mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: reptile »

http://forex-nawigator.biz/forum/rankin ... ml#p620122
Robiłem test na W7 i xp .. i teraz przy zmianie tpl znika ten BSO (nie wiem co się stało wtedy), ale wciąz jest tak, że właczam mt4 a na żadnym z okien się nie pojawia dopiero jak na nowym lub kolejnym oknie dodam BSO EA (problem ticków na start?).
Co do mrygania, to chyba rozumiem problem. Jak okna w terminalu są zmaksymalizowane, trzeba zminimalizowac i zmienić im pozycję (wtedy można to zaobserwować na wiekszym ekranie ). Formalnie mt4 tak rozpatruje ten handler przed uznaniem po przełaczeniu maksymalizacji i wtrakcie zmiany instrumentu. Jak się domyślam BSO pobiera namiary i nim się przsunie do właściwego miejsca to rysuje się na starym miejscu. Dodatkowo mt4 ma bug skalowania w maksymalizacji, co powoduje fixowanie sl,tp etc i przekazanie złych zmiennych. Stad efekt cudów przy zmianie tf zwłaszcza przy dużej ilości zleceń.
Odpowiedź jest chyba prosta.. BSO taktowany jet tickami? Zmień skalę po prawej w trakcie istnienia zlecen.. jeśli tickow nie ma linie wiszą na starym miejscu. Jeśli nie ma nowych w trakcie jak kilka razy zmienie tf, to BSO tak jakby nie wiedział gdzie te linie mają być (źle przypisał skalę?). Dodatkowo niektóre instrumenty mają mniej ticków live (akcje) - to może też warto zbadać. Problem dotyczy skali pionowej, przy kombinacjach z rozrzutem lewo prawo nic się nie dzieje. Zobacz USDMXN, XAU spread duzy cyfer dużo. Układ ala mt4 z napisami nad cyframi byłby stosowniejszy. Często robie tak, że mam okno i do niego z market przsuwam symbol, wtedy jak są jakieś zlecenia to one od razu nie znikają.. dopiero chyba jak ticki. Sterowanie skalą pionową ma też miejsce przy zoom +/- lub ostrym przy pomocy myszki na skali czasu, jednak na m1 dzieje sie to samoczynnie przy spajkach itd.. efekt wiadomy. Jeśli masz panoramiczny monitor, mozliwe że tego nie zaobserwujesz i wtedy mt4 musi być rozmiarów 4:3 by silniej odczuć zmianę skali .
Pewnie nagranie byłoby lepsze, ale nie mam czasu się w to bawić.
Mam swoje rozwiązania - BSO mi zbyteczne, jednak skoro jest.. i zapycha folder tym badziewiem..
Z racji, że broker ma szansę, to postaram się tu kiedyś jeszcze coś nabazgrolić jak tylko będe miał czas.

Jeśli BRE przygotuje jakiś loger ichniejszego DOM pod MQL z ich .dll to może uda się pokazać "problem płynności" i egzekucji przy dużej ilości pozycji i małej z większym lotem na wejściu. Sądzę, że to jakiś problem z preparowaniem marginów.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

właczam mt4 a na żadnym z okien się nie pojawia dopiero jak na nowym lub kolejnym oknie dodam BSO EA (problem ticków na start?).
To EA więc jak normalne EA zaczyna reagować dopiero po pierwszym ticku. Podobnie jest z sytuacją kiedy zmieniamy interwał na wykresie i od razu chcemy używać BSO. Niestety trzeba poczekać na pierwszy tick żeby doszło do realizacji akcji. Taki już urok MT4.

Pozostała część wiadomości także raczej odnosi się do ograniczeń i budowy MT4 niż samego BSO. Niestety brokerzy mają ograniczone możliwości konfiguracji/ingerencji w platformę i trzeba iść na pewne kompromisy.
Jeśli BRE przygotuje jakiś loger ichniejszego DOM pod MQL z ich .dll to może uda się pokazać "problem płynności" i egzekucji przy dużej ilości pozycji i małej z większym lotem na wejściu. Sądzę, że to jakiś problem z preparowaniem marginów.
Jeśli dokładnie napiszesz mi jak to widzisz i na czym polega problem (bo dalej nie wiem) to będzie łatwiej o to wnioskować ;). Wiem, że w BRE są traderzy, którzy grają pozycjami większymi niż 5 lotów i o skargach z ich strony nie słyszałem. Nie mówię, że musi być wszystko idealnie ale "problem z płynnością" jest nam nieznany.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

raposo pisze:To EA więc jak normalne EA zaczyna reagować dopiero po pierwszym ticku. Podobnie jest z sytuacją kiedy zmieniamy interwał na wykresie i od razu chcemy używać BSO. Niestety trzeba poczekać na pierwszy tick żeby doszło do realizacji akcji. Taki już urok MT4.
Trochę to mt4 znam.. ale u mnie BSO nie startuje w ogóle, acz dłużej niz 30 min nie czekałem.. logiki to nie ma. Nie wiem czemu tak się dziej. Może to coś z .net ? Acz mam wszystkie pakiety.

Nie ma żadnych kompromisów wg mnie.. broki też sobie dawają wciskać byle szajs, a płacimy za to my.. bo ich opinia wtedy nie wiela ma tylko MQ..

Nie chciało mi się dobierać na siłe do tego DOM, o ile to ma jakieś znaczenie nawet. Chodzi o prostą rzecz aby był do tego dostęp z poziomu mql4.. zwykłe include. Zlecenia w trakcie "płynnego ruchu" - nie koniecznie newsów po prostu nie wchodzą i jest klikanie na siłe a samo mt4 zostaje zmulone. Np. Jest taki moment gdy rynek jakby chciał odsapnąć, ceny stoją.. DOM niby pokazuje.. chcesz wejść i nagle niby że nie ma połączenia z serwerem.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

reptile pisze: Trochę to mt4 znam.. ale u mnie BSO nie startuje w ogóle, acz dłużej niz 30 min nie czekałem.. logiki to nie ma. Nie wiem czemu tak się dziej. Może to coś z .net ? Acz mam wszystkie pakiety.
Szczrze to nie wiem. Mam włączone BSO cały czas i zawsze normalnie startuje. Czy przełączam szablony, profile czy też resetuje MT4.
reptile pisze: Nie chciało mi się dobierać na siłe do tego DOM, o ile to ma jakieś znaczenie nawet. Chodzi o prostą rzecz aby był do tego dostęp z poziomu mql4.. zwykłe include. Zlecenia w trakcie "płynnego ruchu" - nie koniecznie newsów po prostu nie wchodzą i jest klikanie na siłe a samo mt4 zostaje zmulone. Np. Jest taki moment gdy rynek jakby chciał odsapnąć, ceny stoją.. DOM niby pokazuje.. chcesz wejść i nagle niby że nie ma połączenia z serwerem.
Ok, jutro podpytam co da się zrobić. To 'zmulenie' występuje w przypadku otwierania zleceń przez BSO czy też normalnie przez MT4? Sam się z czymś takim nie spotkałem ale zobaczymy co na to BRE.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Po prostu włączam mt4 i BSO nie ma - wesoła buśka na wykresie jest. :D
BSO nie używam, przez mt4. Ja spotkałem się kilka razy u innego brokera, z czasem efekt zniknął. Ja tak szczelam, że to kwestia pluginu/mostka przy większym obciązeniu (mam nadzieje).. a nie premedytacja :lol:
Wiem, że ciężko się bada takie sprawy, ale nie mam też zaufania do brokerów.. z wiadomych przyczyn. Ale skoro dają DOM i on ma sens.. to albo obnażony zostałby jego sens, albo konfiguracja na serwerze.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

reptile pisze:Po prostu włączam mt4 i BSO nie ma - wesoła buśka na wykresie jest.
Są dwie wersje MT4 :) z BSO i bez :)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

cytrynek pisze:
reptile pisze:Po prostu włączam mt4 i BSO nie ma - wesoła buśka na wykresie jest.
Są dwie wersje MT4 :) z BSO i bez :)
Potwierdzam, polecam napisać do BRE, żeby wysłali linka do najnowszej wersji MT4 z BSO i proszę sobie reinstalować.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

To może odnośnie kwestii, które zostały wczoraj poruszone...

Bugi BSO - jeśli jakieś znajdziesz to możesz je przesłać do mnie lub bezpośrednio do supportu BRE, gdzie opiszesz dokładnie co się dzieje + screen/video + dane sprzętowe w tym wersja OS (np. to z miganiem). Wtedy łatwiej będzie taki błąd wywołać, zdiagnozować i naprawić. Większość została już jednak omówiona.

Odnośnie DOM. Razem z BSO instalowana jest biblioteka z dostępem do DOM z poziomu MQLa więc okazuje się, że to czego wymagasz masz pod ręką od dawna ;). Instrukcja tutaj: http://breforex.pl/df/Materials/Download?Id=70

Co do zamuleń serwera w realizacji zleceń przy większych pozycjach... Jeśli odczułeś lub odczujesz takie zjawiska to najlepiej skontaktować się z supportem i przedstawić ku temu odpowiednie logi z konta rzeczywistego, gdzie będą widoczne realne transakcje i problemy z nimi. Tu również przyda się szerszy opis, czyli jakiego sprzętu i OS używasz, jak obciążone jest MT4 itd. itp.
Mogę tylko powiedzieć, że zarówno nam, jak i BRE, nikt nie skarżył się na tego typu problemy, mimo, że są klienci, którzy grają o wiele większymi pozycjami. Zatem możesz podesłać swoje logi do supportu, o ile coś takiego z nich wynika, a temat dokładnie zostanie zbadany.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Pojawiła się aktualizacja BSO umożliwiająca między innymi archiwizację wiadomości.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

uważajcie na rysowane świeczki,
próbowałem ręcznie przerysować kanał który na audusd dał mi wczoraj górkę do innej instalacji mt4 (na tym samym PC)
ponieważ efekt oczekiwany był znacząco inny przyjrzałem się świeczkom

instalacja nowa z nową historią ma inne świeczki weekly niż stara instalacja
w zasadzie te nowe weekly to weekly są tylko z nazwy
być może na innych parach jest to samo więc kopiowanie historii świeczek wskazane przy nowej instalacji - nie tylko profile, indicators itp

w załączeniu rysunki starej i nowej historii
(sprawdzane na 2 komputerach więc nie przypadek)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ