Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
witam,
czy jest jakiś wskaźnik (jakaś modyfikacja z parabolic sar) który będzie pokazywał te kropki z wyższego interwału czasowego, np. wykres mam ustawiony na 15min a kropki z 30min,
czy jest jakiś wskaźnik (jakaś modyfikacja z parabolic sar) który będzie pokazywał te kropki z wyższego interwału czasowego, np. wykres mam ustawiony na 15min a kropki z 30min,
"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"
-
- Bywalec
Witam,
Poszukuje wskaźnika, który umożliwi mi na wykresie podgląd RSI z innego TF, czyli np. na wykresie M1 chciałbym widzieć RSI z M5 (wystarczy sama wartość, może być bez wykresu RSI). Z góry dziękuje za pomoc.
Poszukuje wskaźnika, który umożliwi mi na wykresie podgląd RSI z innego TF, czyli np. na wykresie M1 chciałbym widzieć RSI z M5 (wystarczy sama wartość, może być bez wykresu RSI). Z góry dziękuje za pomoc.
Bossa ma coś takiego tzn. RSI też tam jest z różnych TF :
http://bossafx.pl/fx/narzedzia/wskazniki/multi/
http://bossafx.pl/fx/narzedzia/wskazniki/multi/
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
Hej Wszystkim.
poszukuję czegoś na kształt volatility stop, ale żeby po dotarciu do liny volalitity stop, transakcja się z automatu zamknęła.
chodzi o takie połączenie volatility stop z trailing stop.
coś,ktoś ma jakiś pomysł??
z góry THX za pomoc!
pozdrawiam
kruczek
poszukuję czegoś na kształt volatility stop, ale żeby po dotarciu do liny volalitity stop, transakcja się z automatu zamknęła.
chodzi o takie połączenie volatility stop z trailing stop.
coś,ktoś ma jakiś pomysł??
z góry THX za pomoc!
pozdrawiam
kruczek
bzium®
Szukałem trochę i myślę , że podobne założenia jako SL ma wskaźnik Super Trend.
po głowie chodzi mi takie EA z tym wskaźnikiem i RB .... jak mi żona pozwoli to coś "skrobnę" dzisiaj
po głowie chodzi mi takie EA z tym wskaźnikiem i RB .... jak mi żona pozwoli to coś "skrobnę" dzisiaj

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
Spotkał się ktoś może ze skryptem , typu "hedge all positions" ? - chodzi mi, żeby otworzył automatycznie pozycje przeciwstawne do wszystkich pozycji otwartych na rachunku ?
pozdrawiam
pozdrawiam
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
Witam,
Potrzebuje wskaźnik który pokazuje na wykresie miejsce gdzie wyzeruje depozyt w przypadku ruchu ceny w złym kierunku
gra na jednej pozycji
Chodzi mi o zależność zawartych pozycji w lotach wobec kapitału całkowitego (equity) minus margines
albo działającego na podobnych składowych
Chce by wskaźnik zaznaczał w jakiś sposób limit na wykresie
Dziękuję
Potrzebuje wskaźnik który pokazuje na wykresie miejsce gdzie wyzeruje depozyt w przypadku ruchu ceny w złym kierunku
gra na jednej pozycji
Chodzi mi o zależność zawartych pozycji w lotach wobec kapitału całkowitego (equity) minus margines
albo działającego na podobnych składowych
Chce by wskaźnik zaznaczał w jakiś sposób limit na wykresie
Dziękuję
Witam,
Stoch Crossing + zwykły Stochastic + MA x3 + RSI aby potwierdzić wejścia/wyjścia. Można to jeszcze jakoś usprawnić?
W załączniku template i wskaźniki.
Pozdrawiam
Stoch Crossing + zwykły Stochastic + MA x3 + RSI aby potwierdzić wejścia/wyjścia. Można to jeszcze jakoś usprawnić?
W załączniku template i wskaźniki.
Pozdrawiam
Witam
Może ktoś wie co to za indicator pokazano w tym filmiku?
http://www.youtube.com/watch?v=L38xLvnw ... detailpage
Może ktoś wie co to za indicator pokazano w tym filmiku?
http://www.youtube.com/watch?v=L38xLvnw ... detailpage
marek8 pisze:Spotkał się ktoś może ze skryptem , typu "hedge all positions" ? - chodzi mi, żeby otworzył automatycznie pozycje przeciwstawne do wszystkich pozycji otwartych na rachunku ?
pozdrawiam
Wlasnie dzis znalazlem chyba cos takiego ale nie testowałem, spojrz tu na post nr 8 http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=366797
-- Dodano: 09 lis 2013, 16:32 --
A zna ktos indyk ktory dziala jak ten iexposure - wyswielta info o wszystkich tradeach ale tak zeby pokazywal ile pipsow i gotowki jest na + lub - od ustawionych stop losow ?
Iexposure pokazuje iosc pipsów i gotowki od ceny otwarica do aktualnej ceny a chcialbym aby posiadal 2 dodatkowe kolumny gdzie bylyby wskazania pipsow i gotowki od ceny otwarcia do TP i SL
jest pipnie