DayTrading: Piątek 18.10.2013
Re: DayTrading: Piątek 18.10.2013
uważaj bo wyjdzie ze ograniczą QE bo nic nie daje a to jeszcze bardziej osłabi dolara, bo usia nadal w recesji i nadal nie potrafią sobie z nia poradzić, jak na moje konsola 1,3 do 1,4
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
KIWI ZYGAZK na M5 czyli test 8500
KANGARU test okolic 665
teraz walka na 38 fibo
MA200 na D1 tez opor stawic powinna ale t odopiero na 9759
KANGARU test okolic 665
teraz walka na 38 fibo
MA200 na D1 tez opor stawic powinna ale t odopiero na 9759
Marek... Zastanów się. Przerabiałem to w 2011 tutaj, gdzie zaznaczony niebieski prostokąt. Ładowałem S-ki co 50 pipsów od 1.35 do 1.39. Przy 1,4230 strzeliło mi depo. (15 pipsów poniżej szczytu).Marek. pisze:takiej samej wielkościwrongWay pisze:a kolejne s zwiększa , czy są takiej samej wielkości ?Marek. pisze:Wiem że idę wbrew trendowi na Edku, też co 50 -60 pipsów dobieram s-ki i liczę na wodospad, ale oczywiście ta dość ryzykowna strategia może Mi się nie opłacić, lecz mam przeczucie że tak będzie.
Naukę, która nie poszła w las okupiłem ciężką kasą

Raz ci się może udać, ale taki nawyk wywali Ci całe depo... Grając tak na dłuższą metę nie zarobisz. Trend jest trendem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wyłącz myślenie...
wroc na D1 fibo 38 na 9691 mi wychodzi
-- Dodano: pt 18-10-2013, 10:49 --
EUR USD jak widac GODLMANY wysztk orobi by dobic do 13700
-- Dodano: pt 18-10-2013, 10:49 --
EUR USD jak widac GODLMANY wysztk orobi by dobic do 13700
edek,
dzisiaj ostatni impuls ma taką samą wysokość, co fala 1
dzisiaj ostatni impuls ma taką samą wysokość, co fala 1
a czemu maja nie podjechac i nie przebić, uzasadnijNowy123 pisze:KIWI zobaczymy czy podjada do 8500
m 15
1.37 w natarciu. Pytanie czy i o ile go przebiją. a potem lecimy chociaż te 70 pipów w dół
kabel 15m
I tu wychodzi cała słabość, dotycząca nie chęci do realizacji strat...
a tradera powinna charakteryzować zmienność/chęc adaptacji do nowych sytuacji/zmian trendu i radzenia sobie z tym
zamiast pozamykać te eSy to lepiej się z nimi kisić, a one rosną i rosną
co daje ten hedź? ok, dobry jest na krótką metę (100pipsów) ale trać tak 400 i tak zamiast zamknąć ze stratą tych 100 pipsów to zamykasz ze stratą 400, i co daje ten hedz?
1. jak weszdłeś takim samym lotem to nic, bo i tak wyszedłeś na zero,
2. jak wszedłeś dwa razy większym to sam sobie zaprzeczasz, bo wchodzisz dwa razy większym lotem w kierunek nie zgodny z twoją analizą i oczekiwaniami, do tego obkupione to jest złamaniem zasad mm (no chyba ze pierwsza pozycja, ta stratna była 3 razy mniejsza od zakładanej)
pisze to z autopsji, bo kiedyś też tak hedzowałem, i nie radziłem sobie z tym
jest jeszcze trzecia opcja
3. zamknąć szybką tę Eskę, a otworzyć 3 razy większe L (pod warunkiem ze pierwsza es byłą 3 razy mniejsza od zakładanej)
i podumowując,
opcja nr.1 jesteś na zero
opcja nr.2 w sumie zagrałeś swom maxem (3 lotami) ale zarobił tylko jeden,
teraz warto zadać dwa pytania
kiedy by był największy zysk?
odpowiedź;
opcja nr.3 3 loty zarobiły
kiedy było najmniejszy ryzyko?
odpowiedźi niehc udzielą hedzujący
opcja nr.3
a tradera powinna charakteryzować zmienność/chęc adaptacji do nowych sytuacji/zmian trendu i radzenia sobie z tym
zamiast pozamykać te eSy to lepiej się z nimi kisić, a one rosną i rosną
co daje ten hedź? ok, dobry jest na krótką metę (100pipsów) ale trać tak 400 i tak zamiast zamknąć ze stratą tych 100 pipsów to zamykasz ze stratą 400, i co daje ten hedz?
1. jak weszdłeś takim samym lotem to nic, bo i tak wyszedłeś na zero,
2. jak wszedłeś dwa razy większym to sam sobie zaprzeczasz, bo wchodzisz dwa razy większym lotem w kierunek nie zgodny z twoją analizą i oczekiwaniami, do tego obkupione to jest złamaniem zasad mm (no chyba ze pierwsza pozycja, ta stratna była 3 razy mniejsza od zakładanej)
pisze to z autopsji, bo kiedyś też tak hedzowałem, i nie radziłem sobie z tym
jest jeszcze trzecia opcja
3. zamknąć szybką tę Eskę, a otworzyć 3 razy większe L (pod warunkiem ze pierwsza es byłą 3 razy mniejsza od zakładanej)
i podumowując,
opcja nr.1 jesteś na zero
opcja nr.2 w sumie zagrałeś swom maxem (3 lotami) ale zarobił tylko jeden,
teraz warto zadać dwa pytania
kiedy by był największy zysk?
odpowiedź;
opcja nr.3 3 loty zarobiły
kiedy było najmniejszy ryzyko?
odpowiedźi niehc udzielą hedzujący
opcja nr.3
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013, 11:00 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!