opcje na indeksy?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
buntownik
Gaduła
Gaduła

opcje na indeksy?

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

Witam wszystkich mam problem ze znalezieniem brokera lub banku z jakims racjonalnym depozytem na opcje na indeksy od razu zaznaczam nie binarne, wiem teraz na piszecie ze poszukaj w google ale juz tu zrobilem i jest masakra wrecz jedynie to saxo jest taki wiarygodny ale depo u niego to 10000 usd nie na moja kieszen pomozcie?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: opcje na indeksy?

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Sprawdź IGindex
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

buntownik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

dzieki

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Aby to miało sens to nie może być broker który jest market makerem dla tego rynku. Bezpośrednio na giełdzie powinieneś lokować swoje transakcje i wtedy opłaca się albo Saxo ( ten jest drogi pod kątem prowizji, ale masz dostęp do wielu rynków ) albo taki np Interactive Brokers. Zawierając transakcje na giełdzie masz pewność co do wyceny opcji że będzie rzetelna. Jeżeli chodzi o ilość to nie ma takiej wartości praktycznie której nie mógłbyś tam zrealizowac.

Brokerzy ze Stanów którzy umożliwiają handel na opcjach i się tym specjalizują czasami nie otwierają kont dla Polaków. Nie wiem czym to jest spowodowane. Ja taką odmowe dostałem u kogoś bardziej znanego w US - nie pamiętam kto to już był.

http://www.optionsxpress.com/
http://www.optionmonster.com/

Wtedy wartość 1pkt na SP500 to przykładowo 100USD a dla takiego Stoxx50 to 10USD.

Saxo ma łatwiejszą w obsłudze platformę.
fx-forum

ODPOWIEDZ