-93 ... e=youtu.be
Pozdrowionka Darek
Filmik dla poczatkujacych. Pinbar czasami plapka. http://www.youtube.com/watch?v=W3Wtw-93 ... e=youtu.be
Pozdrowionka Darek
Co myslisz o L na nzdusd?
chyba dobrze to wyglada.
L na usdjpy sie oplacil
dzieki za linki i filmiki
chyba dobrze to wyglada.
L na usdjpy sie oplacil

dzieki za linki i filmiki

- Dareczekart
- Pasjonat
Gratulacje
usdjpy - ja go nie bralem ale nie szkodzi rynek po prostu robi swoje.
jam mam oczekujace zlecenie sell na nzdusd.
Jednak zastanawiam sie nad anulowaniem. long jeest ok. uwarzej tylko na ten poziom co mam zlecenie sell
Filmik chyba nie nie byl zbyt udany... jedna osoba zaznaczyla ze fajne. To chyba strata czasu.. temat jest rozlegly jak morze a ludzie sa na roznych poziomach wiedzy. Wiec.... to raczej bedzie pierwszy i ostatni.
Pozdrowionka Darek.
Jak masz jakies pytania ....

jam mam oczekujace zlecenie sell na nzdusd.
Jednak zastanawiam sie nad anulowaniem. long jeest ok. uwarzej tylko na ten poziom co mam zlecenie sell
Filmik chyba nie nie byl zbyt udany... jedna osoba zaznaczyla ze fajne. To chyba strata czasu.. temat jest rozlegly jak morze a ludzie sa na roznych poziomach wiedzy. Wiec.... to raczej bedzie pierwszy i ostatni.
Pozdrowionka Darek.
Jak masz jakies pytania ....