DayTrading: Środa 23.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 paź 2013, 00:00

Wzrost
16
36%
Bez zmian
5
11%
Spadek
23
52%

Liczba głosów: 44

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 23.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZielonaMgielka pisze:
Kusus pisze: Wlasnie to jest zastanawiajace :) Masz w glowie tylko shorty i prognozujesz je juz od 1500 dobierajac do chwile pozycje ;] Jesli tak potrafiasz zarabiac to chwala Ci za to.
Pamietam ze nowy bral shorty po 1600 na poczatku Maja a pozniej cichosza. Rozumiem ze ostateczny bilans pozycji moze wychodzic na plus i za to duze kudos ale twierdzenie ze kazda pozycja zarabia jest tu conajmniej nie powazne....

Wystarczy swoja wizje ubrac w SL/ENTRY i TP i jest duzo przejrzysciej :)

Nie pije do Ciebie Nowy tylko kwestionuje taka apokaliptyczna wizje spadkow.
przeciez nie pisze ze kazda nie raz pisalem ze mnie SL wybilo jak ostatnio na DAx wiec prosze nie przeklamywac ze wszystkie wejscia sa trafne nie raz za wczenie sie lapalo i wybijalo

tutaj wizja byla grana pod to a co sie stalo pozniej nastepne bylo tez pod eufori FEDu S lapane ze oddadza wszystko z nawiazka....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Kusus pisze:Edek juz 3 raz wali w opór 1.379. Ktoś tu ewidentnie leci w ch*ja bo normalnie powinna być już cofka i pika w dół po takim braku akceptacji a oni się bawią konsolą 10 pipek - coś tu jest ostro spierdolone i ktoś ewidentnie trzyma na tym swoje brudne łapsko.
....a moze uklepuja poziom do wybicia. Im wiecej razy cena sie od niego odbija tym wiecej buy stopow sie nad nim gromadzi.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

jak widzicie możliwość realizacji podwójnego dna na u/j ?

-- Dodano: śr 23-10-2013, 17:35 --
ZielonaMgielka pisze:....a moze uklepuja poziom do wybicia. Im wiecej razy cena sie od niego odbija tym wiecej buy stopow sie nad nim gromadzi.
nad tym poziomem musi być dużo S, obserwowałem w nocy to szli równo z g/u jak doszli do szczytów to e/u stanął w miejscu a tiker napierdzielał jak dziki góra dół góra dół o 0,1p
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Ciapul pisze:jak widzicie możliwość realizacji podwójnego dna na u/j ?

-- Dodano: śr 23-10-2013, 17:35 --
ZielonaMgielka pisze:....a moze uklepuja poziom do wybicia. Im wiecej razy cena sie od niego odbija tym wiecej buy stopow sie nad nim gromadzi.
nad tym poziomem musi być dużo S, obserwowałem w nocy to szli równo z g/u jak doszli do szczytów to e/u stanął w miejscu a tiker napierdzielał jak dziki góra dół góra dół o 0,1p
Bardzo mozliwe. Moze byc to takze zwiazane ze zleceniami broniacymi opcji @ 1.38. Jesli po przebiciu i penetracji poziomu 1.38 cena z impetem wroci pod poziom to moze byc tak "pare" pipek do zgarniecia :)

...wlasnie poczytalem i widze ze dosyc spore opcje stoja na 1.38 wiec to pewnie zlecenia obronne.
Bardzo rzadko cena nie penetruje barier w takich przypadkach wiec warto szukac jeszcze longow do conajmniej 1.38.

lukadz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukadz »

cos nie tak z tym eur/usd juz od kilkunastu dni wszyscy glosza ze zacznie spadac a tutaj troche sie cofa a nastepnie wybija nowe maksima.dzisiaj wyglada to podobnie.cofnelo sie 30 pipsow i znowu powrot do szczytu.za to kabel ladnie sie zachowal

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

proponuje spojrzec na dzienny na edku... az sie prosi o podjazd dzis jeszcze 30-50 pipek i powrót żeby cien dorobic :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

lukadz pisze:cos nie tak z tym eur/usd juz od kilkunastu dni wszyscy glosza ze zacznie spadac a tutaj troche sie cofa a nastepnie wybija nowe maksima.dzisiaj wyglada to podobnie.cofnelo sie 30 pipsow i znowu powrot do szczytu.za to kabel ladnie sie zachowal
przecież to normalne jak inni mówia,że będzie spadać to trzeba kupować :d
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Coś się szykuje :?:

Karen Hudes. O tajnej elicie, załamaniu gospodarczym i długu w USA
http://www.youtube.com/watch?v=Usqi4IzWiWA
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

lukadz pisze:cos nie tak z tym eur/usd juz od kilkunastu dni wszyscy glosza ze zacznie spadac a tutaj troche sie cofa a nastepnie wybija nowe maksima.dzisiaj wyglada to podobnie.cofnelo sie 30 pipsow i znowu powrot do szczytu.za to kabel ladnie sie zachowal
Nie wiem kto to wszyscy , ale sie nie zgodze , bardzo mi pasuje to co sie dzieje i według informacji które ja słucham i czytam dzieje sie według przewidywań :564:

ale chyba o to własnie chodzi , żeby wiekszość zrzucała sie dla mniejszości :D

<°)))))>< pisze: przecież to normalne jak inni mówia,że będzie spadać to trzeba kupować :d
otóż to :D

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

cugan pisze:Coś się szykuje :?:

Karen Hudes. O tajnej elicie, załamaniu gospodarczym i długu w USA
http://www.youtube.com/watch?v=Usqi4IzWiWA
W sam raz na artykul do WP :p

-- Dodano: 23 paź 2013, 18:00 --
krinvest pisze:
Nie wiem kto to wszyscy , ale sie nie zgodze , bardzo mi pasuje to co sie dzieje i według informacji które ja słucham i czytam dzieje sie według przewidywań :564:

ale chyba o to własnie chodzi , żeby wiekszość zrzucała sie dla mniejszości :D

<°)))))>< pisze: przecież to normalne jak inni mówia,że będzie spadać to trzeba kupować :d
otóż to :D
QE3, golebia Yellen, problemy z przeglosowaniem budzetu, bardzo slabe odczyty NFP... Najlepsze warunki do kupowania USD (sarkazm) :564:

Nikt o zdrowych zmyslach nie bedzie powiekszal udzialu tej waluty w portfolio kiedy oczekiwania spotykaja sie ze sciana nowych problemow.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2013, 18:02 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany