Konstruktywna krytyka mile widziana

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Konstruktywna krytyka mile widziana

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Witam wszystkich serdecznie,

Chciałbym zaprezentować testową wersję serwisu nad którym pracuje od pewnego czasu. Serwis znajduje się pod adresem: http://dev.forex-setup.com/

W chwili obecne serwis skończony jest od strony programistycznej - brakuje jednak grafiki i tekstu, ale proszę się tym nie zniechęcać. Głównymi cechami serwisu są:

1. Uzytkownicy mają możliwość publikacji i "prowadzenia" swoich setup'ów (price action) za które mogą pobierać opłaty.

2. Użytkownicy mają mozliwość wykupienia subskrypcji w ramach której otrzymują prywatnego trenera forex.

Serwis udostępnia dużo więcej funkcji, dlatego zachęcam do założenia konta (http://dev.forex-setup.com/register/agreement) i zapoznania się z pełną funkcjonalonścią serwisu.

Serwis może okazać się przydatny dla osób, które grają metodą Price Action (http://forex-nawigator.biz/forum/naked- ... t7917.html), a które uważają, że ich setup są warte kilka dolarów. Serwis może okazać się również przydatny dla osób, które szukają indywidualnej pomocy w handlu forex. Zaprasza do zakładania kont. Wszelki pytania i uwagi proszę zadawać w tym wątku.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Re: Konstruktywna krytyka mile widziana

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Za dobry setup najlepiej zapłaci rynek
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

strona wizualnie OK
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Krytyka powiadasz ...
- wsio jest po ichnemu, ale przy rejestracji przycisk dla wybrania awatara opisany jest po polsku
- zamiast bannera na stronie głównej u mnie jest puste miejsce (nie wiem czy tak ma być ?)
- jak się zalogowałem to wylądowałem w liście artykułów. Ale jak tam wrócić jeśli kliknie się cokolwiek w menu ? "Services" prowadzi do pustej strony. Pozostaje się tylko ratować przyciskiem wstecz przeglądarki.
- jak dla mnie w poszczególnych wpisach brakuje rzeczy podstawowej: wykresu (to pewnie będzie jako grafika dołączane?)
- poklikałem i takie mam cudo:

Kod: Zaznacz cały

A Database Error Occurred
Error Number: 1052
Column 'setup_id' in where clause is ambiguous
SELECT COUNT(*) AS `numrows` FROM (`dtblArticles` a) LEFT JOIN `dtblUsers` u ON `u`.`user_id` = `a`.`user_id` LEFT JOIN `stblUser_Types` ut ON `u`.`user_type_id` = `ut`.`user_type_id` LEFT JOIN `dtblUsers` eu ON `eu`.`user_id` = `a`.`edit_user_id` LEFT JOIN `stblUser_Types` eut ON `eu`.`user_type_id` = `eut`.`user_type_id` JOIN `stblCategories` c ON `c`.`category_id` = `a`.`category_id` LEFT JOIN `dtblSetup_Properties` sp ON `sp`.`article_id` = `a`.`article_id` LEFT JOIN `dtblUpdate_Properties` up ON `up`.`article_id` = `a`.`article_id` LEFT JOIN `dtblUpdate_Properties` nup ON `nup`.`article_id` > `a`.`article_id` AND nup.setup_id = IFNULL(up.setup_id, a.article_id) LEFT JOIN `dtblArticles` ua ON `ua`.`article_id` = `up`.`setup_id` LEFT JOIN `dtblArticle_Marks` am ON `a`.`article_id` = `am`.`article_id` AND am.user_id = 267 LEFT JOIN `dtblSetup_Properties` usp ON `usp`.`article_id` = `up`.`setup_id` LEFT JOIN `dtblNotification_Setup` ns ON `ns`.`article_id` = `a`.`article_id` and ns.user_id = 267 LEFT JOIN `dtblArticleReview` ar ON `ar`.`article_id` = `a`.`article_id` LEFT JOIN `dtblUsers` ru ON `ru`.`user_id` = `ar`.`author` LEFT JOIN `dtblUserFavorites` uf ON `uf`.`article_id`=`a`.`article_id` AND uf.user_id=267 WHERE `c`.`name` = 'setup' AND `sp`.`currency_pair` = 'EURUSD' AND IFNULL(setup_id,0) = 0 AND `a`.`saved` = 0
Filename: /mnt/vol1/home/wwf/forex/models/articles.php
Line Number: 84
Ten sql jest z jakiegoś ORM'a czy wpisywałeś go ręcznie ? Bo ilość joinów jest zatrważająca i na moje oko sporo tu uprościć można.

- nie bardzo czaję idę co ma być w sekcji admin (wpisy admina ? może to chodzi o wspomnianego gdzieś mentora ?) a co w users - zawartość niby taka sama ....
- przy upgrade konta (albo gdzieś) dobrze byłoby opisać co ten upgrade daje i co dostajemy.

Ogólnie szkielet jest - ale jeszcze pracy sporo ...
Żeby to miało sens powinieneś dorobić jakiś plugin do mt4 czy innych platform umożliwiający szybką publikację wpisu z poziomu wykresu na platformie. Oczywiście ze automagicznie dołączonym zrzutem tegoż wykresu.
Green
Obrazek
Obrazek

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Green7 - dzięki za zainteresowanie i Twoje uwagi.

- Jeśli chodzi o przycisk do wybierania avatara, to jest to standardowy przycisk do wybierania pliku tak więc jest on po polsku ponieważ język, którego używaż jest polski. Dla systemu anglojęzycznego ten przycisk będzie po angielsku.

- Zgadza się - banner nie jest jeszcze skończony.

- Sposób jak wrócić do listy artykułów znajduje się w załączniku.

- Oczywiście wykresów jeszcze nie ma - będą one dodawane przez użytkowników podczas dodawania setup'ów.

- Jeśli chodzi o błąd SQL który podałeś - czy mogę Cię prosić o opis w jaki sposób go wygenerowałeś?

- Serwis nie jest oparty o żadnego ORM'a - był pisany "from scratch" - jednak dzięki temu ma unikalną funkcjonalność.

- Sekcja administratorów jest taka sama jak sekcja uzytkowników, jednak w sekcji administratorów publikować mogą tylko Administratorzy - będą to specjaliści forex, którzy będą słuzyli pomocą innym użytkownikom,

- Po upgradzie konta otrzymuje się indywidualnego trenera forex dostępnego 5 dni w tygodniu jak również bezpłatny dostęp do sekcji administratorów - czyli dostęp do profesjonalnych setup'ów.

Zgadzam się z Tobą - jest jeszcze dużo pracy do zrobienia - jednak są to szczegóły. Tak jak napisałeś, szkielet już jest i serwis posiada funkcjonalność z którą jeszcze się nie spotkałem.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Co do błędu to kliknęłem jakieś dowolne filtrowanie po prawej u dołu.

Co do sekcji administratorzy - nazwa kojarzy się bardziej z administracją serwisu, pomyśl nad jakąś sensowniejszą nazwą.

Co do nawigacji to nadal obstaję przy tym, że jest ciężko załapać. Jak loguję się do serwisu to pojawia się jakaś (nie ważne jaka) strona. Naturalnym jest że do tej strony powinno dać się wrócić - skoro główne menu jest u góry to intuicyjne tam, zwykle po prawej szukam możliwości powrotu do strony "domowej".
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ